icon

Doplatky za Ajovy v Union: Skúsenosti a rady

chiccco
1. jún 2024

Prosím vás doplácali ste niečo na biologickú liečbu Ajovy ? Konkrétne Union? Konecne mi schválili liečbu, neurologicka mi včera predpísala Ajovy a dnes som si bola objednat injekciu a v lekarni mi hovorí že jej ukazuje doplatok 270€,ale vraj to ešte nemusí byť konečná suma, vraj sa uvidí v pondelok keď si prídem vyzdvihnúť Ajovy.

Strana
z3
chavierka
25. mar 2026
@sunny15

@chavierka tak áno prešla som 1. antiepileptikami,(vysadené hneď po týždni)pre nežiadúce účinky,nalgesin ako druhá voľba, vysadené tiež,ale to sme vedeli s dr.ze to nebude správny postup,keďže nemôžem brať analgetiká ako prevenciu 😳ale do papiera to treba napísať že vyskúšaný druhý liek,3.volba sandomigran(po mesiaci nebolo zlepšenie a začala som priberať,keďže som vkuse bola hladná z neho ... takže moja neuro neťahala čas...potom sme dali žiadosť o ajovy... taktiež vyskúšané sumatriptany a vedľajšie účinky...okrem vydury,ale tá tiež občas zaberie len...

@sunny15 antiepileptika som mala, tiež vysadené po dvoch týždňoch, sandomigran tiež a tiež vysadené, analgetiká rôzne, relpax (asi 4-5 rokov uzivania,spociatku pomáhal, no potom opačný efekt a z neho denné migrény), Frovamen mi robil zle, Maltax 0 bodov efekt, indomekacin čipky tiez nič, posledné mam injekcie avmigran, kde mi jedna zaberie na par hodin a migrena sa vráti alebo nepomôže a naopak do 5 minit mi vyvolá sto nasobnu migrénu, neskutočné bolesti v hlave, tak toe injekcie si uz ani po poslednej skúsenosti pichnut nechcem.pomahaju mi len zarabane cipky na migrénu, ktoré mam od kamarátky,tie mi doktor nechce predpísať

chiccco
autor
25. mar 2026
@sunny15

@chavierka tak áno prešla som 1. antiepileptikami,(vysadené hneď po týždni)pre nežiadúce účinky,nalgesin ako druhá voľba, vysadené tiež,ale to sme vedeli s dr.ze to nebude správny postup,keďže nemôžem brať analgetiká ako prevenciu 😳ale do papiera to treba napísať že vyskúšaný druhý liek,3.volba sandomigran(po mesiaci nebolo zlepšenie a začala som priberať,keďže som vkuse bola hladná z neho ... takže moja neuro neťahala čas...potom sme dali žiadosť o ajovy... taktiež vyskúšané sumatriptany a vedľajšie účinky...okrem vydury,ale tá tiež občas zaberie len...

@sunny15 tak ja som asi jediná ale mne Ajovy vôbec nezabralo a tak som do toho vkladala nádeje, už som si zvykla že ma hlava boli každý deň zaberie mi len sumatriptan

chavierka
25. mar 2026
@chiccco

@sunny15 tak ja som asi jediná ale mne Ajovy vôbec nezabralo a tak som do toho vkladala nádeje, už som si zvykla že ma hlava boli každý deň zaberie mi len sumatriptan

@chiccco to je škoda

sunny15
25. mar 2026
@chiccco

@chiccco treba skúsiť možno iný druh bio liečby...je ich viac

sunny15
25. mar 2026
@chavierka

@sunny15 antiepileptika som mala, tiež vysadené po dvoch týždňoch, sandomigran tiež a tiež vysadené, analgetiká rôzne, relpax (asi 4-5 rokov uzivania,spociatku pomáhal, no potom opačný efekt a z neho denné migrény), Frovamen mi robil zle, Maltax 0 bodov efekt, indomekacin čipky tiez nič, posledné mam injekcie avmigran, kde mi jedna zaberie na par hodin a migrena sa vráti alebo nepomôže a naopak do 5 minit mi vyvolá sto nasobnu migrénu, neskutočné bolesti v hlave, tak toe injekcie si uz ani po poslednej skúsenosti pichnut nechcem.pomahaju mi len zarabane cipky na migrénu, ktoré mam od kamarátky,tie mi doktor nechce predpísať

@chavierka tak tiež už len potom bio liečba ti ostáva...

chavierka
25. mar 2026
@sunny15

@chavierka tak tiež už len potom bio liečba ti ostáva...

