icon

Máte skúsenosti s éterickými olejmi proti nočnému kašľu u detí?

siskaa86
27. mar 2026

Máte skúsenosti s olejmi proti nočnému kašľu u detí,čo pomáha?

anonym_b17a0a
27. mar 2026

@siskaa86 tymianova mast bud kupis v dr.max alebo z justu.

zuzacka16
27. mar 2026

tak vieš, každému pomáha niečo iné..musíš len skúsiť..ja som mala aj oleje od dottery, aj spomínanú tymiánovú masť z just a nič..museli sme dať vybrať nosné mandle a potom bolo lepšie a musela z toho aj vyrásť no..aj inhalátor sme kúpili, všeličo možné..musíš len skúsiť..

siskaa86
autor
27. mar 2026
@zuzacka16

tak vieš, každému pomáha niečo iné..musíš len skúsiť..ja som mala aj oleje od dottery, aj spomínanú tymiánovú masť z just a nič..museli sme dať vybrať nosné mandle a potom bolo lepšie a musela z toho aj vyrásť no..aj inhalátor sme kúpili, všeličo možné..musíš len skúsiť..

@zuzacka16 syn má 2r7 mes a už 2 tyzdne kašeľ..hlavne v noci..

zuzacka16
27. mar 2026
@siskaa86

@zuzacka16 syn má 2r7 mes a už 2 tyzdne kašeľ..hlavne v noci..

@siskaa86 a cez deň je ako na tom? je po chorobe? niekedy ten kašeľ ešte dlho trvá po chorobe..nemôže mať aj reflux? ma napadlo ak len v noci..neviem, čo tomu predchádzalo, či bol chorý alebo čo..

siskaa86
autor
27. mar 2026
@zuzacka16

@siskaa86 a cez deň je ako na tom? je po chorobe? niekedy ten kašeľ ešte dlho trvá po chorobe..nemôže mať aj reflux? ma napadlo ak len v noci..neviem, čo tomu predchádzalo, či bol chorý alebo čo..

@zuzacka16 cca pred 2 týždňami začal byť zachripnuty to mu prešlo ale začal kašľať,sopel mu neutiekol skôr zatekalo cez deň si odkasle ale v noci sa začne akoby dusiť a potom ho napne..je to vyčerpávajúce aj pre mňa mám týždeň pred pôrodom
Dávam mu všetko možné aj vitamíny aj inhalacie aj prírodný sirup
U dr sme boli v pondelok a to ho počúvala a že ok

zuzacka16
27. mar 2026
@siskaa86

@zuzacka16 cca pred 2 týždňami začal byť zachripnuty to mu prešlo ale začal kašľať,sopel mu neutiekol skôr zatekalo cez deň si odkasle ale v noci sa začne akoby dusiť a potom ho napne..je to vyčerpávajúce aj pre mňa mám týždeň pred pôrodom
Dávam mu všetko možné aj vitamíny aj inhalacie aj prírodný sirup
U dr sme boli v pondelok a to ho počúvala a že ok

@siskaa86 aha takže mal zadné sople, z toho zachrípnutie, chápem..tak na noc treba dať antihistaminikum, aby sa vyspal a aj ty..cez deň niečo na vykašlanie a v noci na utlmenie 😉

siskaa86
autor
27. mar 2026
@zuzacka16

@siskaa86 aha takže mal zadné sople, z toho zachrípnutie, chápem..tak na noc treba dať antihistaminikum, aby sa vyspal a aj ty..cez deň niečo na vykašlanie a v noci na utlmenie 😉

@zuzacka16 ono mu to stále zateká,ale neviem čo sa toľko tvoria tie sople..už 2 tyzdne a nie prestat

mima172
27. mar 2026

@siskaa86 Píšeš, že dieťa kašle v noci, čiže sa zameraj najmä na režimové opatrenia (vlhkosť vzduchu, teplota do 20°C, vyvýšené spanie, hygiena nosa). Aromaterapiu pri dieťati neodporúčam v spánku. Ja zvyknem dcére izbu vyvetrať, na 20 minut pustím difuzer, vypnem a ide spat. Ak sa jej v noci zle dýcha, tak ho pustím na 10-15 minút a vypínam. Na úľavu od kašľa, či upchateho nosa môžeš dat eukalyptus (radiata, iný nie), borovicu alebo iný ihličnan.

zuzacka16
27. mar 2026
@mima172

@siskaa86 Píšeš, že dieťa kašle v noci, čiže sa zameraj najmä na režimové opatrenia (vlhkosť vzduchu, teplota do 20°C, vyvýšené spanie, hygiena nosa). Aromaterapiu pri dieťati neodporúčam v spánku. Ja zvyknem dcére izbu vyvetrať, na 20 minut pustím difuzer, vypnem a ide spat. Ak sa jej v noci zle dýcha, tak ho pustím na 10-15 minút a vypínam. Na úľavu od kašľa, či upchateho nosa môžeš dat eukalyptus (radiata, iný nie), borovicu alebo iný ihličnan.

