icon

Kam ísť s ročným dieťatkom v horúcom počasí?

Včera o 09:08

Ahojte chceme idt na výlet ale kam v takomto teple? Už chodí 🙂 mame radi zvieratká ale starsne teplo. Kam chodievate?

anonym_03c8a9
Včera o 09:12

V tomto teple by som ostala asi doma aby dieťa nedostalo úpal

autor
Včera o 09:23
@anonym_03c8a9

@anonym_03c8a9 tak cele leto budete doma?

anonym_f609ec
Včera o 09:37

my chodime kade tade, na prechadzky okolo jazera pozerame ryby, prejst sa po okolitych dedinach, zastavime sa pri kazdom dvore so sliepkami uz nas vsade poznaju a tesia sa kedy prideme, pyknikujeme vzdy v tieni a aj si posedime oddychnut vzdy na nejakej luke alebo pri potoku. V potokoch tiez obzerame ryby, zaby aj hady, no na to co vsetko chceme vidiet je kratky den, vecer potom citame knizky o zvieratach co sme videli. Poriadne nakremovat, klobucik co zakryje aj krk, mne deti vnutri byt nechcu

anonym_d94c64
Včera o 09:37

Ked si z Bratislavy, tak hoc aj na Zeleznu studnicku, je to v lese. Ked si zo Svidnika, tak to mas trosku od ruky

anonym_7d21d8
Včera o 09:43

Ahoj, ja som s 13 mesačným synom bola v Chorvátsku sama v penzióne. Bolo to v v druhej polovici septembra a to bola jedna z najkrajších a najpokojnejších dovoleniek. Ráno a neskoro poobede sme boli pri mori (2 hodiny vkuse si dokázal hádzať kamienky do vody, alebo sa pod slnečníkom hrabal v piesku). Okolo obeda som nachystala jedlo a pospali sme si 30-40 minút. Prechádzali sme sa, sedel pekne v kočíku, proste pohoda.
Keď sa nechystáš mimo SK a motáš sa len okolo domu, choď na ihrisko, do ZOO, do parku... doobeda alebo podvečer, keď nie je horuco. Veď stačí si pozrieť, čo máš zaujímavé v okolí. Na rockový koncert s ním hádam nepôjdeš. Niekedy sa zamýšľam, či ľudia už vôbec nedokážu používať vlastný rozum.

anonym_0299bf
Včera o 09:44
@anonym_03c8a9

@anonym_03c8a9 😀 hej celé leto zavretí doma lebo slnko a celú zimu zavretí doma lebo zima? Chudák dieťa

michaela329
Včera o 09:49

My sme chodili už všade, kam sme vedeli ísť s kočíkom. Treba trochu pogooglit náučné chodníky, doliny, parky, kontakt zoo. Malého som krémovala, mal vhodné oblečenie a v kočíku tienenie a ventilátor. Ak malo byť moc teplo, išli sme nejakú dolinu - lesík. Kúpať sme nekupali, ale.len kvôli ekzému.

anonym_f7ba1a
Včera o 09:51

U nas v Ba je slabych 24 stupnov. To za strasne teplo nepovazujem 🤣 cize kamkolvek

ivicatolic
Včera o 09:56

@anonym_autor strašne teplo je podľa mňa 30+, toto nemá ani náznak leta, kde bývate

anonym_94da6e
Včera o 10:05

@anonym_autor náš syn má skoro rok a pol, ale tiež je to prakticky prvé leto kedy chodí. Normálne chodievame do parkov a na také ihriská, kde viem, že je veľa zelene a nepraží tam tak slnko. Veď socializovať sa musí... Čo by sme robili dvaja celý deň zavretí doma v byte?
Samozrejme ma vždy pokrývku hlavy a je natrety SPF50 a ponúkam mu veľa piť. A podľa možnosti nechodíme v čase obeda. Ak mi uteká na priame slnko, beriem ho radšej do kočíka a ideme sa prejsť, tam je aspoň pod strieškou a v tieni (ak sa dá). Ináč trávime veľa času doma na terase, kde nám svieti priame slnko iba skoro ráno a potom znova až večer. Zas ešte také horúčavy ani nie sú, áno v meste už občas pečie, ale hovorím si, že stále to nie je vrchol toho čo príde v lete, čiže to nejako neprežívam.;)

mirkam3
Včera o 10:12
@anonym_7d21d8

Ahoj, ja som s 13 mesačným synom bola v Chorvátsku sama v penzióne. Bolo to v v druhej polovici septembra a to bola jedna z najkrajších a najpokojnejších dovoleniek. Ráno a neskoro poobede sme boli pri mori (2 hodiny vkuse si dokázal hádzať kamienky do vody, alebo sa pod slnečníkom hrabal v piesku). Okolo obeda som nachystala jedlo a pospali sme si 30-40 minút. Prechádzali sme sa, sedel pekne v kočíku, proste pohoda.
Keď sa nechystáš mimo SK a motáš sa len okolo domu, choď na ihrisko, do ZOO, do parku... doobeda alebo podvečer, keď nie je horuco. Veď stačí si pozrieť, čo máš zaujímavé v okolí. Na rockový koncert s ním hádam nepôjdeš. Niekedy sa zamýšľam, či ľudia už vôbec nedokážu používať vlastný rozum.

