Kam sa chystáte s deťmi počas jarných prázdnin?
Kam sa chystáte s deťmi počas jarných prázdnin . Slovensko či zahraničie?
@anonym_1530b0 to znie super. My keď lyže prvýkrát vymenili za Marbellu (bolo to prekvápko pre deti), tak sme si dali trip - Malaga - Marbella - Estepona - Gibraltar a bolo to naprosto famózne👍 to ani moc nedržkovali, že musia niekam cápať😂 a ten týždeň bol na to akurát. A našťastie sme naladení všetci rovnako, my sme korytnačky, nás vyvrhneš na pláž a sme spokojní😎 Ale, pravda, väčšinu času trávime na člne a obrážame Chorvátsko zase z inej perspektívy, to je nádhera🙏
@tiezjedna to by som chcela zažiť, byť celé dni na vode 🙏 úžasný zážitok. Nás tento rok čaká Albánsko. Prvýkrát 😅. Tak som veľmi zvedavá na túto krajinu.
@tilly tak vidíš, moje 4 ročne deti sa lyžovali tu na Slovensku a netrpia ani oni ani my.
@akje ja nepíšem o utrpení, píšem o tom, užiť si na maximum. A sorry, porovnávať zladovatele svahy niekde v malom stredisku a dokonale spreparovane talianske, Švajčiarske strediská sa jednoducho nedá. Dať 70 eur za jasnú a 80 za sedla rondu alebo saalbach je mega rozdiel. Ale tak, ak niekto lyžuje raz ročne a je slabší lyžiar, tak mu stačí aj mýto pod Ďumbierom. Pre mňa by to bolo drahé vzhľadom na pomer cena/výkon. Ja si chcem užiť, nie sa zraniť alebo stratiť nervy niekde v rade na lanovku.
Orava
Ja vám veru závidím, a veľmi, ale tak v dobrom 🙂 Ja by som už po dvoch rokoch išla a veľmi, ale druhé dieťa je ešte stále dosť malé (v lete bude mať rok) a nemáme skúsenosť s lietaním, tak nechcem testovat práve teraz, s ňou. Ani na jar a zatiaľ ani v lete. Ale máte pravdu, chceli sme aspoň Slovensko, ale to je čistá katastrofa tie ceny, Maďarsko už detto, Poľsko pozerám tiež, ale ja tam až taký obrovský rozdiel nevidím a u nás to aspoň mužovi preplatia v práci, z Poľska nie 🫤 kuknem iné zahraničie, more, tak tam je to fakt lepšie, resp. Za tú istú cenu má človek All in a nie polpenziou s trapnym, akože fakt typicky slovenským obmedzeným wellnessom na hodinu za deň a pod., fakt že lupou musím hľadať hocikde inde než u nás, či takúto gadzovinu majú aj iní a ešte som take nenasla. Ale aj keď je zahraničie OK, tak j
potom ta letenka to dosť nadvihne celkovú cenu, najmä ak človek cestuje s malými deťmi, berie so sebou viac veci. Ale tak ale že tak ma to znechutilo, že zvažujem si prachy odložiť, a vykašľať sa na to tento rok doma a budúci rok budú už lepšie podmienky, našetrim si viac a pôjdeme na poriadnu dovolenku do zahraničia. Je mi normálne proti vôli dať toľko peňazí za dovolenku u nás. Fakt sme si chceli užiť trošku wellnes a hotel po rokoch, a nie furt apartmány, chcela som trápne štyri dni (lebo z troch 2 človek len precestuje a balí), ale také ceny mi to hádže, že si musím trikrát pozrieť, či dobre vidim. Ženy, ak máte nejaké tipy na leto, prosím dajte, kam, kde čo pozerať v zahraničí, kde sa letí za normálne prachy (Egypt, Turecko, Albánsko, Čierna Hora, Tunis nie), budem vďačná. Nemám s tým skúsenosť.
My sme sa tento rok hecli a buchli po vačku a ideme na pár dní do Tatier 🤣
@anonym_42f8b6 Nahlas som sa zasmiala, ale je to naozaj tak 😅
@akje ja nepíšem o utrpení, píšem o tom, užiť si na maximum. A sorry, porovnávať zladovatele svahy niekde v malom stredisku a dokonale spreparovane talianske, Švajčiarske strediská sa jednoducho nedá. Dať 70 eur za jasnú a 80 za sedla rondu alebo saalbach je mega rozdiel. Ale tak, ak niekto lyžuje raz ročne a je slabší lyžiar, tak mu stačí aj mýto pod Ďumbierom. Pre mňa by to bolo drahé vzhľadom na pomer cena/výkon. Ja si chcem užiť, nie sa zraniť alebo stratiť nervy niekde v rade na lanovku.
@tilly pozri sa, píšem to naposledy: o cenách som pisala ohľadom UBYTOVANIA.
Že tebe nestačia naše svahy je v poriadku, nelyzuj tu.
Ze mne a mojej rodine vyhovuje lyžiarske stredisko kam chodíme, je v poriadku.
Že ty to nevieš pochopiť, je tvoj problém.
Že sa tu nado mňa a moje deti povyšujes je tvoja vizitka.
