icon

Venovali ste sa behu aj v tehotenstve?

dengal
22. mar 2021

Ahojte buduce mamicky/aktualne mamicky. Chcela by som sa s vami poradit.
Som v 13tt. Citim sa super. Nic ma neboli. Netlaci. Energiu mam.
Tak sa vas chcem spytat. Venovali ste sa sportu(behu) pocas tehotenstva? Aktivne som behavala, cvicila v posilovni. Pytala som sa aj gynekologicky. Povedala mi ze mozem. Ze otrasy nemaju vplyv na babatko ale uz ti ma tak okolie doplasilo ze sa pytam tu vas ci ste aktivne fungovali.
Dakujem za vas nazor zienky 🙂

Pekny den

littlebubble
22. mar 2021

Viem, že ženy v mojom okolí cvičili (to čo cvičiť mohli) a chodili plávať. 🙂

dengal
autor
22. mar 2021

@littlebubble dakujem. No ved toto ze nikde nie je napisane ze otrasy a beh a bla bla ale viete. Starka ruky zalamuje ze ja chcem chodit behavat.
Denne som davala cez 5km. Aktivne zila. Chyba mi to.
Samozrejme babo je prvorade. Ale nebudeme si klamat. Chyba mi to ..

nairia
22. mar 2021

ja som sa behu nevenovala, ale cvicila som fitnes a pilates celkom hodne, mne aj vseobecny, aj gynekolog povedali, ze v pohode mam pokracovat, ale trosku zmiernit intenzitu, aby som sa neprepinala a nesla na hranicu, ale ked uz nevladzem, radsej pauza... takze pokracujem normalne... myslim, ze ked si bola vzdy aktivna, bola by hlupost od toho upustit, ak sa citis dobre...

katkamatka7
22. mar 2021

@dengal Telo Ti samé povie, kedy bude mať dosť.

dengal
autor
22. mar 2021

@nairia dakujem krasne. Ano toto si aj ja hovorim ze nebudem behat intenzivne. Ziadne sprinty. Ale taky vyklus. Ktory by som v netehotenskom obdobi povazovala ze trosku rychlejsiu chodzu 😂

rik01lulaka
22. mar 2021

@dengal kamarátka behavala kým sa jej dalo, pravidelne konzultovala s doktorom...

yoxinka
22. mar 2021

@dengal
Ja som sí nebehala, ale druhé tehotenstvo som odcvičila celé do 36. týždňa. Cvičila som 2-3x týždenne Pilates, normálny, žiadny pre tehotné, ale ja som to pred tým cvičila asi 4 roky. Lekár bol s tým ok, okolo 20.týždňa som sa zľakla, lebo som skoro vôbec nepriberala, len nejaké 2kg, ale lekár, že všetko je OK, bábo normálne rástlo, že pokojne môžem cvičiť. Malá sa narodila v termíne, všetko v poriadku, ja som po pôrode na tom bola perfektne, hneď fit, za celé tehotenstvo som pribrala 8kg.

nairia
22. mar 2021

@dengal ja by som sa zblaznila, keby som nemohla cvicit a viem si predstavit, co to musi pre teba byt, ak by si nemohla behavat. telo si skratka pyta a treba sa drzat toho, ze este pridu dni, ked sa nebude uz dat vobec, a tak treba vyuzit moznost pohybu. je to dobre aj pre tvoje telo, aj pre babatko... jednak ide o tvoju psychicku pohodu, co urcite citi aj babo a fyzicky aktivne zeny po porode rychlejsie regeneruju...
mozno by si mohla este drzat tempo ako pred otehotnenim, otazka je, ako by si sa citila, mozno by si to v pohode este zvladala. urcite by som sa vsak aktivity ako takej nebala, horsie to je s tymi, co cely zivot kvasili a zrazu s otehotnenim zacnu cvicit, tam je podla mna uplne iny vzorec a tam by mali byt pod dohladom

sense
22. mar 2021

Môžeš cvičiť aj behať len treba počúvať telo, dokonca je prospešné ak si aktívne športová la... Resp behavala... Len neprepinat sily a vynechať cviky na priame brušné svalstvo

felicita027
22. mar 2021

Som behavala do takého 4.mesiaca a potom do 8. "len" cvicila

littlebubble
22. mar 2021

@dengal Ja by som behať nešla v tehotenstve tak normálne 🙂 nejakým iným tempom možno áno.Ja behám na páse.Tiež som športovo založená takže s tým neplánujem prestať len zvoľniť.Pri behu sa môže začať veľmi rýchlo vylučovať laktát a telo sa veľmi neokysličuje takže nejak pomaličky môžeš, ale určite nie maratón :D

julie19
22. mar 2021

Zo zaciatku tehotenstva som behala na pase doma (bol prvý lockdown 😅) potom ked sa to uvolnilo tak sme jazdili na bicykloch, ale len tak rekreacne po cyklotrasach, okolo vodného diela a tak, nic extra ked už mi pri bicyklovani vadilo brucho tak už len chodza na pase a chodili sme do prirody na také menej náročné vychadzky, v osmom mesiaci som bola na oravskom zámku a dala som tam vsetky tie schody s prehladom, takže pokojne ak nemáš zdravotne problémy, obmedzenia a citis sa na to tak si myslím ze kludne mozes robit v miernejsej podobe vsetko co ta bavi

amelie2017
22. mar 2021

Kamaratka, ktora sa napoly profesionalne venuje plavaniu plavala do 6. mesiaca, ale raz pri plavani dostala velke bolesti, hrozil predcasny porod tak to stopla. Druha sa venuje cyklistike, behu, ma za sebou niekolko ironmanov ,bicyklovala a behala do 6. mesiaca, potom uz tiez prestala, uz jej to nebolo prijemne. Ja som sice nebehavala, ale rychlo som chodila, denne, alebo kazdy druhy den 10km. Lenze potom som bola na amnio a dostala som od lekarov stopku. Takze teraz uz len light prechadzky. Cvicenie v tehotenstve je dobre, ale uz pri prvom mi povedali, ze si treba sledovat tep. Aby neprekrocil 140, alebo aby si bola schopna pri cviceni rozpravat.

