icon

Pomáha Alpa na bolesť kolien pri zmene počasia?

7. apr 2026

Dobrý deň, mňa v poslednej dobe hrozne bolia kolená vždy keď sa mení počasie, teraz pred dažďom je to katastrofa. Babka mi vraví nech si to natieram starou dobrou Alpou. Fakt to pomáha, alebo to len tak chladí a nič z toho? Tiež som čítala že sa do toho dávajú klinčeky vylúhovať. Máte niekto overený recept čo s tým?

sisamisaaa
7. apr 2026

Mne pomáha. Ja mám konopnú. Ale skús pracovať so svojim nervovým systémom, kúp si knihu Alan Gordon Koniec bolesti, pomáha 🙂

beatta7
7. apr 2026

podla mna alpa funguje dost ako placebo 😀 moj otec ju pouziva roky rokuce a tvrdi, ze nic nie je lepsie 😀

slavomira236
7. apr 2026

Aj moja babka dedko pouzivali lesanu a alpu..ale vraj je dobra aj fajna domaca

anonym_9b8ba5
7. apr 2026

@anonym_autor áno pomáha. Masáž s alpou, mätovým olejom - masťou.. uvoľňuje stuhnuté kĺbové svalstvo. Užívaj magnézium + kúpeľ s epsomskou soľou a levanduľovým olejom uvoľní napäté svalstvo, bolesti kĺbov, úzkosti...
Klinčeky majú silné protizápalové a analgetické účinky, tlmia bolesti.. pridávaj ich do čaju.

anonym_8adc25
7. apr 2026

@anonym_autor starí ľudia majú Alpu ako všeliek 😃 Inak stojí asi 1,7e kúp si a vyskúšaj.

alianko9
7. apr 2026

@anonym_autor moja sestra mávala obrovské bolesti kolien pri zmene počasia a ona si ich natierala domácou a to je pomáhalo zmierniť bolesti

petronelag
7. apr 2026

Mja teta staršia tiež rada skúša také prírodné metódy a má aj Alpu zelenej farby, aj propolisovú tinktúru, ale neviem či jej to dobre pomôže.