Ja vám veru závidím, a veľmi, ale tak v dobrom 🙂 Ja by som už po dvoch rokoch išla a veľmi, ale druhé dieťa je ešte stále dosť malé (v lete bude mať rok) a nemáme skúsenosť s lietaním, tak nechcem testovat práve teraz, s ňou. Ani na jar a zatiaľ ani v lete. Ale máte pravdu, chceli sme aspoň Slovensko, ale to je čistá katastrofa tie ceny, Maďarsko už detto, Poľsko pozerám tiež, ale ja tam až taký obrovský rozdiel nevidím a u nás to aspoň mužovi preplatia v práci, z Poľska nie 🫤 kuknem iné zahraničie, more, tak tam je to fakt lepšie, resp. Za tú istú cenu má človek All in a nie polpenziou s trapnym, akože fakt typicky slovenským obmedzeným wellnessom na hodinu za deň a pod., fakt že lupou musím hľadať hocikde inde než u nás, či takúto gadzovinu majú aj iní a ešte som take nenasla. Ale aj keď je zahraničie OK, tak j
potom ta letenka to dosť nadvihne celkovú cenu, najmä ak človek cestuje s malými deťmi, berie so sebou viac veci. Ale tak ale že tak ma to znechutilo, že zvažujem si prachy odložiť, a vykašľať sa na to tento rok doma a budúci rok budú už lepšie podmienky, našetrim si viac a pôjdeme na poriadnu dovolenku do zahraničia. Je mi normálne proti vôli dať toľko peňazí za dovolenku u nás. Fakt sme si chceli užiť trošku wellnes a hotel po rokoch, a nie furt apartmány, chcela som trápne štyri dni (lebo z troch 2 človek len precestuje a balí), ale také ceny mi to hádže, že si musím trikrát pozrieť, či dobre vidim. Ženy, ak máte nejaké tipy na leto, prosím dajte, kam, kde čo pozerať v zahraničí, kde sa letí za normálne prachy (Egypt, Turecko, Albánsko, Čierna Hora, Tunis nie), budem vďačná. Nemám s tým skúsenosť.
@anonym_7f06a0 keď chceš letieť za lacnejšie, tak si treba v novembri/decembri booknuť let na leto. Tým, že máš deti malé, by som kľudne pozerala aj prvú polovicu septembra - o dosť lacnejšie lety, o trošku menej ľudí a ešte stále príjemné teplo aj more býva teplé. Ja zvyčajne najskôr vezmem letenky za pár drobných a potom hľadám ubytko.
@anonym_42f8b6 Nahlas som sa zasmiala, ale je to naozaj tak 😅
@oblecenie99 áno, bohužiaľ je to tak. Keď sme hľadali nejaké pobyty, boli sme zhrození. A to sme pozerali ešte zo zlavomatu. 😅Preto toľko irónie a rezignácie v jednom 😅
@tilly pozri sa, píšem to naposledy: o cenách som pisala ohľadom UBYTOVANIA.
Že tebe nestačia naše svahy je v poriadku, nelyzuj tu.
Ze mne a mojej rodine vyhovuje lyžiarske stredisko kam chodíme, je v poriadku.
Že ty to nevieš pochopiť, je tvoj problém.
Že sa tu nado mňa a moje deti povyšujes je tvoja vizitka.
@akje ceny ubytovania? Ale veď cena aj tá ubytovania sa odvíja od dopytu a ponuky.
A nikde sa nepovyšujem, len ti vysvetľujem, že ak tvoji známi zaplatili viac, asi vedia za čo.
@anonym_eaea0b akurát, že to, že chodíme do zahraničia sa vôbec nevylučuje s tým, že je na Slovensku zle a draho.
@michalkam presne, my chodíme do zahraničia aj preto, lebo na Slovensku si to nemôžeme dovoliť.
@maddie1711 tak my nikam, iba k starým rodičom...ako čítam tu nik s peniazmi nemá problém, keď cez jarné prázdniny cestujú do zahraničia.
@anonym_d577ad ó,ze iba k starym rodicom...
Nahodou,moj nazor je,ze to je ovela lepsie ako zahranicie.niet nad to mat rodinu!
Moja dcera ma uz iba jedneho dedka-sme s nim skoro stale a vďační ze mame aspon jeho este.
@akje ceny ubytovania? Ale veď cena aj tá ubytovania sa odvíja od dopytu a ponuky.
A nikde sa nepovyšujem, len ti vysvetľujem, že ak tvoji známi zaplatili viac, asi vedia za čo.
@tilly bože môj, presne tak. Píš to tým, čo tu vypisujú, ako je ubytko na Slovensku rovnako drahé ako v zahraničí alebo že za hranicami majú lacnejšie ubytka. Ja som sa vyjadrovala k tomu……. Nečakala som poučky o svahoch (túto tému si začala ty) alebo poučky ako to ide rovno ruka v ruke s cenou za ubytko (nikde nepíšem že to tak nie je) . Nechápem o čom sa vlastne my dve bavíme. Maj sa
Pocas jarnych prazdnin sa na Slovensku neoplati ist nikam, vsade dvojnasobne ceny za ubytovanie. Ja idem so synom na dve noci do Viedne, a za 4* hotel pre dvoch som dala 130 eur. Vlakom je to z BA kusok.
@anonym_23608c nie ale mam skolopovinne deti 😂
My ideme do Ománu s manželom, deti nemáme.
@alica110 vy ešte chodíte do školy, že máte jarné prázdniny?

@maddie1711 na Slovensku budeme lyžovať 🤗
Naši známi idú v taký istý termín do talianska. Majú rovnakú vzdialenosť ku svahu a rovnaké vybavenie ubytka. Ich cena je 4 miestna, naša trojmiestna. Povedala by som, ze platime cca tretinu ich ceny.
@akje do akého strediska idú známi? A vy kam idete?