Kam ísť na výlet v horúčavách?
Keďže už je leto, mám naplánované výlety a akcie kam by sme chceli ísť. Lenže toto čo je je extrémne horko, a v takomto počasí ani nemôžme ísť nikam von. Len zalezeny vnútri v chládku.
Najradšej chodíme na turistiku, do lesa, do zoo, na hrady zámky, komcerty akcie. No keď si predstavím že budeme vonku v tomto horku tak skolabujeme od tepla. Nechcem dostať úpal alebo niekde odpadnúť. No deti aj ja sme sa tešili na výlety. Už sme niečo z toho zrušili kvôli teplu. A ja neviem máme čakať pokiaľ nebude lepšie počasie tak okolo alebo do 30 stupňov.
Na kúpalisku ísť nemôžme, to moje deti absolútne nebaví.
Mne tiez napadla jaskyna😂alebo bana.. cez leto sme tak chodili, bolo to bohove.. len ten teplotny sok potom, ked clovek vyjde.. ak mas problemy so srdcom, neodporucam.
kupat sa, k rieke, k jazeru
@anonym_autor ja zastávam názor že žiadny výlet nestojí za zdravotné problémy ... Je to obdobie , ktoré prejde , na výlety bude času dosť aj na jeseň. Treba to brať tak ako to je. Ja som doma uveznena pre iné príčiny už vyše roka, jedno leto sa zvládnuť dá...
Mne tiez napadla jaskyna😂alebo bana.. cez leto sme tak chodili, bolo to bohove.. len ten teplotny sok potom, ked clovek vyjde.. ak mas problemy so srdcom, neodporucam.
@anonym_f3c752 pred pár rokmi sme tak isto boli v bani, v nedeľu, cca 3hod pod zemou 🙂 to bol jeden z najkrajších zážitokov, ktorý decká mali
@anonym_29cf34 citanie s porozumenim
@mirage kupasliska nie su jazera a rieky
ale ved sa uz buduci tyzden sa ma ochladit. tak budes jeden vikend v lese alebo doma. to sa prezit da. nebude 3 mesiace 50 stupnov. pokoj.
@anonym_autor Ale prosim ťa, neafektuj, cely deň dnes na priamom slnku obkladám plot, vypil som aspoň 10 litrov tekutin, nešťal som skoro vobec, dačo malo som pojedol a žijem. Bez SPF a takychto pro-homo blbosti. Nič mi neni
@anonym_autor Ale prosim ťa, neafektuj, cely deň dnes na priamom slnku obkladám plot, vypil som aspoň 10 litrov tekutin, nešťal som skoro vobec, dačo malo som pojedol a žijem. Bez SPF a takychto pro-homo blbosti. Nič mi neni
@thirstymonk A nikoho nezaujíma, aký si ty strašný frajer.
@thirstymonk Autorku nezaujíma, že nejaký Herkules obkladal plot. Pýta sa na iné.
@anonym_autor presne toto je dôvod, pre ktorý sa v posledné roky neteším na leto. Resp. sa aj začnem tešiť, ale hned si uvedomím, že sa vlastne nie je na čo tešiť. Nedá sa nič, len sedieť v chládku, aby človeka netrafil šľak z toho tepla. Ani turistika, ani bicykel, ani prechadzky mestom...nič.
Videla som babu co dostala mozgovu mŕtvicu z opaľovania
Nerozpráva,neje-nic
@thirstymonk isto ti nič nie je? Mne sa zdá, že ti predsa len slniečko trošku udrelo na hlavu…
@thirstymonk ja Ti neviem, obkladat v takomto horku, ved Ti to opada do roka
@thirstymonk ja Ti neviem, obkladat v takomto horku, ved Ti to opada do roka
@anonym_69f703 Prečo by opadalo?
@thirstymonk isto ti nič nie je? Mne sa zdá, že ti predsa len slniečko trošku udrelo na hlavu…
@lindous To sa ti zda. Uplne v pohode. Dal som si 12°C sprchu a život ozdaj funguje.
Videla som babu co dostala mozgovu mŕtvicu z opaľovania
Nerozpráva,neje-nic
@anonym_aa4f47 No bože. A ja som videl chlapca, čo v 11tich ochrnul a v 25ke zomrel na mozgovu encefalitidu, lebo ho štipol kliešť a doktori sa na to vybodli. Asi by sme mali všetci prestať chodiť do prirody teraz.
@lindous To sa ti zda. Uplne v pohode. Dal som si 12°C sprchu a život ozdaj funguje.
@thirstymonk jasné, že život ide ďalej, ale každý to znášame inak a je rozumné, sa chrániť a hľadať alternatívy, najmä keď viem, že ide o výlet s deťmi, ktoré sú rizikovejšou skupinou... navyše sme každý v inej oblasti, pozerám, že ty máš v profile Kežmarok, neviem či by si aj tu na juhu v nížinách s výstrahou 3. stupňa bol celý deň vonku na priamom slnku s týmito hrdinskými rečami o afekte a pro-homo blbostiach...
