icon

Časový priebeh alergie na farbu na vlasy

dominika1277
26. mar 2026

Ahojte, do akého času by sa prosím prejavila alergia na farbu na vlasy? Myslím anafylakticky sok, resp ten najhorší stupeň? Včera som si farbila vlasy, mám alergiu na farbu na vlasy ale toto bola farba pre alergikov ktorú používam xy rokov a nikdy mi nič nebolo, mám trochu pocit že zmenili zloženie , cítila som to z vône tej farby keď som ju riedila ale myslela som si že sa mi to zdá..od farbenia prebehlo nejakých 29 hodín a pália ma pery aj jazyk trochu, škriabe ma v hrdle, aj večer mi bolo takto z ničoho nič..akože nechcem robiť drámu u lekara preto sa pýtam či ma niekto skúsenosti.
Ďakujem 😊🙌🏻

anonym_6a8b0c
26. mar 2026

@dominika1277 alergie môžu byť aj oneskorené

michaela329
26. mar 2026

@dominika1277 anafylakticky šok bude asi skôr taká záležitosť do pár minút, vyše dňa je už asi moc. Mne raz - jediný raz nesadla henova farba a to ma obsypalo, po antihistaminikách mi to prešlo.

dominika1277
autor
26. mar 2026
@michaela329

@dominika1277 anafylakticky šok bude asi skôr taká záležitosť do pár minút, vyše dňa je už asi moc. Mne raz - jediný raz nesadla henova farba a to ma obsypalo, po antihistaminikách mi to prešlo.

@michaela329 tiež som si dala omarit čo som doma našla. Nič kožné nemám nejaké prejavy len tak ma to zaujímalo že či to mám nejako urgentne riešiť 💁🏻‍♀️

dominika1277
autor
26. mar 2026
@anonym_6a8b0c

@dominika1277 alergie môžu byť aj oneskorené

@anonym_6a8b0c áno to viem, len mi išlo o to že či ten najvážnejší typ reakcie by mohol byt aj na druhý deň, inak viem s týmito decentnými príznakmi prežiť 😄

michaela329
26. mar 2026
@dominika1277

@michaela329 tiež som si dala omarit čo som doma našla. Nič kožné nemám nejaké prejavy len tak ma to zaujímalo že či to mám nejako urgentne riešiť 💁🏻‍♀️

@dominika1277 ja mám aj Epipen a pokyn bol, že keby bola tá alergia až taká, že by ma chvatilo, moc puchlo a nezabrali lieky, že by sa stav zhoršil rýchlo, že vtedy sa mám bodnúť - alebo niekto. Ale prvá voľba je dať si lieky, tak to tak beriem.

dominika1277
autor
26. mar 2026
@michaela329

@dominika1277 ja mám aj Epipen a pokyn bol, že keby bola tá alergia až taká, že by ma chvatilo, moc puchlo a nezabrali lieky, že by sa stav zhoršil rýchlo, že vtedy sa mám bodnúť - alebo niekto. Ale prvá voľba je dať si lieky, tak to tak beriem.

@michaela329 wau, to mi asi domov preventívne nedajú čo 😄 ak som správne pochopila asi máš tiež alergiu. A asi tiež správne chápem že ten anafylakticky sok je celkom rýchla záležitosť podľa toho čo píšeš..nechcem ísť otravovať zbytočne doktorke alebo na pohotovosť keďže už pred pár dňami som riešila na pohotovosti alergiu na antibiotiká takže nechcem to hrotiť 😄

michaela329
26. mar 2026
@dominika1277

@michaela329 wau, to mi asi domov preventívne nedajú čo 😄 ak som správne pochopila asi máš tiež alergiu. A asi tiež správne chápem že ten anafylakticky sok je celkom rýchla záležitosť podľa toho čo píšeš..nechcem ísť otravovať zbytočne doktorke alebo na pohotovosť keďže už pred pár dňami som riešila na pohotovosti alergiu na antibiotiká takže nechcem to hrotiť 😄

@dominika1277 áno mám, pomerne silnú, preto mám aj ten epipen a za tie roky som nemusela ani jeden použiť. Vždy to prešlo, ale keby si fakt mala horšie a horšie opuchy - tak choď.

zmrzlinka8
26. mar 2026
@dominika1277

@dominika1277 epipen ti da alergolog aj preventívne do záchranného balíčka, ak mas ťažké alergie, uz si ho mala navštíviť, ked mas alergie na ATB. A dá ti tam aj nejaké tabletky, napr. Medrol, dithiaden.
Toto nebude priamo anafylakticky sok, ale alergia to moze byt.

