icon

Alternatívna liečba ťažkého akné prírodnou cestou

2. mar 2026

Dcéra má ťažké akné, má zasiahnutý aj chrbát a šíri sa jej to dopredu. Asi je to potrebné riešiť vnútorne. Črevo? Probiotiká? Už som zúfalá. Poraďte prosím. Radšej by som išla na to prírodne. Cyklus má pravidelný aj keď má menštruáciu ešte len pól roka. Myslíte, že je to aj hormonálne?

Strana
z2
sondziss
3. mar 2026

Cely tinedzersky zivot a nasledne az do 30 rokov som mala problemy s akne - na tvari, hrudi, chrbte. Hrozne. Za tych +- 17 rokov som skusila vsetko od volne dostupnej kozmetiky, korejskej kozmetiky, prirodnej kozmetiky, antikoncepcie, lokalnych lieciv (kremov) od dermatologicky, detoxikacie, diety na vylucenie lepku/laktozy, vysetrenia na stitnu zlazu. Ako poslednu vec som sa dala na liecbu izotretinoinom (tabletky). Vzhladom na zavaznost akne som ho brala takmer 2 roky ale moje akne totalne zmizlo. Kvalita zivota sa zmenila na nepoznanie. Skuste sa popytat vasej dermatologicky na taketo riesenie.

zara1357
3. mar 2026

@anonym_autor smer kožné, prípadne endokrinológ. Je potrebné zobrať krv a odoslať na rozbor.
V lekárni ( vygoogli) na ošetrenie by som išla do La roche posay - majú širokú ponuku produktov, aj také ktoré bežne vieš iba na kožnom kúpiť.

bg92
3. mar 2026

treba ist na kozne za lekarkou a nie davat na rady z internetu. nic prirodne jej na tazke pubertalne akne nepomoze - len bude mat sebavedomie v haji a jazvy na cely zivot. chce to komplexnu liecbu nastavenu LEKAROM pri zohladnenie jej zdravotneho stavu.

Strana
z2