Od akého veku môžu deti kúpať sa samé?
Ahoj. Od akeho veku pustate deti sa same - s kamaratmi kupat? Mozu aj jazero alebo len kupaliska?.
Jazero od 16tich, kúpalisko o rok skôr
v živote by som tam dieťa nepustila samé.
@anonym_bb2ad3 Ani 15-16 rocne ci 18rocne?
Ja mam vzdy strach ked idu s kamosmi a musia mi napísať kazdu hodinu
@anonym_autor tiez by som asi nepustila, bala by som sa. a isla by som s nimi🙂
@anonym_autor tiez by som asi nepustila, bala by som sa. a isla by som s nimi🙂
@ericka204 to už by tí kamaráti sa smiali z tvojho syna, keby si mu chodila v pätách aj na kúpalisko. Ak má 17-18 rokov, už by radšej nikam nešiel.
Ja som chodila sama s kamoškami tak od 10-tich. Ale podstatná otázka je, či vie dieťa plávať, či má za sebou kurz alebo ho rodičia naučili plávať iba "na psíčka" a akože prsia. Moje deti vedia poriadne plávať, čiže tak od tých 11-tich v pohode.
Haha dnes ma to napadlo lebo moja 7,5r ze kedy moze ist sama 🤣 reku mas cas este 😂
Podla mna zalezi od dietata . Moja plava a potapa sa od 4r , ma dobru vydrz ,je zodpovedna .
Kolo 12-13 by som ju asi pustila
Co znamena ma dobru vydrz? 7,5r kolko dokaze zaplavat? Lebo pochybujem,ze keby sa nieco stalo na jazere ´ze by dokazala pomoct ci u sebe alebo inemu dietatu. Aj ked plava od 4r.
@anonym_autor na kupalisko by som ho pustila,predsa je tam plavcik viac ludi. Na jazero nie.
@anonym_autor na jazero nikdy bez dohladu dospeleho, jedine ak je tam plavacia zona s plavcikom. Ak uz budu vo veku, ze "musia" (okolo 15tich) tak by som navrhla aspon nejaky kurz prvej pomoci, nosit so sebou hadzacku keby bolo treba niekoho tahat von, a tak celkovo deti dovzdelat o problematike topenia sa a zachrany.
Ma 16 rokov, plavat vie, mal viacero plaveckych kurzov v skolke i skole. Ale viem, ze sam.povedal, ze aj ked je sportovec, vydrz nema.taku, cize nechodi daleko a plava len nedaleko brehu. Aspon toto mi tvrdi. Na kupalisko chodil od 14tich obcas, ale jazero je novinka, tak nejak sa s ttm nevieme stotozinit, muž vôbec a ja, hoc som na jazera chodievala, mam obavy tiez.
U nas je vstup pre same deti podmieneny dosiahnutim brondzoveho plaveckeho kurzu (cize zakladny nestaci) a musia to preukazat pri vstupe. Ja som chodievala od 12 a veru, nie vsetci sme vedeli plavat v partii. Takze ako to mame tu vyriesene, sa mi pozdava, kedze tie deti, ktore maju dany odznak vedia teoriu a aj prax (ako sa spravat pri vode, ako sa zachranit pri krci, niekto ma taha pod vodu a pod.). Bez toho odznaku mozu ist deti iba v doprovode rodicov a je jedno, ze maju aj 16 rokov....🙃🙃🙃a teda, ja by som deti pustila sama, ak maju u nas zlaty kurz absolvovany, od 13tich same na kupalisko. Bez kurzu by som ich same nepustila...
13-14 same s kamosmi na kupalisko
do aquaparku s nami . ale to ich okrem jedla nevidim cely den.
@anonym_autor predpokladala som,že myslíš nejaké menšie.Lebo aj 10 ročné chodia samé a potom sú v čiernej kronike
Ma 16 rokov, plavat vie, mal viacero plaveckych kurzov v skolke i skole. Ale viem, ze sam.povedal, ze aj ked je sportovec, vydrz nema.taku, cize nechodi daleko a plava len nedaleko brehu. Aspon toto mi tvrdi. Na kupalisko chodil od 14tich obcas, ale jazero je novinka, tak nejak sa s ttm nevieme stotozinit, muž vôbec a ja, hoc som na jazera chodievala, mam obavy tiez.
@anonym_autor prečo zatajuješ tie najpodstatnejšie informácie? Tvoje dieťa si je vedomé svojich obmedzení,na kúpalisko by som ho pustila,na jazerá...neviem...ale najhoršie je zakazovať,lebo pôjde potajme naschvál
@anonym_autor 18 rocne nie je dieťa
My sme chodili same ako 10-11 rocne deti. Plavat sme nevedeli. Chodili sme iba na kupko, na jazero nie.
Ježiš, ja že ide o fakt dieťa a ono už má občiansky 🤣 My sme chodili na rieku od 8 rokov bez maminy, celé leto na rieke. Od 16 sme už chodili busom na kúpalisko. Kamoška púšťa 13 a 16 ročného na rieku už dlho, na kúpalisko tento rok.

v živote by som tam dieťa nepustila samé.