Pomáha horské slnko pri liečbe psoriázy?
Zdravím, máte niekto skusenosti s používaním horského slnka na psoriazu? Prosím len reálne skusenosti....som už zufala, hladám akekolvek možnosti , lebo kožná mi predpisuje kortikoidy , ale to je nekonečný kolotoč....dakujem.
Ako píše @patrike horské slnko vo vašom prípade určite nie je dobrý nápad. Manžel má psoriázu, určite sa pýtajte na biologickú liečbu, roky sa trápil, zmenilo mu to život, respektíve celej rodine. V podstate tretí rok už o psoriáze ani nehovoríme. Raz mesačne si pichne injekciu - je to šikovné pero. Nie je sa čoho báť. Bol v stave, že som prezliekala posteľné prádlo každé tri dni.
Na psoriazu je vyborna kozmetika z Mrtveho mora Dr. Nona, napr. telove mlieko Solaris - https://zdravie-drnona.sk/telove-mlieko-solaris...
@anonym_autor možno odveci, ale na tento ostrov chodia ľudia so psoriázou. Viem, že zájazdy robia aj cestovky, ale my sme tam boli na jeden deň na otočku, keď sme boli na sicilii. Malicky vulkanicky ostrov, vedľa pláže bahenne kúpele, v mori bublinkuje síra, ktorá vychádza aj kade tade pomedzi skaly... Je to zaujímavé a teda hlavne liečivé. Ak by mal človek možnosť, určite by to stálo za zváženie.
Ubytko nájdeš na booking, letenka na siciliu nie je drahá a rychloloď, ktorou sme išli, stala okolo 20-30€ a trvalo to asi hodinu, ani nie.
Popozeraj: https://www.woman.sk/lifestyle/lifestyle-cestov...
@anonym_autor takto to tam vyzeralo, to jazierko vedľa mora sú tie bahenne kúpele.... Smrdí to tam ako v kúpeľoch, taký sirnaty zápach na celom ostrove, hlavne pri Tom bahne...
@jaja1979 aj ste videli nejaké zlepšenie? Ono morská voda a slnko samo o sebe dosť pomáhajú, ale toto vyzerá veľmi zaujímavo
Moj ex ako dieta pouzival jorske slnko doma. Syn cca 2 roky dozadu chodil na "ozarovanie" na Kramare - nieco podobne ako horske slnko, aj sa z toho opalil. Je to sucast liecby. Ale treba to konzultovat s lekarom. