icon

Od akého veku púšťate deti samé cestovať MHD v Bratislave?

willacontella
Dnes o 11:00

Ahojte, od akého veku púštate deti samé MHD v Bratislave? Príp. v akých situáciach? Rozvážate všade autom, či chodia niekam aj samé?

anonym_62e391
Dnes o 11:01

Od prvej triedy, postupne sa naucila, najskor do skoly-jeden spoj bez prestupu, potom aj na kruzky a teda s prestupmi.

willacontella
autor
Dnes o 11:07
@anonym_62e391

Od prvej triedy, postupne sa naucila, najskor do skoly-jeden spoj bez prestupu, potom aj na kruzky a teda s prestupmi.

@anonym_62e391 wow to je sikovna. Moje dieta v prvej triede by som cez cestu nepustila - bohuzial. Stacilo sa zamysliet a uz nevnimal.

anonym_62e391
Dnes o 11:12
@willacontella

@anonym_62e391 wow to je sikovna. Moje dieta v prvej triede by som cez cestu nepustila - bohuzial. Stacilo sa zamysliet a uz nevnimal.

@willacontella kazde dieta je ine, treba brat na to ohlad.

zuzike123
Dnes o 11:30

Od 3rocnika chodil sam mhd, bez prestupov najprv.

anjelicek26
Dnes o 11:37

Kazde dieta je ine... moji sice nie BA, ale cez tri dediny 14km do skoly chodili od tretej triedy... vtedy aj dostali mobil kvoli tomu.

willacontella
autor
Dnes o 11:48
@zuzike123

Od 3rocnika chodil sam mhd, bez prestupov najprv.

@zuzike123 ano tiez koncime 3 rocnik a mam pocit ze uz by to slo. Obcas mam strach z tych podivinov v mhd

anonym_43c019
Dnes o 12:02

BA - ja som mala 6 rokov a mala som na starosti aj brata 5 ročného, chodili sme o 6:00 vtedy 3 spojmi, teda 2 prestupy lebo nebol priamy spoj ešte. Potom aj domov spolu z družiny.
Naša mama nemala hold na výber, iba mi veriť. 🤷

Ja mám 3r syna, uvidím kedy mu budem veriť 😀

anonym_696b99
Dnes o 12:10
@anonym_43c019

BA - ja som mala 6 rokov a mala som na starosti aj brata 5 ročného, chodili sme o 6:00 vtedy 3 spojmi, teda 2 prestupy lebo nebol priamy spoj ešte. Potom aj domov spolu z družiny.

@anonym_43c019 tak ale realne toto by dnes uz nikoho nenapadlo... 5 rocne dieta by 6 rocnemu ani nedali... najmladsi surodenec, co vybera, musi mat 10 rokov, niektore skolky chcu 16 rokov...

anonym_10dbde
Dnes o 12:20
@anonym_43c019

@anonym_43c019
Pisal sa rok aky? Typujem medzi 1985-1999?
Aka nostalgia 😎
Teraz nenechaju same 11r dievca ist autibusom 3 zastavky kvoli uchylakom.

Podla okolia a schopnosti dietata riesit situacie. Cize rozne. Poznam aj pripad,ze ked dieta bavi MHS, rozhidne sa kam chce ist, naplanuje spoje a ide same. Trochu adrenalinove,ale preco nie, ked to zvlada a ma telefon.

anonym_43c019
Dnes o 12:23
@anonym_696b99

@anonym_43c019 tak ale realne toto by dnes uz nikoho nenapadlo... 5 rocne dieta by 6 rocnemu ani nedali... najmladsi surodenec, co vybera, musi mat 10 rokov, niektore skolky chcu 16 rokov...

@anonym_696b99 my sme chodili spolu do jednej ZŠ - ja ako prváčka a brat v prípravke alebo teda nultý ročník 😀 v šatni sme sa rozdelili a poobede tam stretli 😀

anonym_43c019
Dnes o 12:25
@anonym_10dbde

@anonym_43c019
Pisal sa rok aky? Typujem medzi 1985-1999?
Aka nostalgia 😎
Teraz nenechaju same 11r dievca ist autibusom 3 zastavky kvoli uchylakom.