@thirstymonk jasné, že život ide ďalej, ale každý to znášame inak a je rozumné, sa chrániť a hľadať alternatívy, najmä keď viem, že ide o výlet s deťmi, ktoré sú rizikovejšou skupinou... navyše sme každý v inej oblasti, pozerám, že ty máš v profile Kežmarok, neviem či by si aj tu na juhu v nížinách s výstrahou 3. stupňa bol celý deň vonku na priamom slnku s týmito hrdinskými rečami o afekte a pro-homo blbostiach...
@lindous Treba si to znášanie korigovať. Odporúčam otužovanie... začal som pred 4 rokami. Dovtedy som tiež zomieral a príjemne som sa cítil len pri cca 23-24 stupňoch. Všetko ostatné bola "strašná kosa" a všetko ostatné bolo "horúco na skapanie". Ale odkedy som začal otužovať, beriem všetky teploty úplne lepšie. Nemám problém pri -10 ísť rozkladať oheň do peca v trenkoch ráno. Takisto teraz je mi síce horúco, ale úplne v pohode. Zvládol by som aj 10 stupňov viac. Teraz máme 34,7, vo vnútri 29.
@lindous Treba si to znášanie korigovať. Odporúčam otužovanie... začal som pred 4 rokami. Dovtedy som tiež zomieral a príjemne som sa cítil len pri cca 23-24 stupňoch. Všetko ostatné bola "strašná kosa" a všetko ostatné bolo "horúco na skapanie". Ale odkedy som začal otužovať, beriem všetky teploty úplne lepšie. Nemám problém pri -10 ísť rozkladať oheň do peca v trenkoch ráno. Takisto teraz je mi síce horúco, ale úplne v pohode. Zvládol by som aj 10 stupňov viac. Teraz máme 34,7, vo vnútri 29.
@thirstymonk Ja osobne som tiež relatívne v pohode, vždy som lepšie zvládala horúčavy ako mrazy, ale nebudem tu teraz robiť ramená, ironizovať a vysmievať, keď riziká týchto teplôt a tiež slnečného žiarenia jednoducho sú reálne, prípadov kolapsov pribúda a varovania hovoria jasne, opakujem, obzvlášť keď ide o deti... neberiem ti skúsenosť, ale naozaj sa to dalo napísať úplne v inom tóne..
@thirstymonk Ja osobne som tiež relatívne v pohode, vždy som lepšie zvládala horúčavy ako mrazy, ale nebudem tu teraz robiť ramená, ironizovať a vysmievať, keď riziká týchto teplôt a tiež slnečného žiarenia jednoducho sú reálne, prípadov kolapsov pribúda a varovania hovoria jasne, opakujem, obzvlášť keď ide o deti... neberiem ti skúsenosť, ale naozaj sa to dalo napísať úplne v inom tóne..
@lindous Hej dalo. Navyše dneska som bol len v Lidli s chlapcom a teraz som vyšiel vonku, že idem zas dačo porobiť. Tak chlapec začal jačať už po asi 20 minutach a po 30 sme museli isť dnu. To sa dneska fakt nedá :D Máme tu v okrese Kežmarok 34,5°C, masaker. A doma už 29,8 :D
Najhoršie, že zachviľu ide spať a mňa čaká rýna v predu, kde to pečie aj od podlahy aj od steny. Ale tak dačo vytrimať musím zas.
@anonym_autor presne toto je dôvod, pre ktorý sa v posledné roky neteším na leto. Resp. sa aj začnem tešiť, ale hned si uvedomím, že sa vlastne nie je na čo tešiť. Nedá sa nič, len sedieť v chládku, aby človeka netrafil šľak z toho tepla. Ani turistika, ani bicykel, ani prechadzky mestom...nič.
@anonym_3d5820 Presne tak, tieto horúčavy sú hrozné, nič sa nedá robiť vonku. Tak sa hráme vnútri a musíme vydržať kedy bude lepšie počasie.
@thirstymonk hej takto to tvrdil aj môj ujo, kým nedostal rakovinu kože a neumrel. Bohužiaľ
Jasné, že teraz je to absolútne rizikové vonku na slnku, už len prechádzať a nie že ešte makať, zasa odtiaľ potiaľ. Kamarát bol tiež "nesmrteľný" , viete ako skončil 😭 stačí skrytá srdcová vada, napríklad, a človek je v keli.
@thirstymonk hej takto to tvrdil aj môj ujo, kým nedostal rakovinu kože a neumrel. Bohužiaľ
@ria_sprout Tak vieš... všetci raz umrieme... 🙂
@anonym_aa4f47 No bože. A ja som videl chlapca, čo v 11tich ochrnul a v 25ke zomrel na mozgovu encefalitidu, lebo ho štipol kliešť a doktori sa na to vybodli. Asi by sme mali všetci prestať chodiť do prirody teraz.
@thirstymonk nieje to o tom nechodiť 🙂ale nepodceňovať
@anonym_69f703 Prečo by opadalo?
@thirstymonk lebo v takom teple sa take veci nerobia, maximalne skoro rano
@ria_sprout Tak vieš... všetci raz umrieme... 🙂
@thirstymonk silácke reči a potom sa každý ide posrat keď to príde.

na Rock pod kameňom