Prečo mi po teplom jedle tečie z nosa?
Toto je asi zvláštna otázka 😀 Ale vždy keď jem niečo teplé, po chvíli musím siahať po vreckovke. Nos mi začne tiecť, pritom nádchu nemám a o chvíľu je zase pokoj.
Nikdy som tomu nevenovala pozornosť, až teraz mi došlo, že sa to deje skoro pri každom teplom jedle. Je to bežné alebo môže byť za tým niečo iné?
Ano, aj mne pri jedle, mam alergiu na chlad. Vysvetľujem si to tak, ze iná teplota a telo reaguje.
Áno, stáva sa to mnohým. Mne to dokonca spomínala učiteľka u syna v škôlke, že tam všetkým deťom tečie pri polievke sopeľ. 😉
ak sa stretne teply vlhky vzduch 37C z jedla alebo z extra prekrvenych dutin (pri pikantnom) a so studenym 20C tak skondenzuje ako para na skle studeneho auta a v nose ti normalne "prsi" . Ma to kazdy ale vacsine ta tekutina ide smerom do dutin a zaludka a ani si to nevsimnu
ak sa stretne teply vlhky vzduch 37C z jedla alebo z extra prekrvenych dutin (pri pikantnom) a so studenym 20C tak skondenzuje ako para na skle studeneho auta a v nose ti normalne "prsi" . Ma to kazdy ale vacsine ta tekutina ide smerom do dutin a zaludka a ani si to nevsimnu
A pridam este ze pre toto iste ti bude milion ludi tvrdit ze maju "alergiu na chlad" . Nemaju iba dychaju extra studeny vzduch v zime a nosny kondenzat im vyteka von.
A pridam este ze pre toto iste ti bude milion ludi tvrdit ze maju "alergiu na chlad" . Nemaju iba dychaju extra studeny vzduch v zime a nosny kondenzat im vyteka von.
@martinmmartin nosný kondenzát je to slovo, co celý život na to hľadám ! 😆
Mne tečie skoro pri každom jedle, vlažnom teplom aj studenom, iba kondenzátom to zrejme nebude. Koľkokrát si dám 2-3 sústa a už musím smrkať do vreckovky . Na alergiu beriem lieky tak neviem...
mne tečie z nosa keď jem zmrzlinu😀
mne tečie z nosa keď jem zmrzlinu😀
@anonym_autor teplé jedlo, horúci čaj, pálivé koreniny.. zahrievajú telo + rozpúšťajú a uvoľňujú hlieny v nose...
@anonym_autor teplé jedlo, horúci čaj, pálivé koreniny.. zahrievajú telo + rozpúšťajú a uvoľňujú hlieny v nose...
@anonym_d18a59 A?
@anonym_d18a59 A?
@anonym_2e25b7 odpovedala som autorke
@anonym_2e25b7 odpovedala som autorke
@anonym_d18a59 nie,odpovedala si mne,označila si mňa
@anonym_d18a59 nie,odpovedala si mne,označila si mňa
@anonym_2e25b7 pred mojou odpoveďou je uvedený anonym autor. Choď otravovať niekoho iného svojimi primitívnymi príspevkami !!!
@anonym_2e25b7 pred mojou odpoveďou je uvedený anonym autor. Choď otravovať niekoho iného svojimi primitívnymi príspevkami !!!
@anonym_d18a59 nauč sa používať MK,a neoznačuj niekoho iného pod cudzími komentármi
anonym 2e25b7 aký má význam odpovedať na môj príspevok, keď si si ma zablokovala ? Fakt máš úbohé správanie!!

Môjmu mužovi keď potrebuje💩,telo je prepojené