Svokra si nosí vlastné jedlo aj pitie. Prečo?
Teraz cez horúčavy k nám chodí častejšie, lebo doma majú v byte teplo. Len vždy príde komplet vybavená - jedlo, voda, dnes dokonca termoska s kávou a ešte ponúkala mňa 😅
Nie je to tým, že by som jej nič neponúkla. Len ma fakt zaujíma, či si aj k vám niekto nosí na návštevu úplne všetko svoje.
Minule v podobnej diskusii písala nejaká kočka že jej mama si prinesie aj vlastne mydlo a iná, že jej mama aj vlastnú šálku na kávu 😱😱😱
Nechce ta zatazovat, a byt na pritaz a ani nechce aby si si myslela, ze sa k vam chodi najest.
@anonym_autor je jej trapne cakat co jej ponuknes. Ja by som to takto nerobila, priniesla by som pre vsetkych, nielen pre seba.
Vidis aka je mila, donesie si kavu a este ta ponukne. Asi jej je trapne vas vyjedat ked chodi casto len kvoli tomu aby sa ochladila.
Nerob z toho problem, tak sa rozhodla. Kym to nie je o tom, ze ta zhadzuje ako kucharku tak je to v pohode. Keby mala nieco voci tebe, tvojej pohostinnosti a kucharskym schopnostiam, uz davno to vies.
a varí dobre? mohla by aj tebe doniesť. či?
@biba_18 Varí dobre, ale väčšinou si nosí suché, obložené chlebíky a také, čo sa jej dá do dózičky. Mňa skôr zaujíma, či má niekto tiež takú rodinu - alebo či je to rarita.
Nechce ta zatazovat, a byt na pritaz a ani nechce aby si si myslela, ze sa k vam chodi najest.
@zuzinka888 Nikdy som jej to nedala pocítiť, ale tak možno áno. Nemyslím to v zlom, len ma zaujíma, či má niekto takú svokru/mamu/rodinu. Či je to bežné.
ešte sa mi to nestalo. Za mňa viac ako zvláštne resp. blbé.
@anonym_autor ja si tiež myslím, že to robí preto, lebo vás nechce zaťažovať. ale ak stále tápeš prečo, že chceš vedieť dôvod a máte normálny vzťah tak ja by som sa jej priamo normálne opýtala a zároveň doplnila, že to nemusí robiť.
Aj moja svokra si nosí vodu, kávu aj jedlo (ak plánuje jesť) ... je to zo zdravotných dôvodov - mala tráviace problémy a používa len overené potraviny.
Ja som teraz tak chodila ku kamoske. Tyzden vkuse. Deti aj moje aj jej boli na prazdninach, ona ma bazen tak som tam bola stale. Tiez som nam brala radlerov, aj pizzu som objednala. Aj ovocie v doze. Ona nema problem ma ponuknut jedlom a ja nemam pronlem jest jej jedlo. Ale brala som to tak nech nemusi odbiehat z bazena chystat veceru. Nemala doma deti a bude chystat pre mna? A navyse v tych horucavach sa mi nechcelo chystat ani pre seba a nie este pre navstevu. Asi by som za tym nic nehladala. Nechce byt na obtiaz
Možnosti je viac. Možno jej nechutí u vás jedlo a ani káva. Možno nechce aby ste to brali tak, že vás "vyžiera". Tebe príde čudné, že si nosí vlastné jedlo/pitie a prišlo by ti normálnejšie keby všetko jedla a pila u vás. Iná by zakladala diskusiu o tom, že jej svokra je u nich príliš často, nech si namontuje klímu doma, že jej ruší súkromie a musí ju obskakovať, kávu robiť, jedlo z ich dávať. Ľuďom nevyhovieš, nerieš, uzavri to tak, že nechce byť na príťaž 🙂
@anonym_autor moja svokra podobne, zvyčajne si dá maximálne kávu. Je bezlepková a bezlaktozová, takže vždy som špekulovala, čo budem variť a hnevalo ma, že si aj tak nedá. Výnimočne si dá,vtedy to vždy skončí pri dupli, veľmi jej chutia moje šmakocinky. 😀
Minule v podobnej diskusii písala nejaká kočka že jej mama si prinesie aj vlastne mydlo a iná, že jej mama aj vlastnú šálku na kávu 😱😱😱
@anonym_fe1252 tak ale podla mňa tá už sa tam nenapadne chystá presťahovať 🤣🤣🤣
@anonym_autor Asi to vnima tak, ze kedze chodi k vam tak casto, tak nech vam neberie z toho co mate.
ano, muz ma prisnu zdravotnu dietu, 99% veci, ktore ludia varia ci ponukaju nemoze. Cize jemu na navstevu nosime vlastne co moze. Je to jednoduchsie, ako vysvetlovat co a ako varit ci pripravovat.
Obcas zbalim aj deckam. Ano, priznavam, su v jedle rozmaznane a preberave. A zase je jednoduchsie im zobrat nieco co viem, ze zjedia, pomaskrtia. Nez zase siahodlho vysvetlivat druhym co a ako.