belasy_motylik
26. mar 2026
@dominika1277

@dominika1277 prečítaj si moju skúsenosť, ak chceš, tiež to bola farba, ktorú som používala dlho https://www.modrykonik.sk/blog/belasy_motylik/article/ked-sa-vas-pokusi-zabit-farba-na-vla-11ppx7/

zmrzlinka8
26. mar 2026
@belasy_motylik

@dominika1277 prečítaj si moju skúsenosť, ak chceš, tiež to bola farba, ktorú som používala dlho

@belasy_motylik ďakujem, že si to tu dala❤️🌹
Hrozná skúsenosť

dominika1277
autor
26. mar 2026
@belasy_motylik

@dominika1277 prečítaj si moju skúsenosť, ak chceš, tiež to bola farba, ktorú som používala dlho

@belasy_motylik to vyzerá hrozne..teraz si ma úplne vydesila..takže asi radšej budem v 29 tokoch reálne šediva ako toto riskovať.. 😱 som myslela že buď pri farbeni sa ti spustí reakcia hneď tá vážna alebo na druhý deň maximálne kožné prejavy..ale toto ma normálne rozsekalo..

dominika1277
autor
26. mar 2026
@zmrzlinka8

@dominika1277 epipen ti da alergolog aj preventívne do záchranného balíčka, ak mas ťažké alergie, uz si ho mala navštíviť, ked mas alergie na ATB. A dá ti tam aj nejaké tabletky, napr. Medrol, dithiaden.
Toto nebude priamo anafylakticky sok, ale alergia to moze byt.

@zmrzlinka8 to som netušila..akože viem na aké antibiotiká mám alergiu a tieto zhodou okolnosti boli nejaké skrížené či čo ale inak mi nikdy nič nebolo..no dufam že budem do zajtra úplne ok a nič sa mi nestane..lebo trochu ma zasvrbi hlava, asi si ju pôjdem zase umyť a zajtra bude 48 hodín to je kriticky čas všade je písané tak snáď to bude ok..dobre vedieť, ďakujem ti pekne, určite ho navštívim 🙌🏻😊

dominika1277
autor
26. mar 2026
@michaela329

@dominika1277 áno mám, pomerne silnú, preto mám aj ten epipen a za tie roky som nemusela ani jeden použiť. Vždy to prešlo, ale keby si fakt mala horšie a horšie opuchy - tak choď.

@michaela329 nemám opuchy žiadne..iba občas ma hlava zasvrbi ale inak mi nič nejako špeciálne neni ani sa nezhoršuje..stále som prekvapená že čo tá farba dokáže aké problémy narobiť

belasy_motylik
26. mar 2026
@zmrzlinka8

@belasy_motylik ďakujem, že si to tu dala❤️🌹
Hrozná skúsenosť

@dominika1277
@zmrzlinka8 u mňa to bolo možno 4-5 farbení, možno aj viac, len svrbenie hlavy, potom vyrážky na tvári a už to išlo, lekár ma ani nechcel pustiť domov, potom som dlhší čas nefarbila a teraz používam Hennu, ale čistú, prírodnú, iné by som sa už na hlavu neodvážila dať.

kacena4
26. mar 2026

ak si mala pred par dnami alergicku reakciu na atb a teraz sa necitis dobre po farbeni pravdepodobne to budu este dozvuky z atb + skrizena reakcia. ak mas lieky daj si ich a neboj anafylakticky sok ten najhorsi chytis hned to nestihnes ani citit skriabanie v hrdle svrbenie pier i opuch to ta chyti hned preto sa to vola "sok". preto sa pouziva epipen a zaroven vola rzp. epipen sluzi len na preckanie doby kym nepride sanitka a nedolieci ta liekar, nie priamo na zmiernenie priznakov ale doslova na predlzenie zivota, lebo bez neho by si mohla zomriet

zmrzlinka8
26. mar 2026
@belasy_motylik

@dominika1277
@zmrzlinka8 u mňa to bolo možno 4-5 farbení, možno aj viac, len svrbenie hlavy, potom vyrážky na tvári a už to išlo, lekár ma ani nechcel pustiť domov, potom som dlhší čas nefarbila a teraz používam Hennu, ale čistú, prírodnú, iné by som sa už na hlavu neodvážila dať.

@belasy_motylik nechcem ťa strašiť, ale alergia môže vzniknúť aj na prírodné veci.