@sunny15 ja dúfam, že uspejem a dajú mi ju uz 🙏

sunny15
26. mar 2026
@chavierka

@sunny15 ja dúfam, že uspejem a dajú mi ju uz 🙏

@chavierka tak určite áno,držím palce ☺️

chavierka
26. mar 2026
@sunny15

@chavierka tak určite áno,držím palce ☺️

@sunny15 ďakujem, dám vedieť ☺️

sunny15
26. mar 2026
@chavierka

@sunny15 ďakujem, dám vedieť ☺️

@chavierka no to určite daj vedieť ☺️aj ja budem informovať ako pokračujem ďalej

chavierka
26. mar 2026
@sunny15

@chavierka no to určite daj vedieť ☺️aj ja budem informovať ako pokračujem ďalej

@sunny15 ďakujem, som moc rada, že si mám s kým vymeniť informácie ☺️

sunny15
26. mar 2026
@chavierka

@sunny15 ďakujem, som moc rada, že si mám s kým vymeniť informácie ☺️

@chavierka aj ja,nové informácie a podpora je dôležitá

chavierka
Dnes o 04:48
@sunny15

@alexis49 áno,aj ja chcem vyskúšať všetko čo sa dá,... určite vkladám nádeje do ajovy,...ja mám migrény od puberty čiže nejakých 25rokov,ale od pôrodu deti je to ešte horšie...tiež beriem veľa liekov,keďže mám migrény každé 2-3dni ktoré trvajú aj 2dni....takže vkuse ma bolí hlava...skúsila som aj kranioterapiu a efekt asi taký že 5-7dni neboli hlava a zas je to potom rovnaké. Keďže je to aj drahé jedno sedenie 50€tak to sa nedá tiež a tiež ani času na materskej nie je...mne ináč nezaberá vôbec žiaden triptan(Cinie,maxalt,vydura)vôbec nezastaví bolesť ...takže len striedam Novalgin,Ibalgin,Paralen,Nalgesin

@sunny15 koľko je teraz doplatok pacienta za Ajovy?
Včera mi lekárka odoslala žiadosť do poisťovne, uvidíme.
Ona mi spomínala sumu cca 40€/ mesiac.
Ak mi neschvália, mám možnosť nivej preventívnej liečby - Vydura ( 83€/mesiac)

sunny15
Dnes o 06:03
@chavierka

@sunny15 koľko je teraz doplatok pacienta za Ajovy?
Včera mi lekárka odoslala žiadosť do poisťovne, uvidíme.
Ona mi spomínala sumu cca 40€/ mesiac.
Ak mi neschvália, mám možnosť nivej preventívnej liečby - Vydura ( 83€/mesiac)

@chavierka teraz je to 45€ na 3mesiace...v balení máš 3perá...vydura nie je nič moc ..mala som na vyskúšanie kým mi nedali Ajovy...ale určite ti schvália ajovy ..mne teraz schválili na ďalších 6mesiacov

chavierka
Dnes o 10:58
@sunny15

@chavierka teraz je to 45€ na 3mesiace...v balení máš 3perá...vydura nie je nič moc ..mala som na vyskúšanie kým mi nedali Ajovy...ale určite ti schvália ajovy ..mne teraz schválili na ďalších 6mesiacov

@sunny15 ďakujem za odpoveď 😉
uvidíme na stanovisko Union
Vydura mám teraz 2 tablety na vyskúšanie pri migréne,ale teda keby chcem, tak preventívne sa užíva každý druhý deň, vraj pomáha. Ale teda v prvom rade čakám na Ajovy

sunny15
Dnes o 11:58
@chavierka

@sunny15 ďakujem za odpoveď 😉
uvidíme na stanovisko Union
Vydura mám teraz 2 tablety na vyskúšanie pri migréne,ale teda keby chcem, tak preventívne sa užíva každý druhý deň, vraj pomáha. Ale teda v prvom rade čakám na Ajovy

@chavierka no mne na migrenu niekedy zaberie niekedy nie...tiež ju mám doma pre prípad migrény ale vraj ako bio liečba je slabšia a samozrejme drahšia,tak ja s ajovy som veľmi spokojná

chavierka
Dnes o 15:56
@sunny15

@chavierka no mne na migrenu niekedy zaberie niekedy nie...tiež ju mám doma pre prípad migrény ale vraj ako bio liečba je slabšia a samozrejme drahšia,tak ja s ajovy som veľmi spokojná

@sunny15 a v CR hradí poisťovňa komplet Vyduru

Strana
z3