icon

Kam sa chystáte s deťmi počas jarných prázdnin?

maddie1711
Dnes o 01:06

Kam sa chystáte s deťmi počas jarných prázdnin . Slovensko či zahraničie?

Strana
z5
tilly
Dnes o 19:35
@akje

@maddie1711 na Slovensku budeme lyžovať 🤗

Naši známi idú v taký istý termín do talianska. Majú rovnakú vzdialenosť ku svahu a rovnaké vybavenie ubytka. Ich cena je 4 miestna, naša trojmiestna. Povedala by som, ze platime cca tretinu ich ceny.

@akje do akého strediska idú známi? A vy kam idete?

anonym_1530b0
Dnes o 19:36
@tiezjedna

@anonym_1530b0 to znie super. My keď lyže prvýkrát vymenili za Marbellu (bolo to prekvápko pre deti), tak sme si dali trip - Malaga - Marbella - Estepona - Gibraltar a bolo to naprosto famózne👍 to ani moc nedržkovali, že musia niekam cápať😂 a ten týždeň bol na to akurát. A našťastie sme naladení všetci rovnako, my sme korytnačky, nás vyvrhneš na pláž a sme spokojní😎 Ale, pravda, väčšinu času trávime na člne a obrážame Chorvátsko zase z inej perspektívy, to je nádhera🙏

@tiezjedna to by som chcela zažiť, byť celé dni na vode 🙏 úžasný zážitok. Nás tento rok čaká Albánsko. Prvýkrát 😅. Tak som veľmi zvedavá na túto krajinu.

tilly
Dnes o 19:40
@akje

@tilly tak vidíš, moje 4 ročne deti sa lyžovali tu na Slovensku a netrpia ani oni ani my.

@akje ja nepíšem o utrpení, píšem o tom, užiť si na maximum. A sorry, porovnávať zladovatele svahy niekde v malom stredisku a dokonale spreparovane talianske, Švajčiarske strediská sa jednoducho nedá. Dať 70 eur za jasnú a 80 za sedla rondu alebo saalbach je mega rozdiel. Ale tak, ak niekto lyžuje raz ročne a je slabší lyžiar, tak mu stačí aj mýto pod Ďumbierom. Pre mňa by to bolo drahé vzhľadom na pomer cena/výkon. Ja si chcem užiť, nie sa zraniť alebo stratiť nervy niekde v rade na lanovku.

minutka
Dnes o 19:42

Orava

anonym_7f06a0
Dnes o 19:45

Ja vám veru závidím, a veľmi, ale tak v dobrom 🙂 Ja by som už po dvoch rokoch išla a veľmi, ale druhé dieťa je ešte stále dosť malé (v lete bude mať rok) a nemáme skúsenosť s lietaním, tak nechcem testovat práve teraz, s ňou. Ani na jar a zatiaľ ani v lete. Ale máte pravdu, chceli sme aspoň Slovensko, ale to je čistá katastrofa tie ceny, Maďarsko už detto, Poľsko pozerám tiež, ale ja tam až taký obrovský rozdiel nevidím a u nás to aspoň mužovi preplatia v práci, z Poľska nie 🫤 kuknem iné zahraničie, more, tak tam je to fakt lepšie, resp. Za tú istú cenu má človek All in a nie polpenziou s trapnym, akože fakt typicky slovenským obmedzeným wellnessom na hodinu za deň a pod., fakt že lupou musím hľadať hocikde inde než u nás, či takúto gadzovinu majú aj iní a ešte som take nenasla. Ale aj keď je zahraničie OK, tak j
potom ta letenka to dosť nadvihne celkovú cenu, najmä ak človek cestuje s malými deťmi, berie so sebou viac veci. Ale tak ale že tak ma to znechutilo, že zvažujem si prachy odložiť, a vykašľať sa na to tento rok doma a budúci rok budú už lepšie podmienky, našetrim si viac a pôjdeme na poriadnu dovolenku do zahraničia. Je mi normálne proti vôli dať toľko peňazí za dovolenku u nás. Fakt sme si chceli užiť trošku wellnes a hotel po rokoch, a nie furt apartmány, chcela som trápne štyri dni (lebo z troch 2 človek len precestuje a balí), ale také ceny mi to hádže, že si musím trikrát pozrieť, či dobre vidim. Ženy, ak máte nejaké tipy na leto, prosím dajte, kam, kde čo pozerať v zahraničí, kde sa letí za normálne prachy (Egypt, Turecko, Albánsko, Čierna Hora, Tunis nie), budem vďačná. Nemám s tým skúsenosť.