budajova09
22. mar 2021

Ja som behávala do nejakého 15teho týždňa, na začiatku tehotenstva som bežala aj 20-30-40km po kopcoch a bez problémov, chodila som na bicykel, na korčule celé leto a aktívne som jazdila na koni do 20teho týždňa... keď je plod silný nemá mu to ako ublížiť 🙂

Držím palce a riad sa svojim rozumom ;)

eko22
22. mar 2021

@dengal ja som cvičila, ale behať som sa bála.Neviem prečo,možno že spadnem 🙂 Ani na bicykel som vtedy nejazdila, bála som sa pádu.

elizabet173
22. mar 2021

@dengal je to na tebe, sama vieš, ako sa cítiš, ja by som behať určite nešla. Nemala som najmenšie problémy, cítila som sa výborne, nebehala som a aj tak som o bábätko vo štvrtom mesiaci prišla. Keby som behala, spájala by som si to s tým a vyčítala by som si to.

vilma7
22. mar 2021

Kto behaval pred tehotenstvom, kľudne môže aj počas.

lubi40
22. mar 2021

@dengal ak si cvicila predtym, mozes aj v tehotenstve. Neodporucaju sa kontaktne sporty, kvoli riziku padu/urazu. Behat urcite mozes.

lucik194
22. mar 2021

je tu skupina o behani...... opytaj sa tam, myslim, ze vela bab tam behalo aj pocas tehotenstva, najskor Ti poradia co robit...... a comu sa vyhnut

maximilie
22. mar 2021

No určite beh nie... kamoška behavala (aj.teraz opäť beha) prakticky celý život a behala aj keď otehotnela , tiez ,,počúvala svoje telo" a potratila. Pri druhom tehu sa uz šetrila, len ľahké cviky na fitlopte a pod.
Poučila sa.
Mne moj doktor neodporucal športy pri ktorých hrozí pád- korčule, bicykel, beh kvoli otrasom a plávanie kvoli infekciám. Ale plávala som.so specialnym tamponom do vody do 5 mesiaca.

lius
22. mar 2021

podla mna nedokazes udrzat spravne nastavenie panvy a celkovo drzanie tela s rastucim bruchom pocas behu....ved je tolko fajn lahkych kardio cviceni na YT, ja som obe tehotestva bola velmi aktivna, cvicila som do posledneho dna (kardio, pilates, gravid joga) a podla mna casom sama uvidis, ze ti budu robit lepsie pomalsie formy cvicenia

lius
22. mar 2021

inak si myslim, ze k pilatesu ti uplne staci chodza miernej intenzity, plus uvolnovacie cviky

petkasaurus
22. mar 2021

Baby, co posilnovanie? Take vypady, drepy s cinkami.. Ked sa nezatazuju napriamo tie brusne svaly, ale predsa, troska si dat do tela.. Cinky tak 2kg do kazdej ruky.. 4kg uz radsej nie..

lius
22. mar 2021

@petkasaurus ja som v ramci tych internetovych videi pre tehotne tak bezne cvicila, tiez som pouzivala 1 alebo 2kg cinky

deti95060810
22. mar 2021

že otrasy nemajú vplyv? cvičila som aerobic, a na druhý deň ma v meste na ZRPŠ zaliala krv.... takmer som potratila. Pri ďalších tehu som už takéto experimenty nerobila...

littlebubble
22. mar 2021

Je to tak strašne individuálne.Jedna známa nerobila nič a potratila a ďalšia skákala rybičku do bazéna a má zdravé dieťa.🤷.
Myslím si však, že sa netreba namáhať a pokiaľ žena môže tak by som zvolila skôr plávanie a bez toho skákania alebo tehotenské cvičenia.
Ja som tehotná nebola a pri rýchlom a dlhom behu som zacítila silnú bolesť a nutkanie na tlačenie v krčku.Musela som ukončiť behanie v tej chvíli a to som zvyknutá behať.

petamich
22. mar 2021

@dengal pred tehotenstvom som aktivne behala, lekar mi povedal, ze mozem aj pocas ale tepy nesmu presiahnut 140 bpm a kedze ja odjakziva mam vysoke tepy pri behu, tak mi preventivne beh a kardio zakazal, ze to nie je pre drobca dobre

wawna
8. aug 2021

ja som nebehala, ale cvičila som jogu a jazdila som do 7.mesiaca na bickyli

mareri
Odpoveď bola odstránená
netti87
30. sep 2022

@dengal Ahoj, do 8 mes. teh.som chodila do fitness, akurat na nohy som necvicila. Citila som sa velmi dobre,fit, nabrala som iba 8 kil. Porod som mala jednoduchy,rychly. Narodil sa my zdravy 3920 kg a 52 cm syn. Doteraz cvicim. Takze do toho ( ale iba opatrne ) 😊🌺