Vydrží 4,5 ročné dieťa v kine? Skúsenosti rodičov
Ja som bola s mojimi deťmi v tom veku na rozprávke, podľa mňa tam dosť iné deti v podobnom veku "vystrájali".
Z mojej skúsenosti malé deti vyrušovali, šuchotali, rozprávali, niektoré aj behali. Film v kine bol pre ne príliš dlhý.
Naša bola prvýkrát v kine so svojimi krstnými rodičmi tesne pred dovŕšením 4r. a vydržala. Spýtala sa párkrát kedy sa skončí rozprávka ale nevystrájala, predtým sme jej vysvetlili, ako sa tam má správať a že ak bude chcieť odísť má povedať a v tom momente odídu zo sály. Ak by som mala dieťa, čo vystrája a neobsedí, tak by som ho do kina nepustila v tomto veku.
Záleží od dieťaťa, niektoré áno a niektoré nevydržia ani 6 ročné (chodíme s deťmi zo školy a škôlky, univerzálna odpoveď fakt neexistuje).
Syn bol prvýkrát v kine keď mal 5,5 roka a vydržať vydržal ale bolo to dlho na neho 🤷♀️ už tam tak skoro nechce ísť. a to môže byť akákoľvek dobrá rozprávka, hodinu a viac vydrží pri rozprávke len keď je chorý alebo veľmi unaveny
moj ma 8 a este aj teraz v kine povie, ze ho to uz nebavi 🙂
Ja si pamätám keď som vzala môjho malého brata do kina, keď mal tak 5-6 a síce sa mu to páčilo, ale on aj doma rozprávky pozeral tak, že každú chvíľu kotrmelec, pozerať dolu hlavou, húpať sa, atď… no robil to aj tam, musela som ho každú chvíľu upozorňovať. Podľa mňa ak tvoje dieťa doma pozerá tak, že sedí ako päť peňazí, choďte. Ak pri tom cvičí gymnastiku, ešte počkajte 😅
Ja som spočiatku kúpila lístky do prvého radu (alebo prvého obsadeného) a keď chcela, tak si pobehala (alebo zatancovala) pred plátnom. Tie rozprávky majú aj také "hluché" miesta, kde človek stratí koncentráciu. Keď mala 6 a film ju zaujal, tak už normálne sedela celý čas. Samozrejme, nepočítam cik-pauzy, lebo to chodí aj manžel. 😝
Náš má 4 a viem že by nevydržal, takže to ani skušať nebudem
ale divadlo vyrži aj hodinu sedieť
takže sama musiš vedieť
@64jarka64 To veľmi záleží od dieťaťa. Moje ma 4,5 a nevydržal by. Je to tam hlučne, je tam tma a ešte aj dlhé. On neobsadí toľko a Estw nerozumie úplne ani dlhým dejovým líniám. Za mňa pre také dieťa jw to veľmi skoro. Skôr by som zvolila nejaké interaktívne múzeum, ihrisko, alwbo nieoc pohybové.
Prvý krát sme boli keď mala 3 roky na rozprávke ktorú si vybrala, zvládla to super. Ako 4 ročná zvládla pozrieť Avatara v 3D, bola taká nadšená že doma pozrela predošlé časti. Doma celú rozprávku nikdy v kľude nezvládne. Keď ideme ale do kina tak chápe že má byť ticho lebo pozerajú aj ostatný, veľká motivácia je vždy popcorn a nápoj s postavičkou.

Ak ho bude rozprávka baviť tak áno