icon

Tipy na alternatívy k mlieku do kávy

ivicatolic
17. sep 2026

Žienky , prosím tip, čo si dávate do kávy namiesto mlieka, podobné mlieku, ak je alergia na BKM? Skúsili sme nápoje rastlinné, nechutí mu to, pokazilo mu chuť kávy

anonym_67be1f
17. sep 2026

Nic, kavu pijem lebo mi chuti chut kavy nie preto, ze mi chuti to, cim ju ochutim 🤣 ale su rozne sirupy napr. Monin, ktore mozes vyskusat a rastlinne mlieko je dost siroky pojem moze to byt ovsene, ryzove, lieskovo-orieskove, sojove, mandlove, kokosove... Mne z tych mliek najviac chuti ryzove a lieskovo-orieskove.

minenkaa
17. sep 2026

@ivicatolic skúste inu kávu kúpiť a možno bude chutiť aj bez mlieka
Inak tiež nechapem ,načo meniť chut kávy mliekom

Veď kofeín sa dá aj čajom prijať

biba_18
17. sep 2026

nauč sa nepridávať do kávy nič ...
kedysi som pila nie kávu, ale "kakao" (mlieko, cukor, veľká šálka) ...
keď som zredukovala mlieko z podobného dôvodu ako máš ty - zvykla som si rýchlo na úplne malé espresso - a teraz už inú ako čistú nevypijem, aj keby to bolo veľké amerikano... brr, sa čudujem ako som predtým mohla tak kaziť kávu ...
"kakaukovú" chuť si doprajem jednoducho kakaom 🙂

jenna9
17. sep 2026

@ivicatolic Skúste Madonan mlieko alebo A2 mlieko. Veľmi vysoké percento ľudí má reakciu na bielkoviny mlieka, ktorá sa v A2 mlieku nenachádza

anonym_4e7374
17. sep 2026

za mna skusat,skusat a skusat...je 10 druhov ovesnych mliek a kazde chuti inak...takze ked ti napr nechuti jedna ovsene tak mozne ina znacka bude lepsia

ivicatolic
autor
17. sep 2026
@minenkaa

@ivicatolic skúste inu kávu kúpiť a možno bude chutiť aj bez mlieka
Inak tiež nechapem ,načo meniť chut kávy mliekom

Veď kofeín sa dá aj čajom prijať

@minenkaa asi máš pravdu, prečo tam pcháme stále to mlieko

simsalabim
17. sep 2026

@ivicatolic ake rastlinne ste skusili? Napr ovsene This is not milk podla mna v kave nerozoznas. Alebo ovsene Alpro na varenie.

ivicatolic
autor
17. sep 2026
@simsalabim

@ivicatolic ake rastlinne ste skusili? Napr ovsene This is not milk podla mna v kave nerozoznas. Alebo ovsene Alpro na varenie.

@simsalabim rôzne z Lidl , ryžový, ovsený, príde mu to ako roztavená plastová lyžička 🤣

ivicatolic
autor
17. sep 2026

@minenkaa nóó...to neznie zle 🙂👍

simsalabim
17. sep 2026
@ivicatolic

@simsalabim rôzne z Lidl , ryžový, ovsený, príde mu to ako roztavená plastová lyžička 🤣

@ivicatolic skuste toto https://potravinydomov.itesco.sk/shop/sk-SK/pro...

Podla mna chutovo lepsie nie je.

ivicatolic
autor
17. sep 2026
@simsalabim

@ivicatolic skuste toto https://potravinydomov.itesco.sk/shop/sk-SK/pro...

Podla mna chutovo lepsie nie je.

