Práca v lekárni počas tehotenstva
Ahojte 🙂 je tu niekto, kto pracuje v lekárni? Ja pracujem v lekárni ako laborant, pripravujem hlavne dermatologické veci, napríklad tekutý púder s ichtamolom, s taninom, zinkový olej, salicylové maste, sírové maste, pimafucort, občas nejaký sirup. Som v počiatočnom štádiu tehotenstva a neviem či to môže mať vplyv na bábätko. Myslím si, že neprichádzam do styku s nejakými agresívnymi látkami ale nechcem nič zanedbať. Nemáte s tým niekto skúsenosť? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. 🙂
Práca v labáku v lekárni nijako neohrozuje tehotenstvo.
na internete si najdi zoznam prac nebezpecnych pre tehotne zeny (je presny zoznam dany zakonom), podla toho sa zariad. Ak je ta tvoja v tom zozname poziadas zamestnavatela na preradenie na inu poziciu, ak taku nema mas narok na nahradu mzdy z dovodu prekazok na strane zamestnavatela
vyrábaš liečivé prípravky pre pacientov...hádam im tam nepridávaš strychnín
Moja mama robila v labaku na onkologii cele tehotenstvo so mnou. Ziadne toxicke latky predsa nepouzivas.
A to lekárnik nevie, čo je bezpečné a čo nie pre tehotnú? Ja že práve ty si odborník, veď mnoho ľudí príde ku okienku a pýta nejaký liek na to a to, a či sa to môže v tehotenstve....
Som prekvapena, ze laborant, teda clovek, ktory by to mal vediet, sa pyta prave takuto vec.
A to lekárnik nevie, čo je bezpečné a čo nie pre tehotnú? Ja že práve ty si odborník, veď mnoho ľudí príde ku okienku a pýta nejaký liek na to a to, a či sa to môže v tehotenstve....
@anonym_9c532a pri okienku nestoji farmaceuticky laborant ale magister farmacie
@anonym_9c532a pri okienku nestoji farmaceuticky laborant ale magister farmacie
@viestta stoji tam aj laborant, preto mas okienka vydaj na recept a volny predaj.
Laborant bez specializacie moze vydavat len doplnkovy tovar (caje, kefky atd.), so specializaciou aj nepredpisove lieky.

Neprichádzas do styku s agresívnymi látkami, takže kľudne pracuj, tehotenstvo nie je choroba. Keď robíš v labaku, máš snáď vzdelanie na to posúdiť, či je to bezpečné. Pracujem v labaku a pracovala som aj počas tehotenstva. Tomu čo bolo nebezpečné, som sa vyhla.