@anonym_7d21d8 Super ❤️, presne takto si predstavujem leto keď už sa tomu malému človeku musíme ako rodina aj trocha prispôsobiť ;). My sme boli pri mori zatiaľ 2x, to mal syn akurát 6 resp 9 mesiacov, takze to ešte bola pohoda, kam sme ho dali tam sme ho (väčšinou) aj našli🤣.

Tento rok to už tiež vidím na nekonečné hádzanie kamienkov, zbieranie konárikov 😉 a “čo toto je” otazky.

anonym_7e740e
Včera o 10:26

Tatry? Tam take horúčavy nie sú. Alw teraz estw nie au horúčavy tak hocikde. Veď kočík má striesku, vieš kúpiť aj slnečník ku kočíku.
Keď budú naozajstne horúčavy tak treba chodiť skoro ráno kým je ešte ako tak znesiteľné pocasie

anonym_8b84c8
Včera o 10:27
@anonym_autor

@anonym_autor výlety som plánovala tak, aby dieťa v najväčšom teplé netrpelo. Ročnemu dieťaťu je jedno Tvoj výlet ..

anonym_59d766
Včera o 10:43

Ešte nieje také teplo počkaj na letné mesiace
máme pobehané všetky zoo/ farmy v okoli Ba a iné atrakcie
Gyor, Hainburg, pri jazero do rakuska, galandia, dunajska streda, inspirio
stupava, trnava , lubinapark, malkia park ,skalica rybarstvo, gazdovsky dvor, čierna voda, pezinok park,
vodarenska zahrada, dubravka má vodné prvky
sledujem profily na insta - mamaobjavuje,detisanenudia, sdetmivbratislave,bratislavasdetmi,veronika rosputinska a pod

anonym_03c8a9
Včera o 10:53
@anonym_autor

@anonym_autor tak podľa mňa o tom rozhodneš ty, je to tvoje dieťa ty ho poznáš nie my a ty musíš najlepšie vedieť čo toleruje a čo nie

anonym_f7ba1a
Včera o 10:57
@anonym_03c8a9

@anonym_03c8a9 to do kolkych rokov si sedela s detmi doma? Do bublinkovej folie si ich nebalila, aby sa neposkodili?
Vonku je 24 stupnov, to je akoze strasne teplo na upal? Siltovka, klubicky, kremy s vysokym faktorom, dostatocny pitny rezim a upal nedostanes ani pri 40+ 😉
Nebavime sa tu u par tyzdnovom miminku. Ale o rocnom dietati

sense
Včera o 11:03

Kdekoľvek, stačí cez obed "zaliezt" niekam do chládku. Inak sme chodili všade, ľahké oblečenie, opaľovací krém, veľa tekutín, oblečenie na prezlečenie z prírodného materiálu

anonym_7e8c03
Včera o 11:19

@anonym_autor nikde. Upal alebo uzech ste este nemali?

anonym_9b38db
Včera o 11:22

Hocikde kde je chladok, nejaky park, ihrisko, k vode, doma sa clapkat v bazeniku, aj v zoo alebo niekde pri zvieratach je chladok. Ist von rano a podvecer

anonym_f7ba1a
Včera o 11:33

Baby a viete ze upal moze dostat aj dospely clovek? To vy nechodite v lete von? Len rano a vecer? Akoze v dnesnej dobe, ked mame tolko “ochrannych pomocok” ste zavrete doma? Velmi velmi zvlastne…
Nevraviac, ze momentalne vobec nie je “strasne teplo” 🤣

anonym_487064
Včera o 11:40

My chodíme do zoo hneď ked ráno otvárajú.Keď začínajú byť úpeky, tak odchádzame a ideme niekde do chládku na obed,kávu,zmrzku

natalka13
Včera o 11:59

ZOO

mirkam3
Včera o 12:16

Baby neblaznite. Vonku v priemere tak cca 24 stupnov a tretina koňa už teraz sedí cele dni len zavretá doma, lebo čo keď si privodi úpal? Ved autorka nechce ísť s dvojmesačným bábom na Madagaskar, pýta si normálne tipy v okoli.

anonym_01f258
Včera o 13:52

zoo snv pre malicke deti ako vysita