Zmierni pobyt pri mori príznaky autizmu u detí?
Ahojte, je pravda, že pobyt pri mori zmierňuje priznaky autizmu?
Ide o to, že sesternicin syn ma 6 rokov a nedavno mu to zistili. Sesternica nema velmi peniaze, zaraba minimalku a ziada v rodine o pomoc, chce ist s nim na Arubu, vraj tamojsie klimaticke zmeny mu prospeju. Ale dokopy ten dvojtyzdnovy pobyt bude stať okolo 5000eur za nich dvoch.
Prispeli by ste?
@anonym_autor vyborne, rovno na Arubu, Chorvatsko by nestacilo? Este som nepocula, ze by more zmiernovalo autizmus, samozrejme, pomoct to asi moze, ale preco Aruba, ked na nu nema? Neprispela by som ani nahodou
Príznaky more nezmierni. Môže pomôcť akurát, ak má opakované infekty dýchacích ciest.
@anonym_autor vyborne, rovno na Arubu, Chorvatsko by nestacilo? Este som nepocula, ze by more zmiernovalo autizmus, samozrejme, pomoct to asi moze, ale preco Aruba, ked na nu nema? Neprispela by som ani nahodou
@anonym_d435a2 Ako nechcela som do toho velmi rýpať, len som spomenula ci by nestačilo niekde v Europe. A vyskočila na mna, že nie ze v Europe je masovy turizmus a to mu neprospeje
Neviem či mu zrovna 14 hodín v lietadle prospeje. A myslím si že ak mu to zistili len teraz v 6 rokoch, zrejme nemá nejaké extrémne prejavy, nie?
Toto sa realne niekto pyta alebo je to trollovanie? Sila. No takto- moj syn ma autizmus, bol pri mori x-krat a neuveris- stale je autista. Neuveritelne, ze? 🙃😄
@anonym_autor Na autizmus nič nepomôže, ale sesternica si bude vďaka diagnóze syna lepšie žiť a dopraje predovšetkým sebe veci, na ktoré si doteraz nedokázala zarobiť. Štát jej prispeje, rodina jej prispeje a mozno aj zbierku si onedlho založí. Takto je to na Slovensku teraz zvykom.
Prispela by dom na Chorvátsko, Taliansko, alebo Slovinsko
Na Arubu si musí nájsť niekoho iného.
predpokladam, ze sesternica nie je uplne najostrejsia ceruzka v peračníku ...
nie, pobyt pri mori nezmeni diagnozu absolutne nijako. proste chce ísť na dovolenku a vy jej to mate zaplatit....
sorry nedala by som jej nic.
tamojšie klimatické podmienky mu ako pomôžu? nula celá nula.
@anonym_autor Na autizmus nič nepomôže, ale sesternica si bude vďaka diagnóze syna lepšie žiť a dopraje predovšetkým sebe veci, na ktoré si doteraz nedokázala zarobiť. Štát jej prispeje, rodina jej prispeje a mozno aj zbierku si onedlho založí. Takto je to na Slovensku teraz zvykom.
@anonym_c517ca ty závidíš ľuďom ešte aj dieťa s celoživotnou diagnózou? Ja si teda radšej na tú dovolenku zarobím sama a som šťastná že sme všetci zdraví a nie som odkázaná na pomoc od iných.
@anonym_c517ca ty závidíš ľuďom ešte aj dieťa s celoživotnou diagnózou? Ja si teda radšej na tú dovolenku zarobím sama a som šťastná že sme všetci zdraví a nie som odkázaná na pomoc od iných.
@13uzivatelka11 To nie je o závisti, ale o tom, ze ľudia s postihnutými deťmi radi využívajú a zneužívajú systém aj ľudí okolo seba, presne ako v tomto prípade. Denne sú tu takéto príspevky. Dieťa z toho dokopy nič nemá, ale matka si rada pocestuje, kúpi auto, prerobí byt a kadečo iné. A stále bude kričať, že má málo a vymýšľať hlúposti. A ostatní nech sa jej skladajú a este sa tešia z toho, že ich detí sú zdravé, ze môžu pracovať ako sprostí celý život a podporovať darmožráčov, presne ako sa tešiš ty. Prečo by jej vôbec mala sesternica niečo prispievať na jej decko a jej výlet? Na prehnane drahú destináciu? A navyše nedobrovoľne? Tiež si mohla zarobiť sama alebo sa môže uskromniť.