Podla okolia a schopnosti dietata riesit situacie. Cize rozne. Poznam aj pripad,ze ked dieta bavi MHS, rozhidne sa kam chce ist, naplanuje spoje a ide same. Trochu adrenalinove,ale preco nie, ked to zvlada a ma telefon.

@anonym_10dbde bolo to od roku 2004. Nebola ešte taká šikovná MHD 😀
Tak akože verím že úchylaci a zlí ľudia boli aj vtedy a mama určite umieral strachom. Len žiaľ nemala na výber 🤷

anonym_10dbde
Dnes o 12:47
@anonym_43c019

@anonym_10dbde bolo to od roku 2004. Nebola ešte taká šikovná MHD 😀
Tak akože verím že úchylaci a zlí ľudia boli aj vtedy a mama určite umieral strachom. Len žiaľ nemala na výber 🤷

@anonym_43c019 ale mame rok 2026. Cize pisat o skusenosti starsej ako 20 rokov je dost mimo temu. Nikoho to tu nezaujima.

anonym_43c019
Dnes o 13:51
@anonym_10dbde

@anonym_43c019 ale mame rok 2026. Cize pisat o skusenosti starsej ako 20 rokov je dost mimo temu. Nikoho to tu nezaujima.

@anonym_10dbde hej pred 20 rokmi boli deti iné, svet bol iný, ľudia boli iba úžasní a nič zlé sa nedialo naokolo, dospelí boli ukážka dokonalosti, úchylaci boli iba vo väzení alebo neexistovali vôbec, devianti takisto. 🙂 úplná zmena na tomto svete, pardon, treba písať iba aktuality

anonym_c33b4e
Dnes o 14:12
@anonym_43c019

@anonym_10dbde hej pred 20 rokmi boli deti iné, svet bol iný, ľudia boli iba úžasní a nič zlé sa nedialo naokolo, dospelí boli ukážka dokonalosti, úchylaci boli iba vo väzení alebo neexistovali vôbec, devianti takisto. 🙂 úplná zmena na tomto svete, pardon, treba písať iba aktuality

@anonym_43c019 za 20 rokov sa dosť toho zmenilo, to len ty nevnímaš lebo s deťmi to máš za sebou

anonym_081a0b
Dnes o 14:26

Moja je šiestačka a chodí sama zo školy MHD, má to pár zastávok. Chodia tak aj mnohí jej spolužiaci. Minimum detí z jej triedy berú rodičia alebo iní príbuzní autom, aj to hlavne preto, že bývajú mimo BA.

anonym_d13d14
Dnes o 14:47
@anonym_c33b4e

@anonym_43c019 za 20 rokov sa dosť toho zmenilo, to len ty nevnímaš lebo s deťmi to máš za sebou

@anonym_c33b4e presne za 20 rokov sa zmenilo dosť,na strednej a mladšie ročníky a už úplne iný svet,vtedy sa to začalo lámať
už veci, ktoré robilo zopár ľudí natajnasa sa zacalo brať ako hrdinstvo
A je jedno ci chľast, drogy,uchylaciny
A trva to dodnes
Nehovoriac na ihrisku,ked pocujem 10 ročných o com sa bavia😅uffff

willacontella
autor
Dnes o 15:24
@anonym_081a0b

Moja je šiestačka a chodí sama zo školy MHD, má to pár zastávok. Chodia tak aj mnohí jej spolužiaci. Minimum detí z jej triedy berú rodičia alebo iní príbuzní autom, aj to hlavne preto, že bývajú mimo BA.

