icon

Šport v 1.trimesteri, ako to máte vy?

kavickarka32
30. máj 2019

Kocky cvicili ste na zaciatku tehu? Ja som velmi sportovo aktivna no po zisteni tehotenstva som vynechala beh. Nechala som si iba bike a fitko v lahkej forme. Ak mi bude dobre planujem aj lahke ferratky. Ako ste na tom vy?

vivien16
30. máj 2019

@kavickarka32 jasné aj dva dni pred pôrodom 😊 veď to nie je choroba, môžeš robiť všetko pokial nemáš rizikové tehotenstvo.

seva22
30. máj 2019

Ja som tiež pri prvom tehotenstve celé prvé dva mesiace jazdila na bycikli a o bábo som v 10tt prišla...mozno.by som.o bábo prisla.aj keby som lezala.na gauči, ale radšej .pri druhom.tehu som už žiadny šport neskusala🙂nechcem ťa tymto.prispevkom vystrašiť, tolko iba moja skúsenosť

kavickarka32
autor
30. máj 2019

@seva22 fuha a to som bicykel povazlovala za ok. No uvidim, oproti tomu co som jazdila aj 90 km a do kopcov teraz davam tak max 30 rovinky v pohodovom tempe

bubli21
30. máj 2019

@kavickarka32 ja som tiež vďaka športu prišla v 10tt o prvé babatko .. teraz som vynechala úplne .. tiež mi každý hovoril tehotenstvo nie je chorobou treba robiť všetko ako pred tým ale je to blbosť .. možno to bolo niekedy tak ale už sa rodíme slabšia a slabšia generácia .. ja by som si dávala pozor na tvojom mieste 🙂 je to aj o žene aké má silne všetko ale každopádne rob ako cítiš ..🙂

seva22
30. máj 2019

@kavickarka32 Určite ma tu za chvíľu iné baby "ukrizuju",že ťa strašim,ale čo som tým chcela povedať je,ze ja som si už po tej skúsenosti povedala,že ten šport mi za to riziko nestojí...nič podľa mňa žiadnej žene nestoji za ten poklad,čo mám už tri mesiace doma:,-)

zuzinamt
30. máj 2019

Ja ked som zistila ze som tehu tak som prestala behat (behala som ale len mesiac po zime). Kupila som si namiesto toho bajk a bajkovala som aj daleke trasy ale max do 40km a strazíla som si tepovku-max 155 🙂 to v druhom mesiaci a teraz v tretom sme obehli cele Sulovske skaly ( 22km jeden den a druhy 18km a treti okolo 15km), bola som na 3 turach (v Malej a Velkej Fatre) a narocnejsich prechadzkach a musim zaklopat, zatial vsetko uplne OK 🙂 A este obcas vyskocim na elipticky trenazer na 25min asi...Ak sa citis dobre tak sa hyb je to len fajn, len pomalsie 🙂 Ja sa teda teraz zadycham hrozne a to predtym som mala fajn kondicku. 😋 Snad ti to pomoze 🙂 Ak je telo zvyknute na pohyb tak ho rob len miernejsie 🙂

seva22
30. máj 2019

Budeš počuť rôzne názory,pre aj proti...akokoľvek sa rozhodneš, drzim.palce!!!

kavickarka32
autor
30. máj 2019

Dakujem kocky za nazor. Ja som iba v 5tt a teda zatial ani neviem zebsom tehotna preto ta moja otazka 🙂 mozno dalsi tyzden zacnem vraciat a bude vybavene 🙂))

zuzinamt
30. máj 2019

Presne tak, kazda mame inu skusenost 🙂 Sama uvidis ako sa budes citit 🙂

hennyinnsbruck
30. máj 2019

Ja som ešte den pred pozitívnym testom makala-brucho a vibro platna.
Gynek vravela ze kľudne môžem ďalej vibrovat ale to bolo proti môjmu zdravému rozumu... Tak som len občas drepovala plus dlhé rýchle prechádzky si psami.
Keď si ok neni dôvod necvicit ďalej, samozrejme cviky trochu upraviť popr nahradiť inými...
Záleží na tebe ako sa cítiš.
Pekne tehu prajem 😊

biela_sova
30. máj 2019

@kavickarka32 Ahoj, mne dr vyslovene bicykel zakazal, ze je tam vysoke riziko narazu a pri pruskom zabrzdeni sa ti moze stlacit prave oblast podbruska o volant (pridam info, ze sam rovieval triatlony, nejedna sa o nejakeho starsieho konzervativneho panka ;) ). Ja som prvy trimester este bezkovala, bolo to v pohode, kym som poslednykrat nedostala mierne krce, telo mi uz povedalo stop. Takze po porade s nim mi odporucil dlhe prechadzky, takze denne od druheho trimestra doteraz nachodim 10 km denne, uz ma syncek 7mesiacov, chodili sme ajbked liako a snezilo. Ked si zachovas tento zvyk, babo sa Ti neskor podakuje. Napodiv mam telo vysportovane, akoby som behala. Ked vudes potom tlacit kocik, akoby si chodila s cinkami v ruke...a ked aj do kopca ..tak uplne fitness :D

slavuska1506
30. máj 2019

Švagrina behala pravidelne do 6. mesiaca - pre mňa nemysliteľné, nakoľko som minulý rok potratila. Do 15-teho týždňa som necvičila vôbec, teraz len strečingy na chrbát hlavne.

deti95060810
30. máj 2019

pri druhom tehu som tiež športovala...priznám sa , že som ledva vládala, ešte som si aj nadávala že aká som lenivá a na druhý deň som už aj ležala v nemocnici...a samozrejme pri jednej hospitalizácii to neskončilo....potom som si už dávala pozor až do konca tehu...Takže pozor, radšej menej si "naložiť"...u mńa sa jednalo o aerobic a beh.
pri ostatných tehu som chodila na bicykli až do pôrodu a všetko Ok....

thoughtfulweirdo
30. máj 2019

Ja som v tehotenstve zo zaciatku cvicila tak ako predtym, dokonca som robila bojove sporty, lebo som dlho nevedela, ze som tehotna :D po zisteni som v prvom trimestri radsej velmi zvolnila, lebo som nevedela, co kde ake pichnutie v podbrusku znamena, behala som len veeeeelmi lezernym tempom, bicyklovala som len na rovinkach a nie po ceste, aby som znizila riziko padu a pre istotu som odlozila zavazia pri domacom cviceni. V druhom trimestri mi zacalo velmi skoro bolestivo tvrdnut brusko, bola som aj PN, a gynekolog mi praveze odporucil hybat sa, nie lehnit na posteli, tak som pozvolna zacala najskor sviznymi prechadzkami a postupne som sa vratila aj k behu a cviceniu s cinkami. Samozrejme som sa riadila mojim telom, tvrdnutie brucha hned znamenalo stopku. Cim viac som cvicila, tym menej tvrdlo a nakoniec to ustupilo uplne, vratilo sa az pred porodom. Beh som potom kvoli rastucemu brusku vynechala, ale so zavaziami som cvicila az do konca, ani mi to nepomohlo vyvolat porod :D toto samozrejme nie je nijaka odborna rada ani odporucanie, len moja skusenost.

kavickarka32
autor
30. máj 2019

@thoughtfulweirdo perfektne 🙂) babatko ta vlastne prinutilo hybat sa🙂 ale ano mas pravdu treba sa riadit svojim telom, budem pokracovat a uvidime co mi brucho dovoli 🙂