icon

Práca v lekárni počas tehotenstva

13pipi13
10. aug 2025

Ahojte 🙂 je tu niekto, kto pracuje v lekárni? Ja pracujem v lekárni ako laborant, pripravujem hlavne dermatologické veci, napríklad tekutý púder s ichtamolom, s taninom, zinkový olej, salicylové maste, sírové maste, pimafucort, občas nejaký sirup. Som v počiatočnom štádiu tehotenstva a neviem či to môže mať vplyv na bábätko. Myslím si, že neprichádzam do styku s nejakými agresívnymi látkami ale nechcem nič zanedbať. Nemáte s tým niekto skúsenosť? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. 🙂

luliu
10. aug 2025

Neprichádzas do styku s agresívnymi látkami, takže kľudne pracuj, tehotenstvo nie je choroba. Keď robíš v labaku, máš snáď vzdelanie na to posúdiť, či je to bezpečné. Pracujem v labaku a pracovala som aj počas tehotenstva. Tomu čo bolo nebezpečné, som sa vyhla.

lalenka33
10. aug 2025

Práca v labáku v lekárni nijako neohrozuje tehotenstvo.

viestta
10. aug 2025

na internete si najdi zoznam prac nebezpecnych pre tehotne zeny (je presny zoznam dany zakonom), podla toho sa zariad. Ak je ta tvoja v tom zozname poziadas zamestnavatela na preradenie na inu poziciu, ak taku nema mas narok na nahradu mzdy z dovodu prekazok na strane zamestnavatela

rozculena
10. aug 2025

vyrábaš liečivé prípravky pre pacientov...hádam im tam nepridávaš strychnín

iwesska
10. aug 2025

Moja mama robila v labaku na onkologii cele tehotenstvo so mnou. Ziadne toxicke latky predsa nepouzivas.

anonym_9c532a
10. aug 2025

A to lekárnik nevie, čo je bezpečné a čo nie pre tehotnú? Ja že práve ty si odborník, veď mnoho ľudí príde ku okienku a pýta nejaký liek na to a to, a či sa to môže v tehotenstve....

mandzula
10. aug 2025

Som prekvapena, ze laborant, teda clovek, ktory by to mal vediet, sa pyta prave takuto vec.

viestta
10. aug 2025
@anonym_9c532a

A to lekárnik nevie, čo je bezpečné a čo nie pre tehotnú? Ja že práve ty si odborník, veď mnoho ľudí príde ku okienku a pýta nejaký liek na to a to, a či sa to môže v tehotenstve....

@anonym_9c532a pri okienku nestoji farmaceuticky laborant ale magister farmacie

mandzula
10. aug 2025
@viestta

@anonym_9c532a pri okienku nestoji farmaceuticky laborant ale magister farmacie

@viestta stoji tam aj laborant, preto mas okienka vydaj na recept a volny predaj.
Laborant bez specializacie moze vydavat len doplnkovy tovar (caje, kefky atd.), so specializaciou aj nepredpisove lieky.