Ženy športovkyne - aký ste mali pôrod?

17. jún 2021

Zaujmalo by ma, zeny co ste cely zivot zili aktivne, sportovali, cvicili, behavali a nepolavili ste moc ani pocas tehotenstva (cvicili tehu cvicenia, vela chodili az do porodu), mali ste rychli porod? Podelte sa o Vas pribeh, potrebujem trosku povzbudit 😄

ledgerka
17. jún 2021

12 hodin, podla porodnej asistenky to slo super na prve dieta a na to ze nebol drobec dobre otoceny

dada011
17. jún 2021

Ahoj, nie som síce nejaká športovkyňa, ale v tehotenstve som normálne chodila na túry, hríby, neobmefzovala som sa, teda v rámci možností, bicykel som vynechala a na prvorodicku môj pôrod bol super asi tri hodinky od prvej kontrakcie malá bola vonku, čiže moja zásada ak ti to zdravotný stav dovoľuje normálne prežíva tehotenstvo ako keby si nebola ani tehotná dokonca umývať dlážku bez mopu len handrou je dobre na rozcvicenie a naozaj potom to ide ľahšie i pôrod teda aspoň podľa mňa 🙂

giertlova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
17. jún 2021

4 krát Ok... bez akýchkoľvek oblbovákov... prvý pôrod - od prvého pichnutia až po pôrod - cca 6 hod. Každý ďalší pôrod o polovicu kratší ako ten predch. pôrod.... posledný som takmer rodila v sanitke....
neboj sa to dáš...všetko bude Ok

alaguema
17. jún 2021

Ak necvičíš práve svaly panvového dna, tak budeš mať pôrod pravdepodobne veľmi podobný, ako hociktorá iná žena.

amelie2017
17. jún 2021

Ja nie, ale kamaratka, velka sportovkyna, hlavne cyklistika, beh a plavanie, bola aj na ironmanovi, na biku jazdila do 7 mesiaca. Velmi tazky porod, jej gynekolog jej povedal, ze keby nebola taka trenovana, pravdepodobne by malu nevytlacila a museli by ju tahat von.

mamamasama
17. jún 2021

robim profesionalne fitness, sutaze, trenerka a bol takmer bezbolestny ...

kiki68
18. jún 2021

Pokial necvicis tie partie dole a kegelove cviky, tak ten porod nebude nicim odlisny. Mozno iba tou vytrvalostou. Ale to zalezi od porodu a jeho dlzky a okolnosti. Nemozes sa na to spoliehat. Porod je trosku hracka prirody a potom ide o to ako do neho zasiahnu priamo lekari z nejakeho dovodu. Ja som pred tehu cvicila a bola dost aktivna, v tehu to bolo obmedzene ( rizikove) a tak som az niekde v 26tt zacala byt aktivnejsia a zase fyzicky viac makat. Po porode som zase zacala sportovat. Porod som mala vyvolany, celkom v pohode, hoci rizikovy skrz nejake veci a realne od odtecenia vody a prvej kontrakcie 7,5hod, bolesti ze silne 4,5 hod. Ono cvicenim si panvu tazko rozsiris. Cize ked je velke babo a zle ulozene, tak to bude zaberak.

ledgerka
18. jún 2021

mne pomohlo cvicenie fyzicky, ale hlavne mentalne. Vytlacit mojho zle zrotovaneho krpca bolo riadne narocne. Pamatam sa ze som si uz vravela, ze nevladzem, mam dost, koncim a nech ho vyberu nejak von. Ale presne taketo situacie som poznala zo sportu. Tie ked uz clovek nevladze ani dychat a svaly ho palia, ale nakopne sa ide dalej. Presne to mi pomohlo dat sa do kopy a o par minut bol drobec na svete.

yanni
18. jún 2021

Pevne svaly su kontraproduktivne. Akurat mas väcsiu vydrz ty a sportovkyne su na tom lepsie so psychikou. Ja som behavala az do 25. tt niekolko krat tyzdenne po 10 km. Do porodu este plavala niekolkokrat tyzdenne po 1000 m. Ked som rodila cisarskym, presne toto mi povedal dr. Ze po roztahovani svalov (Misgav-Ladach-Metoda) mal co robit a cítil sa ako po navsteve fitnes centra haha.

dollyzv
18. jún 2021

@ledgerka aj môj musel dlho rotovať..kebyže mi ponúkne niekto pištoľ tak sa bez váhania zastrelim,žobrala som o cisársky...hrozný pôrod...ono v prvom rade aký je pôrod závisí v akej pozícii je bábo a koľko musí rotovať..

ledgerka
18. jún 2021

@dollyzv suhlasim. Moja suseda bola v podobnej situacii, unavena, mala aj epidural a dieta museli tahat. Ona k sportu ale ani nepachne. Nikto nevie povedat ci by to bolo inak ak by akivne sportovala pred tehotenstvom a porodom. Vsetko je individualne.

sykoroka_dizajn
20. dec 2021

Neviete niekto či je tu nejaká skupina pre tehotné a matky športovkyne?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre