icon

Po sprche sa objavuje svrbenie bez vyrážok. Čo robiť?

26. jún 2026

Posledné týždne sa mi po každej sprche začne nepríjemne svrbiť koža, hlavne na nohách a rukách. Nevidím žiadnu vyrážku ani začervenanie, len to svrbenie je dosť nepríjemné.
Skúšala som zmeniť sprchový gél aj telové mlieko, ale zatiaľ bez zmeny.
Neviete, či to môže byť nejaká alergia, na chlór? Alebo už fakt neviem, v čom by mohol byť problém :-/

martinka17
26. jún 2026

Skôr je to reakcia na chémiu v sprchovom géle/ mydle. Skú začať používať iba kvallitný olej na sprchovanie (Bioderma napríklad) a aj to primárne len nevyhnutne (intímne partie). Telu stačí na očistu voda (samozrejme ak nepracuješ v bani alebo podobne fyzicku náročnú prácu). Odporúčala mi kožná, tiež som mala podobný problém a veľmi pomohlo.

tenerifka
26. jún 2026

Alebo len cistu vodu ako ja, neboj, nebudes smrdiet. Aspoñ vyskusaj

anonym_367fbe
26. jún 2026

Zrus sprchac a hotovo. Je to zbytočná chemia

anonym_0f0429
26. jún 2026

Môže to byť voda (chemická úprava), suchá koža, ale aj prejavy alergie, zanesenie tela toxínmi (pečeň). Ja v lete tiež mám problém strašne sa svrbí telo. Vodu máme svoju zo studne, bez chémie. Ale som alergička na peľ a chodím veľa po záhrade atď.

27dianka
26. jún 2026

Mne sa to deje, keď sa umyjem iným sprchovým gélom než tým, čo bežne používam. Vtedy v momente ako vyjde zo sprchy katastrofa. Keď sa nakrémujem potom, tak to niečo pomôže.

puertorico
26. jún 2026

skús aj kozmetiku od Lavelin. Môj syn (11rokov) sa vyhádže od všetkého čo nie je určené pre bábätká, a toto zniesol skvele a nič ho nesvrbelo . Kupujem sprchové maslá , odporúčam . miluje ich

sara07
26. jún 2026

čista voda a na umyvanie prirodne mydlo
sprchače rôzne to môžu robit

catherin4
26. jún 2026

Skus si kupit nejaky antialericky sprchovy gel, mozno mas na to alergiu.

bluea
26. jún 2026

ked nemas vyrazky ani zacervenanie, na 99% mas len suchu kozu.. bud zmen sprchac alebo sa pravidelne kremuj

tanyan
26. jún 2026

Ja to mávam väčšinou na začiatku zimy a myslím, že je to sezónnou zmenou úpravy vody. Možno by ale pomohla aj očistná kúra zvnútra, napríklad s pestrecom mariánskym. Svrbenie pokožky môže súvisieť aj s preťaženou pečeňou.

elenka74
26. jún 2026

@anonym_autor Ja ti odporúčam z Biodermy sprchový gél, aj mne klasické sprcháče robia veĺmi zle.

maddie1711
26. jún 2026

Mne sa takto začala prejavovať alergia(intolerancia) na konzervanty, najväčší spúšťať svrbenia bol u mna benzoan sodny čo je skoro všade. Skús si kúpiť sprchac od alverde ultra sensitive-najlacnejší na skúšku a nepouži žiaden krém či to prejde. Ja som si skrabala všetko až do takých fľakov -cucflekov a ostali mi tmavé fľaky.

anonym_e1caec
26. jún 2026

@anonym_autor toto mi robil sprchac Dove. Potom som si pozrela zloženie a zistila ze je to riadny sajrajt...
Teraz si dávam pozor na zloženie.
Mohlo sa stať že je tvoja pokožka citlivá na nejakú zložku

anonym_3bd4d8
26. jún 2026

@anonym_autor v týchto horúčavách sa viac potíme a slaný, kyslý pot môže dráždiť a vysúšať pokožku. Skús nasadiť kvalitný kolagén s probiotickými potravinami.

anonym_37813c
26. jún 2026

a skus sa sprchovat chladnejsou vodou

elenka.k
26. jún 2026

@anonym_autor mne to tak robí po kondicionéri fructis zelený na kučeravé vlasy, tiež mi to robilo po géle na holenie Satin CVare kokosový a po novinke sprchovacieho gélu FA
a tiež ak mám horúcu vodu to je šialenstvooooooo

anonym_6cefa9
26. jún 2026

Ja to mám tiež, po každom sprchovaní keď sa utriem do sucha a obleciem sa, ma svrbí celé telo.
Manžel hovorí že to z toho že máme tvrdú vodu.