Rodinu nezatazujeme nasimi zvykmi a oni sa nemusia klepat ci nas dobre pohostia. Ine veci su dolezitejsie…
Ujo, keď chodil na návštevu, tak si nosili celá rodina svoje. A ešte aj stan si postavili na záhrade a tam prespali. Čudovala som sa tomu, každý, kto prišiel na návštevu u nás dostal aj jesť, piť… mali kde prespať…
@anonym_autor Moja mama tiez tak chodila, ked prisla napriklad na cely den k malemu, tak doniesla jedlo prenho aj pre seba, aj svoj caj si doniesla. A dokonca aj pre nas doniesla salat na veceru. Bolo to preto, ze mi chcela co najviac pomoct ❤️ Ja myslim, ze svokra nechce byt na obtiaz.
Moja mama, keď chodí sem tam na návštevu k nám, tiež si nosí vlastné jedlo. Proste si pripraví niečo, čo jej chutí. Nemá problém vziať si od nás, ale je nachystaná a väčšinou všetko, čo si donesie, aj zje. Keď som sa jej na to pýtala, a povedala, že veď môže jesť naše, tak odpoveď bola, že čo nás bude vyjedať. A keď ideme my k nim, tak vyvoláva, že čo nám má uvariť 🙂. Asi je to u niektorých ľudí normálne...
Moja svokra od nas byva stovky kilometrov daleko. Vzhladom na to, kolko casu jej zaberie cesta, chodi k nam malo a ak uz dojde, tak vzdy na par dni. Vzdy si nosi vlastne jedlo (dojeda rezne a lepenaky, co si narobila na cestu, kludne to ma aj na par dni), aj kavu (ona si nosi popradsku, ja kupujem vyberovu priamo z praziarne, ale budis, ak jej nasa nechuti, tak co uz - to ale viem pochopit, ja tiez nevypijem akukolvek kavu) a neje nic, co ja uvarim. Pritom si myslim, ze varim celkom dobre, ani svokor, ktory vacsinou s nou k nam chodi tiez, nema namietky a casto si vypyta aj pridat. Ale ona ani neochutna. Nikdy.
Moja svokra ked k nam chodi tiez si dost casto nosi jedlo, ale zvycajne aj s tym ze donesie aj nam. Ja si to vykladam tak, ze jej u nas az tak nechuti, lebo ona celkovo ma iny styl jedenia ako my doma. Ona skor masite, syte jedla, zemiaky a zemiakove jedla, skor bez smotany, a u nas sa vari inak, rozne cestoviny skor, smotanove omacky, viac ryza ako zemiaky, jednoduche masa… a aj dost sladkeho robime a oni nie. Takze podla mna preto.samozrejme vzdy si da co navarim, ale vidim na nej ze jej to az tak nechuti a pritom viem ze varim dobre, len je ona ma proste radsej to svoje.
@anonym_autor bežná prax generácie 65+ 😁 keď k nám raz za rok prišla svokra, doniesla si aj vlastný šampón a uterák 🤦🏼♀️ nakrklo ma to, ale keďže nechodí už ani na 10 pozvanie, lebo raz je horúco, potom zima, potom prší, potom sneží, potom treba v záhrade robiť... Tak proste sa jej asi u nás nepáči 🤷🏼♀️
Neber to osobne, ale s nadhľadom a úsmevom 😉
Vsak a preco sa jej nespytas? Aj ked odpoved by ti mala byt jasna nakolko su len 2 moznosti ak si nosi aj kavu a vodu
1. Ze jej nic neponuknes
2. Ze ta nechce obtazovat.
Na tu prvu si vies odpovedat, ci jej ponukas pravidelne vodu, kavu a najest.. ak ano tak ta len nechce zatazovat, inak by si nenosila aj vodu.. ak nie tak odpoved je zrejma - je hladna a smadna a ty jej nic nedas :D
@anonym_autor ahoj, no to je zlatá svokruška.Je rada, že sa môže u vas schladiť a je ti za to vďačná.Nechce ťa zaťažovať a tak si všetko prinesie.
Ponúkne ťa kávou?...to je milé, daj si trošičku, urobíš jej radosť 😘
@anonym_autor aj moja svokra to robí, ale ona preto aby som nemala ešte prácu s ňou, ju obslúžiť, mám 5 mesačné dieťatko a chodí trošku vypomôcť. Ani vodu nechce aby som naliala, aj tu si dolieva sama do fľašky. Najskôr som bola prekvapená, trochu mi to prišlo také no nevhodné, ale aj som rada, že nemusím ešte myslieť na to čo ponúknuť. Keď tak jej zvyknem upiecť koláč, ten si sa rada.
@anonym_autor Sú dve možnosti: buď ťa nechce zaťažovať,alebo ťa chce ponížiť. Svokry si veľmi často dokazujú svoju hodnotu tým, že uberajú na hodnote a dôstojnosti ľuďom vo svojej rodine. Alebo je moc hrdá,alebo má malé sebavedomie.Jedni aj druhí ťažko vedia prijať pomoc alebo bežné pohostenie od iných.Zvlast niektoré svokry od nevesty.
Ak keby sa jej spytaš, prečo si nosí svoje jedlo,tak ti povie " pekný dôvod" . Skutočný nepovie.

Ze je slusne vychovana a ked sa prisla schladit nechce vas vyzierat.