Znama ani neodletela, lebo dieta hytilo taky hysak, ze pilot rozhodol v ramci bezpecnosti ze nemoze letiet.
Znama ani neodletela, lebo dieta hytilo taky hysak, ze pilot rozhodol v ramci bezpecnosti ze nemoze letiet.
@anonym_ed238e psychiater predpise pred odletom lieky take že dieťa vlastne cely let prespí
To je už na rodičovi Aby zvážil či dieťa zaliekovat alebo nie
@anonym_d435a2 Ako nechcela som do toho velmi rýpať, len som spomenula ci by nestačilo niekde v Europe. A vyskočila na mna, že nie ze v Europe je masovy turizmus a to mu neprospeje
@anonym_autor tak nech dá na donio.sk tam sa vyzbierali na kadečo , na čo by som halier nedala
@anonym_ed238e a to dieťa malo autizmus ci len nejaký zachvat nervový?
Nepomylila si pani autizmus a astmu?
@martinmmartin ak si ich pomylila, tak stale plati, ze na astmu a alergie je najlepsi chorvstsky Jadran…
Viem že pomáha delfinoterapia
Ale samotné more alebo pobyt pri mori nemajú prospešné účinky pre autizmus. Iba nove podnety. Jedine te by mal aj iné diagnózy ako je astma či iné dýchacie problémy, na to je more top a je úplne jedno aké či Chorvátsko alebo dominikánska republika.
@anonym_ed238e a to dieťa malo autizmus ci len nejaký zachvat nervový?
@anonym_autor autizmus
Napríklad ja neznášam cestovanie,turizmus, takže nechodim na dovolenky, pri mori som bola, neuchvatilo ma.
neprispela by som, tomu malemu prospeje ked sa bude snazit hladat kompenzacie jeho prejavov a usmernovat ho
cesta, lietadlom a zmena rutiny neni pre autistov ani velmi vhodna
autizmus je multifkatorove ochorenie, vrodene, more na to neni liek, ani delfiny a pod
Podla toho, o aky autizmus ide, to bude mat rozny priebeh. V tazkej forme napriklad bude nudzove pristatie s uhradou nakladov, lebo pacient chyti zachvat z neznameho prostredia a uzatvoreneho priestoru.
So samotnym autizmom neurobi nic ani more, ani Zemplinska Sirava, ani zahradny bazenik.
Autistovi chceš narušiť rituál?🙈 potom daj vediet, ako dopadla dovolenka. Aj keď…. Autizmus sa nedá liečiť.
Ja si myslim, ze dotycna, co zaraba minimalku ani netusi, kde je Aruba. Ale delfinoterapia sa pre autustiv vyuziva casto, netreba Arubu, v Spanielsku je
No držím palce v lietadle. My s autistom chodíme na rôzne výlety aj dovolenky, ale nevidím rozdiel medzi Balatonom a Mallorcou v účinkoch na jeho stav.
Prispela by som, no nie na Arubu.
No držím palce v lietadle. My s autistom chodíme na rôzne výlety aj dovolenky, ale nevidím rozdiel medzi Balatonom a Mallorcou v účinkoch na jeho stav.
Prispela by som, no nie na Arubu.
@thereisabear Neviem či sa im podarí vyzbierať, ja prispejem maximálne 50eur
Neprispela by som ani cent za to aka je vychcana a zneuziva autizmus svojho dietata na to aby jej rodina zaplatila luxusnu dovolenku
Neprispela by som ani cent za to aka je vychcana a zneuziva autizmus svojho dietata na to aby jej rodina zaplatila luxusnu dovolenku
@anonym_f5acf5 Je mi chlapca ľúto
@anonym_f5acf5 Je mi chlapca ľúto
@anonym_autor pobyt pri mori mu nijako nezmierni priznaky ani nic podobne, ak mu chces urobit radost aby mal zmenu tak ho vezmi na jeden den do aquaparku.. urcite zo seba nerob hlupaka a neplat sesternici dovolenku

Pomoze mu to na ten cas co tam bude, ze bude mat ine predmety zaujmu.. aj to je individualne a zmeny mu nemusia robit dobre… inak to autizmus nijako neobplyvni.. to je ako keby ti chybala noha, no proste nedorastie ti ziadnym pobytom..