icon

Kam na výlet s deťmi po Európe?

Dnes o 08:56

Ahojte , prvý rok rozmýšľam nad tým ísť okrem prímorskej krajiny aj niekam na výlet (pár dňový) niekde do Európy , kde je nejaký zaujímavý program pre deti .
Napadol ma Legoland v Dánsku , Disneyland v Paríži , nejaký zábavný park v Poľsku , v Nemecku.... je ešte veľa iného na výber.
Neviem sa rozhodnúť . Deti sú staré 2 roky , 7rokov a 15 rokov .
Ide mi hlavne samozrejme aj o ceny . Asi nás vyjde lacnejšie nejaký zábavný park v Poľsku autom ako letecky naša 5-členná rodina niekam do Francúzska?
Ak ste niekde takto boli , dajte prosím recenzie poprípade nejaké rady , tipy na ubytko , však asi takýto výlet riešiť na vlastnú päsť a nie cez cestovku . 🤔

janka_266
Dnes o 09:00

pri tých davoch, čo sú v zábavných parkoch by som s 2 a 7 ročným nešla, skôr by som šla niekam do hôr s aquaparkom? ale ani aquapark nebude asi výhra

anonym_1b6a06
Dnes o 09:03

SmartKidsPlanet vo Varšave sa nachádza v továrni Norblin na úrovni -1.

Ide o unikátne miesto na mape atrakcií pre deti v Poľsku, v zahraničí sa takýmto miestam často hovorí Detské múzeum a Smart Kids Planet je označované ako miesto medzi herňou a vedeckým centrom.

V Smart Kids Planet je 9 samostatných zón, kde sa deti môžu hrať, učiť sa, hrať, trénovať a hrať sa na dospelých. Jednotlivé atrakcie a stánky podnecujú k spolupráci, oboznamujú ľudí s technológiami, podnecujú k pohybu a objavovaniu sveta rôznymi zmyslami.

Deti môžu vstúpiť do obchodu, nakúpiť, stať sa predavačom v obchode, stať sa kuriérom, vidieť, akou cestou sa uberá balík, vyskúšať si strieľanie gólov, vidieť, akou cestou sa pohybujú odpadky, ovládať žeriav, dozvedieť sa o zákonoch fyzika... Je toho veľa!

Okrem toho je tu aj pódium, kde prebiehajú animácie, oddelený a oplotený priestor pre deti a tichšia a pokojnejšia miestnosť.

Miesto je venované deťom od 0 do 10 rokov.

dassena
Dnes o 09:06

uplne v pohode by som dala Polsko asi, dalej neviem 😀 ale tak ono zalezi aj ake to dieta je, su ja mensie deti, ktore vydrzia viac (rozumej dlhsiu cestu) ako podaktore starsie.

1natasa1
Dnes o 09:14

Pozri si len vstupné do Disneylandu alebo Legolandu a možno budeš hneď vedieť, kam pôjdete. Alebo kam nepôjdete 😀

anonym_388252
Dnes o 09:17
@anonym_1b6a06

SmartKidsPlanet vo Varšave sa nachádza v továrni Norblin na úrovni -1.

Ide o unikátne miesto na mape atrakcií pre deti v Poľsku, v zahraničí sa takýmto miestam často hovorí Detské múzeum a Smart Kids Planet je označované ako miesto medzi herňou a vedeckým centrom.

V Smart Kids Planet je 9 samostatných zón, kde sa deti môžu hrať, učiť sa, hrať, trénovať a hrať sa na dospelých. Jednotlivé atrakcie a stánky podnecujú k spolupráci, oboznamujú ľudí s technológiami, podnecujú k pohybu a objavovaniu sveta rôznymi zmyslami.

Deti môžu vstúpiť do obchodu, nakúpiť, stať sa predavačom v obchode, stať sa kuriérom, vidieť, akou cestou sa uberá balík, vyskúšať si strieľanie gólov, vidieť, akou cestou sa pohybujú odpadky, ovládať žeriav, dozvedieť sa o zákonoch fyzika... Je toho veľa!

Okrem toho je tu aj pódium, kde prebiehajú animácie, oddelený a oplotený priestor pre deti a tichšia a pokojnejšia miestnosť.

Miesto je venované deťom od 0 do 10 rokov.

@anonym_1b6a06 a to 15-ročné dieťa bude robiť čo?

anonym_138fa9
Dnes o 09:21

My sme boli v Legolande v Dansku a odporucam. Jasne plno tam bolo, ale stoji to zato a zabavia sa vsetky vekove kategorie. My sme tam boli autom, ale da sa ist aj lietadlom. Letisko je rovno vedla Legolandu. Plus ked tam uz si odporucam este aj dalsie atrakcie v tom mestecku Billund - Lego House (nezabudni si tam zarezervovat restauraciu na jedlo, je to super zazitok) a tiez je tam velky vodny park.

Ak chces setrit za ubytko a lietadlo, tak mas aj tu hned vedla v AT Family park.