@anonym_081a0b kedy zacala chodit sama?

anonym_10dbde
Dnes o 15:26
@anonym_43c019

@anonym_43c019
Autorka sa pytala od akého veku púštate deti samé MHD v Bratislave teraz. Nie na tvoju nostalgicku spomienku spred viac ako 20 rokov.
Naco to tu vytahujes vobec?

natalka13
Dnes o 15:38
@anonym_c33b4e

@anonym_c33b4e co sa zmenilo? Je viac zloduchov v uliciach? Nie je vyac helikopterovych matiek, ktore vkuse sleduju pohyb deti na mobile, hned po skole telefonuju co bolo v skole, co na obed, ci zjedli desiatu🙈

anonym_081a0b
Dnes o 15:46
@willacontella

@anonym_081a0b kedy zacala chodit sama?

@willacontella začala na začiatku šiestej triedy, postupne behom prvých septembrových dní. Najprv som bola ešte párkrát pre ňu a potom už išla sama. Musím ale dodať, že začínala v septembri na novej škole, takže sa potrebovala prvé dni zorientovať s mojou pomocou.

anonym_938f4a
Dnes o 16:01

Ja bývam pri jednej základnej škole v BA a všímam si, že aj menšie deti 8-9 ročné chodia do skoly a zo školy samé MHD-čkou.Minule som si všimla v autobuse chlapčeka sediaceho pri okne, fakt vyzeral ako prváčik, možno tak iba vyzeral a mohol byť starší.
Veru ja ako matka by som také malé dieťa samé nepustila.
Malé deti sú dôverčivé, hocikto mu môže niečo narozprávať, umrela by som strachom.

kivivi
Dnes o 16:15
@willacontella

@zuzike123 ano tiez koncime 3 rocnik a mam pocit ze uz by to slo. Obcas mam strach z tych podivinov v mhd

@willacontella treba dieta naucit, aby si sadalo niekde vpredu, kde je sofer. Keby nieco, nech mu zaklope. A idealne aby dieta malo len tlacitkovy mobil, skor sa niekto ulakomi na smartfon, ako na tlacitkovy. A tiez to dieta nebude tahat, aby ho zbytocne vyberalo pocas cesty. Tretiak uz zvladne urcite ist sam. Treba ale dopredu pripravit aj na situacie, ze napr. mhd zrazu vsetkych ludi vyhodi kvoli nehode, pripadne nepojde vobec jeho spoj, ze dieta zabudne vystupit a odvezie sa dalej, ako ma... vzdy musi vediet, co ma urobit. A nejaky dospely musi byt v case, ked sa dieta presuva, na telefone, aby sa urcite dovolalo, ak by bolo treba.

pluss
Dnes o 16:46

Aj ja som ako 6rocna vyzdvihla brata a sli sme domov sami autobusom

anonym_43c019
Dnes o 19:05
@pluss

Aj ja som ako 6rocna vyzdvihla brata a sli sme domov sami autobusom

@pluss nepíš to sem lebo ťa tu zadrbu načo to píšeš. 😀
Môžu písať len vyvolené.

saira11
Dnes o 19:14
@anonym_43c019

@pluss nepíš to sem lebo ťa tu zadrbu načo to píšeš. 😀
Môžu písať len vyvolené.

@anonym_43c019 mozes pisat aj ty, ale k veci

hefo
Dnes o 20:05
@anonym_d13d14

@anonym_c33b4e presne za 20 rokov sa zmenilo dosť,na strednej a mladšie ročníky a už úplne iný svet,vtedy sa to začalo lámať
už veci, ktoré robilo zopár ľudí natajnasa sa zacalo brať ako hrdinstvo
A je jedno ci chľast, drogy,uchylaciny
A trva to dodnes
Nehovoriac na ihrisku,ked pocujem 10 ročných o com sa bavia😅uffff

@anonym_d13d14 Uchylákov nie je o nič viac než pred 20 či 40 rokmi. Len sa poplašné správy rýchlejšie šíria...

anonym_43c019
Dnes o 20:43
@saira11

@anonym_43c019 mozes pisat aj ty, ale k veci

@saira11 hej vidno