@simsalabim díki, pôjdem obzrieť

katarinaba
17. sep 2026
@ivicatolic

@simsalabim díki, pôjdem obzrieť

@ivicatolic a co je na tom, ze davas mlieko? hadam kvoli niekomu, kto kavu pije cistu, teraz neprestanes pit, to co mas rada? Ja radsej nepijem kavu, ak ju nemam taku, aku ju mam rada. Tiez mam problem s mliekom, mne v kave chuti Rama crema cervena. Ale treba si trochu na tu chut zvyknut. Ak by bola moc husta, vyskusaj modru, no ta mne uz az tak nesadla.
A nech teraz kazdeho aj roztrhne - pijem cervene vino s kolou a co?

anonym_aea1af
17. sep 2026
@katarinaba

@ivicatolic a co je na tom, ze davas mlieko? hadam kvoli niekomu, kto kavu pije cistu, teraz neprestanes pit, to co mas rada? Ja radsej nepijem kavu, ak ju nemam taku, aku ju mam rada. Tiez mam problem s mliekom, mne v kave chuti Rama crema cervena. Ale treba si trochu na tu chut zvyknut. Ak by bola moc husta, vyskusaj modru, no ta mne uz az tak nesadla.

@katarinaba presne som chcela napisat nieco podobne. Pre mna je pitie kavy v robote ritual, lebo viem, ze po druhej kave idem domov🤣 A ked ju nemam tak, ako mam rada,tak radsej nepijem. Ja si davam do kavy tak iba trosicku mlieka. Najradsej mam 1,5% pretoze nie je take tukove, chut zjemni ale velmi neovplyvni.

katarinaba
17. sep 2026
@anonym_aea1af

@katarinaba presne som chcela napisat nieco podobne. Pre mna je pitie kavy v robote ritual, lebo viem, ze po druhej kave idem domov🤣 A ked ju nemam tak, ako mam rada,tak radsej nepijem. Ja si davam do kavy tak iba trosicku mlieka. Najradsej mam 1,5% pretoze nie je take tukove, chut zjemni ale velmi neovplyvni.

@anonym_aea1af ja mam zas rada prave tu hustotu 🙂 predtym som pila kavu so slahackovou smotanou - 50:50 😀 A nevypijem kavu bez cukru - tri lyzicky 😀 ale to som tiez vymenila za sladidlo, lebo som volajako pribrala 8 kil a trebalo ich dat prec. Nastastie su fuc, ale ak by sa to nedarilo, tak radsej budem bez kavy, ako pit kavu bez mlieka ci jeho nahrady.

momka
17. sep 2026

NOT MILK tmavomodrý, je vyslovene chutný do kávy dáva mu príjemnú krémovú chuť

anonym_0c9b5e
17. sep 2026

@ivicatolic do kávy aj čaju pridávam kokos mlieko.

biba_18
17. sep 2026
@katarinaba

@katarinaba vidíš - ale aj ty píšeš že si treba zvyknúť na chuť - veď je to to isté ... 😒

vero13
17. sep 2026

Za mňa najmenej mení chuť kávy hraskove mlieko, doma síce pijem bez mlieka kávu, ale keď idem do mesta dávam si espresso macchiato, takže mam odskúšané všelijaké rastlinné, chutia mi všetky, ale hraskove je top

carolynka
17. sep 2026

Skus ovsene Oatly mlieko alebo Alprosoya Oat Barrista

katarinaba
17. sep 2026
@biba_18

@katarinaba vidíš - ale aj ty píšeš že si treba zvyknúť na chuť - veď je to to isté ... 😒

@biba_18 nemozes ale porovnat cistu kavu s kavou s mliekom alebo nahradou. Mne cista kava nie len ze nechuti, mne vadi aj jej konzistencia. Cokolvek ine do kavy da, treba si zvyknut, no rozhodne to nie je tak velky rozdiel ako keby mlieko vysadila uplne. Pri uplnom vysadeni si musi zvykat na dve veci - ina chut, ina konzistencia. Pri zmene mlieka si musi zvyknut len na jednu vec. A ani to nie je uplne o zmene chuti, je tam skor "akcent" chuti - nikdy nic, co nie je original mlieko, nebude chutit ako mlieko, ale je to velmi podobne.
Ale ok, ked pristupim na ten tvoj zvyk - tak pri uplnom vysadeni je to zmena o 100%. Pri zmene mlieka je to tak o 10%.

anonym_386e09
17. sep 2026

Ja si dávam sušené sójové mlieko Zajíc. Mne to chutí náhodou 😊