icon

Mohol som sa vyliečiť z alergie?

thirstymonk
10. máj 2026

Mám 33 rokov. Predošlé roky o tomto čase (cca polka mája) už som bol na sračky, musel som užívať antihistaminikum a kortika do nosa (sprej).
Tohto roka nič. Peľu je všade do bludu, žlte auta, sadnem si na čiernu hojdačku ,ktora je žltá od peľu a absolutne žiaden priznak. Oči nesvrbia, nekycham, z nosa netečie. Mohol som sa, človeče, sám od seba vyliečiť z alergie? Jediné, čo ma napadá - pred vianocami sme brali imunor, ale neviem o tom, že by to malo vplyv na alergiu.

martinmmartin
10. máj 2026

@thirstymonk niektore rastliny maju viacrocne cykly, alebo inak fuka vietor

anonym_bbeb3e
10. máj 2026

@thirstymonk neviem, ja mam posunuty tento rok... o takmto case som koncil a teraz len zacinam... mozno je (bola) prilis zima a cele sa to posunulo...

martinmmartin
10. máj 2026

Alebo Vam zdochla macka

marianarem
10. máj 2026

@thirstymonk Tak ja si z detstva pamatam, ze jeden rok som mala katastrofalnu alergiu na topole a dalsi rok ani nikdy potom uz nic. Vsak uvidis este tak o mesiac.

anonym_1bac9e
10. máj 2026

@thirstymonk ano, moze sa to zmenit v dospelosti, mozno si sa prirodzene imunizoval

hiro
10. máj 2026

Mne na tieto roky po očkovaní na covid zmizla na celé roky a nebol som sám, bohužiaľ tento rok sa vrátila..

sisska96
10. máj 2026

Ano, ja už roky nič neužívam a predtým som mala tabletky spray, vakcíny a teraz nič a je mi fajn

adelusha
10. máj 2026

Ano, alergia moze pocas zivota vzniknut aj zaniknut. Akurat nedavno som mala na tuto temu rozhovor s mojim bratom - od detstva mal alergiu na niektore pele a okolo 40-tky mu alergia zmizla. Uz dlho neuziva ziadne lieky a nepocituje ziadne priznaky pelovej alergie

kacena4
10. máj 2026

jasne ze sa ti mohla alergia zmenit, chodim pravidelne na testy nakolko cca kazdy 2 roky sa mi jedno prida druhe odoberie... alergia najma na pele nemusi byt na cely zivot

anonym_df7813
10. máj 2026

Áno.

anonym_c456d9
10. máj 2026

Mohla. Tiež chodím pravidelne na testy a niektoré alergie mi ustúpili (napr. na psa a mačku, ale moje deti sa to NIKDY nedozvedia 😂 ). A inak píšeš o žltom pele. Čiže breza? Breza je môj top alergén a tento rok tiež nič. Zaujímavé. A to mám na jeseň dohodnutú desenzibilizáciu. Tak teraz neviem či vybrať brezu alebo niečo iné. Uvidíme čo povedia najnovšie testy.

anonym_c456d9
10. máj 2026
@sisska96

Ano, ja už roky nič neužívam a predtým som mala tabletky spray, vakcíny a teraz nič a je mi fajn

@sisska96 Vakciny? No tak asi imunoterapia zabrala a preto nepociťuješ ťažkosti. Či? Veď to je cieľ vakcín - aby si telo zvyklo na alergén.

billy_jean
10. máj 2026

6 rokov som už nemala alergiu, tešila som sa. A tento rok od začiatku marca sa batman vrátil. Čiže užívaj, keď aktuálne nemáš príznaky.

thirstymonk
autor
10. máj 2026
@anonym_c456d9

@sisska96 Vakciny? No tak asi imunoterapia zabrala a preto nepociťuješ ťažkosti. Či? Veď to je cieľ vakcín - aby si telo zvyklo na alergén.

@anonym_c456d9 tie imunoterapie som mal cele detsvtvo a hovno mi to pomohlo.

anonym_c456d9
11. máj 2026
@thirstymonk

@anonym_c456d9 tie imunoterapie som mal cele detsvtvo a hovno mi to pomohlo.

@thirstymonk No vidíš, tak sa stal zázrak a vyliečil si sa.

anonym_9231b4
11. máj 2026

Aj moja mama je veľmi silná alergička, a tento rok zatiaľ nič. Syn má tiež slabšie príznaky ako obvykle. Dôvod netuším, ale potešilo všetkých.

thirstymonk
autor
11. máj 2026
@anonym_c456d9

@thirstymonk No vidíš, tak sa stal zázrak a vyliečil si sa.

@anonym_c456d9 Asi hej. Prejs džízs <3

sisska96
11. máj 2026
@anonym_c456d9

@anonym_c456d9 to ešte pred viacerými rokmi na peľ a trávu

anonym_6f7218
11. máj 2026

V 17tich som brala staloral. Namiesto 3 rokov len jeden, ale na 6 rokov som mala pokoj od všetkých alergií, potom sa vrátili v 3-násobnej síle. Prednedávnom som ukončila 3-ročnú liečbu itulazaxom, tak som zvedavá, aká bude tohtoročná sezóna. Ale keďže mám kríženú alergiu, neplánujem to riskovať s potravinami...

proste_zuza
12. máj 2026

Ano, da sa. Aj ked neviem ci tak skokovo. Aj brat mal alergiu na pel, suchu travu,... . Nemohol ist ani von. A teraz je uz v pohode. Ale trvalo to

anonym_f1953e
12. máj 2026

@thirstymonk nie, nemohol. Bud sa ti len zmenila alergia na niečo iné alebo si ju nemal. Potvrdili ti to testy?