oblecenie99
Dnes o 19:50
@anonym_42f8b6

My sme sa tento rok hecli a buchli po vačku a ideme na pár dní do Tatier 🤣

@anonym_42f8b6 Nahlas som sa zasmiala, ale je to naozaj tak 😅

akje
Dnes o 19:50
@tilly

@akje ja nepíšem o utrpení, píšem o tom, užiť si na maximum. A sorry, porovnávať zladovatele svahy niekde v malom stredisku a dokonale spreparovane talianske, Švajčiarske strediská sa jednoducho nedá. Dať 70 eur za jasnú a 80 za sedla rondu alebo saalbach je mega rozdiel. Ale tak, ak niekto lyžuje raz ročne a je slabší lyžiar, tak mu stačí aj mýto pod Ďumbierom. Pre mňa by to bolo drahé vzhľadom na pomer cena/výkon. Ja si chcem užiť, nie sa zraniť alebo stratiť nervy niekde v rade na lanovku.

@tilly pozri sa, píšem to naposledy: o cenách som pisala ohľadom UBYTOVANIA.

Že tebe nestačia naše svahy je v poriadku, nelyzuj tu.

Ze mne a mojej rodine vyhovuje lyžiarske stredisko kam chodíme, je v poriadku.

Že ty to nevieš pochopiť, je tvoj problém.

Že sa tu nado mňa a moje deti povyšujes je tvoja vizitka.

anonym_1530b0
Dnes o 19:51
@anonym_7f06a0

Ja vám veru závidím, a veľmi, ale tak v dobrom 🙂 Ja by som už po dvoch rokoch išla a veľmi, ale druhé dieťa je ešte stále dosť malé (v lete bude mať rok) a nemáme skúsenosť s lietaním, tak nechcem testovat práve teraz, s ňou. Ani na jar a zatiaľ ani v lete. Ale máte pravdu, chceli sme aspoň Slovensko, ale to je čistá katastrofa tie ceny, Maďarsko už detto, Poľsko pozerám tiež, ale ja tam až taký obrovský rozdiel nevidím a u nás to aspoň mužovi preplatia v práci, z Poľska nie 🫤 kuknem iné zahraničie, more, tak tam je to fakt lepšie, resp. Za tú istú cenu má človek All in a nie polpenziou s trapnym, akože fakt typicky slovenským obmedzeným wellnessom na hodinu za deň a pod., fakt že lupou musím hľadať hocikde inde než u nás, či takúto gadzovinu majú aj iní a ešte som take nenasla. Ale aj keď je zahraničie OK, tak j
potom ta letenka to dosť nadvihne celkovú cenu, najmä ak človek cestuje s malými deťmi, berie so sebou viac veci. Ale tak ale že tak ma to znechutilo, že zvažujem si prachy odložiť, a vykašľať sa na to tento rok doma a budúci rok budú už lepšie podmienky, našetrim si viac a pôjdeme na poriadnu dovolenku do zahraničia. Je mi normálne proti vôli dať toľko peňazí za dovolenku u nás. Fakt sme si chceli užiť trošku wellnes a hotel po rokoch, a nie furt apartmány, chcela som trápne štyri dni (lebo z troch 2 človek len precestuje a balí), ale také ceny mi to hádže, že si musím trikrát pozrieť, či dobre vidim. Ženy, ak máte nejaké tipy na leto, prosím dajte, kam, kde čo pozerať v zahraničí, kde sa letí za normálne prachy (Egypt, Turecko, Albánsko, Čierna Hora, Tunis nie), budem vďačná. Nemám s tým skúsenosť.