Ale vseobecne, ak chces cestovat s viacerymi detmi po Europe, lacne to nebude.

anonym_8c6d1e
Dnes o 09:27

Ak ide o financie, tak by som išla na to naopak, hľadala lacné letenky, výhodné ubytko a podľa destinácie pozerala čo tam s deťmi (ZOO, interaktívne múzeá a výstavy, podujatia aktuálne v danom meste) a nefixovala by som sa na zábavné parky 🙂 napríklad v tých 15 už ma bavilo aj mestá spoznávať

anonym_1c9709
Dnes o 09:40

Ahoj, mám 12r a 4r dieta. Boli sme v Londýne - pred Vianocami, hyde park, muzea a legoland. V lete Brno - Vida centrum, Aquapark Moravia, Praha - pamiatky a detské interaktívne muzea, teraz Gdansk - centrum, zdvihacie mosty, more, vedecke centrum, Budapešť- tam nič moc pre deti...
Vždy, ked niekam ideme, prispôsobujem program deťom, to znamená, že nechodím do histor. múzeí,kde by ich to nebavilo, ale naopak hľadám niečo pre nich- svetelné aktivity, elektrokolobežky požičiame, ideme do aquaparku, hľadáme zaujímavé reštaurácie /v Prahe doniesol vláčik obed priamo na stôl, v Gdansku sme zažili magickú reštauráciu na štýl Harryho Pottera/. Takmer všade niečo nájdeš , čo ich bude baviť. Už to záleží len od rozpočtu, času a energie 🙂

markusrasford
Dnes o 09:52

@anonym_autor Budapešť, Praha, Brno...

madeincssr
Dnes o 10:01
@markusrasford

@anonym_autor Budapešť, Praha, Brno...

@markusrasford v Brne je aj priehrada (Prygl) s elektrolodami, vedecky zabavny park Vida, technicke aj vseobecne muzea, najvyssia budova v CR "AZ Tower" s pristupnou (platenou) vyhliadkou na vrchu, ZOO, opustene kamenolomy Hády (velky TV vysielac nad nimi), katedrala Petrov a dalsie monumentalne kostoly, Loreta, pevnost Spilberk, umelecko-priemyslove muzeum Art&Design&Fashion a v i-cku pod starou radnicou (pristupna veza aj interiery) najdete kvantum info materialov zdarma vo vreckovom formate. V nakupnom centre Olympia (gratis bus "OLY" od autobusovej stanice Zvonarka), komunitna "otevrena zahrada"...

anonym_a1f2ca
Dnes o 10:02

Za mna Slovinsko. Julske alpy a Karavanky. Za hodku a pol odtial ste potom pri mori, takze kedykolvek pocas dovolenky si mozete na den odskocit aj k moru. My sa tam velmi radi vraciame, boli sme aj s uplne malickymi detmi a vzdy to bolo fajn. Ak chcete este vacsi zazitok, hladajte ubytko na farme. Je ich tam par a je to uplne super pre deti akehokolvek veku - od pomahania pri zvieratach az po vozenie na traktoroch. Nase deti to miluju.

anonym_1b6a06
Dnes o 10:08
@anonym_388252

@anonym_1b6a06 a to 15-ročné dieťa bude robiť čo?

@anonym_388252 to čo všetci 15ročny. hrať sa na mobile. nebudu tam predsa 3dni vkuse. Je to zabavka na 3-4hodiny, určite aj pubertiak pochopí a vydrží ;)

27dianka
Dnes o 10:12

@anonym_1b6a06 Presne, nerozumiem tomu, prečo 15 ročný by s tým mal mať problém. Možnože by si to najviac užil aj. Určite viac ako 2 ročný.

anonym_d615fe
Dnes o 10:18

Nechcete ist do Madarska - tam mate kopec termalnych kupalisk? Ubytko hladajte cez airbnb. Ceny za ubytko boli dobre a velke priestory, prajne aj pre vacsiu rodinku, kludne aj v mensich dedinkach hladajte, ked mate auto, do miet sa dostanete. Pozri si Sarvar napr., nebyvali sme priamo v sarvare ale v nejakej dedine vedla a malli sme dom so zahradou cely pre seba. Ak budete chciet, aj hrady najdete a ine pamiatky - my sme si spravili vylet aj k Balatonu, aj do Tihany aj do hradu Sumeg a este take dalsie kupko okrem Sarvaru, uz si nepamatam meno. Ano, ked byvas v airbnb, tak o stravu sa staras, ranajky vecere to sa nieco da a ked by ste boli niekde na vylete, aj tak sa kupuje jedlo tam...

anonym_388252
Dnes o 10:19
@anonym_1b6a06

@anonym_388252 to čo všetci 15ročny. hrať sa na mobile. nebudu tam predsa 3dni vkuse. Je to zabavka na 3-4hodiny, určite aj pubertiak pochopí a vydrží ;)

@anonym_1b6a06 ak je to myslené na 3-4h a potom pôjdu inde tak v poriadku. Len som to pochopila, že výlet do Poľska bude iba o tomto.

anonym_1b6a06
Dnes o 10:22
@anonym_388252

@anonym_1b6a06 ak je to myslené na 3-4h a potom pôjdu inde tak v poriadku. Len som to pochopila, že výlet do Poľska bude iba o tomto.

@anonym_388252 vo varšave je plno miesto ktoré sa oplatí vidieť a určite deti v každom veku budú mať zážitok.

majka99999
Dnes o 10:26

V Prahe mas toho plno, aj aquapark, aj muzea, ZOO... Naposledy sme boli Muzeum fantastickych iluzii a komentovana prehliadka stadionu asparta Praha, muz zase mal Muzeum obeti heydrichiady a Vojenske muzeum toro, je blizko vlakovej stanice. Je tam aj vytah, ak by ste mali kocik.

belllinka
Dnes o 10:34

@anonym_autor ťažko vymyslíš program, ktorý bude baviť všetky 3 deti