Kam so zahraničnými hosťami na Slovensku s deťmi?
Kam by ste na Slovensku zobrali zahraničných hosti s 5 ročným dieťaťom. Dieťa po slovensky nevie, takže nejaké detské akcie, kde sa vyžaduje porozumenie a zapájanie sa odpadávajú, taktiež nejaké dlhé prehliadky zámkov, kde sa veľa rozpráva a ešte k tomu len nejaké suché fakty nie, aj keby to rovno bolo v angličtine. Typy - stredné Slovensko, pripadne západ a sever. Obdobie letných prázdnin…
Zatiaľ rozmýšľam: Bojnice, prehliadka asi nie, to je na dlho, takže len zvonku a návšteva ZOO, Tatralandia, Jánošíkové diery, martinský skanzen, Demänovská alebo Harmanecka jaskyňa. Ďakujem za tipy.
Mňa napadlo ubytovanie na niektorom zámku alebo kaštieli, to v Amerike určite nemajú. Osobne môžem odporučiť Chateau Apponyi, krásny park, jazierko, menšie wellness, úžasná historická knižnica, v blízkosti zrúcanina hradu Oponice, Drazovsky kostolík ... Potom ešte Chateau Belá, ale to je juh Slovenska. Dobre referencie mám aj na Grand Vígľaš.
Niekto tu odporúčal Čierny Balog a čiernohorsku železnicu, doplním ešte odviezť sa do lesníckeho skanzenu Vydrovo.
Vysoké Tatry, tam mám veľa tipov, ale to neviem, či by bol záujem.

@anonym_autor Biofarma Priroda Stupava. Tam mozu zaroven ochutnat nase narodne jedla.