@anonym_7f06a0 keď chceš letieť za lacnejšie, tak si treba v novembri/decembri booknuť let na leto. Tým, že máš deti malé, by som kľudne pozerala aj prvú polovicu septembra - o dosť lacnejšie lety, o trošku menej ľudí a ešte stále príjemné teplo aj more býva teplé. Ja zvyčajne najskôr vezmem letenky za pár drobných a potom hľadám ubytko.

anonym_42f8b6
Dnes o 19:52
@oblecenie99

@anonym_42f8b6 Nahlas som sa zasmiala, ale je to naozaj tak 😅

@oblecenie99 áno, bohužiaľ je to tak. Keď sme hľadali nejaké pobyty, boli sme zhrození. A to sme pozerali ešte zo zlavomatu. 😅Preto toľko irónie a rezignácie v jednom 😅

tilly
Dnes o 20:01
@akje

@tilly pozri sa, píšem to naposledy: o cenách som pisala ohľadom UBYTOVANIA.

Že tebe nestačia naše svahy je v poriadku, nelyzuj tu.

Ze mne a mojej rodine vyhovuje lyžiarske stredisko kam chodíme, je v poriadku.

Že ty to nevieš pochopiť, je tvoj problém.

Že sa tu nado mňa a moje deti povyšujes je tvoja vizitka.

@akje ceny ubytovania? Ale veď cena aj tá ubytovania sa odvíja od dopytu a ponuky.
A nikde sa nepovyšujem, len ti vysvetľujem, že ak tvoji známi zaplatili viac, asi vedia za čo.

anonym_6ec194
Dnes o 20:05
@michalkam

@anonym_eaea0b akurát, že to, že chodíme do zahraničia sa vôbec nevylučuje s tým, že je na Slovensku zle a draho.

@michalkam presne, my chodíme do zahraničia aj preto, lebo na Slovensku si to nemôžeme dovoliť.

zuzu11166
Dnes o 20:07
@anonym_d577ad

@maddie1711 tak my nikam, iba k starým rodičom...ako čítam tu nik s peniazmi nemá problém, keď cez jarné prázdniny cestujú do zahraničia.

@anonym_d577ad ó,ze iba k starym rodicom...
Nahodou,moj nazor je,ze to je ovela lepsie ako zahranicie.niet nad to mat rodinu!
Moja dcera ma uz iba jedneho dedka-sme s nim skoro stale a vďační ze mame aspon jeho este.

akje
Dnes o 20:12
@tilly

@akje ceny ubytovania? Ale veď cena aj tá ubytovania sa odvíja od dopytu a ponuky.
A nikde sa nepovyšujem, len ti vysvetľujem, že ak tvoji známi zaplatili viac, asi vedia za čo.

@tilly bože môj, presne tak. Píš to tým, čo tu vypisujú, ako je ubytko na Slovensku rovnako drahé ako v zahraničí alebo že za hranicami majú lacnejšie ubytka. Ja som sa vyjadrovala k tomu……. Nečakala som poučky o svahoch (túto tému si začala ty) alebo poučky ako to ide rovno ruka v ruke s cenou za ubytko (nikde nepíšem že to tak nie je) . Nechápem o čom sa vlastne my dve bavíme. Maj sa

anonym_2c9ce9
Dnes o 20:30

Pocas jarnych prazdnin sa na Slovensku neoplati ist nikam, vsade dvojnasobne ceny za ubytovanie. Ja idem so synom na dve noci do Viedne, a za 4* hotel pre dvoch som dala 130 eur. Vlakom je to z BA kusok.

anonym_23608c
Autor odpoveď zmazal
nikaluk
Dnes o 20:42
@anonym_23608c
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_23608c nie ale mam skolopovinne deti 😂

anonym_23608c
Dnes o 21:18
@alica110

My ideme do Ománu s manželom, deti nemáme.

@alica110 vy ešte chodíte do školy, že máte jarné prázdniny?

Strana
z5