@siskaa86 čo počúvam, je toho teraz veľa a tie kašle ozaj dlho trvajú..skús ešte teda aj to ako ti písala
@mima172 možno aj to pomôže..držím palce 🙏

mima172
27. mar 2026
@zuzacka16

@siskaa86 čo počúvam, je toho teraz veľa a tie kašle ozaj dlho trvajú..skús ešte teda aj to ako ti písala

@zuzacka16 Presne. Moja dcéra aktuálne užíva po dllllhej dobe antibiotiká, lebo kaslala 3 týždne a napokon jej vyšiel masívne premnožený streptokok. Kašle doslova celá škôlka 🫩

siskaa86
autor
27. mar 2026
@mima172

@zuzacka16 Presne. Moja dcéra aktuálne užíva po dllllhej dobe antibiotiká, lebo kaslala 3 týždne a napokon jej vyšiel masívne premnožený streptokok. Kašle doslova celá škôlka 🫩

@mima172 aha..to z nosa?

siskaa86
autor
27. mar 2026
@mima172

@mima172 to všetko je,v izbe máme zima vyššie ho dávam,aj ten sirup tussirex ,ale aj tak po 2 hod ho začne drhnut

siskaa86
autor
27. mar 2026
@mima172

@mima172 najviac sa bojím čo po pôrode s novorodencom pri ňom..

mima172
27. mar 2026
@siskaa86

@mima172 aha..to z nosa?

@siskaa86 Pediatrička mojej dcéry nerobí výtery často, no keďže sa dcéra točila v zápale dutín, zadných soplov a kašľa už dlhšie. A áno, robila jej ster z nosa i z hrdla a vyšiel jej masívne premnožený streptokok a moraxella.

mima172
27. mar 2026
@siskaa86

@mima172 to všetko je,v izbe máme zima vyššie ho dávam,aj ten sirup tussirex ,ale aj tak po 2 hod ho začne drhnut

@siskaa86 A počuješ to ako mokrý kašeľ alebo ho dusí nasucho?
Inak, z druhého súdka - moja dcéra je alergička a alergia na roztoče sa u nej prejavovala práve ako nočné dusivé kašľanie.

siskaa86
autor
27. mar 2026
@mima172

@siskaa86 A počuješ to ako mokrý kašeľ alebo ho dusí nasucho?
Inak, z druhého súdka - moja dcéra je alergička a alergia na roztoče sa u nej prejavovala práve ako nočné dusivé kašľanie.

@mima172 skôr asi namokto lebo počuť mu tie hlieny hrkotat a potom ho napne.,a cez deň keď ho napne aj vypluje hlien
Cez deň ti nekasle?

siskaa86
autor
27. mar 2026
@zuzacka16

@zuzacka16 no ďakujem,už som z toho celkom nanervy

domiklik
27. mar 2026

Od pondelka ďaleko, a dva týždne zatekajuce sople tiež nie sú ôk.

mima172
27. mar 2026
@siskaa86

@mima172 skôr asi namokto lebo počuť mu tie hlieny hrkotat a potom ho napne.,a cez deň keď ho napne aj vypluje hlien
Cez deň ti nekasle?

@siskaa86 moja kašle aktuálne aj cez deň, to, čo jej je teraz nie je alergia, tu už máme podchytenu.
Za mňa - dávaj Solmucol, posledná dávka o 17tej, veľa tekutín. Ak máš inhalator, tak kľudne aj 3x denne. Treba to vykasliavanie podporiť. To, že vypluva hlieny je super, mojej sa to tiež trhá, tak verím, že bude čoskoro dobre.

anonym_f618fb
27. mar 2026
@siskaa86

@zuzacka16 no ďakujem,už som z toho celkom nanervy

@siskaa86 skús vitamín C, rozpúšťa hlieny.

siskaa86
autor
27. mar 2026
@anonym_f618fb

@siskaa86 skús vitamín C, rozpúšťa hlieny.

@anonym_f618fb akú dávku?

monny222
28. mar 2026

@siskaa86 hlavne ak davas nejaky sirup tak max do 16-17hod.. u nas funguje olej z 31 liecivych rastlin z Justu.. ale natieram aj hrudnik tymianovou mastou.. to fakt je individualne, tiez vecer vetram, nejak extra neprehrievame dom, mame tak akurat..

danielockazihlavka
2. apr 2026

@siskaa86 používajú sa oleje doterra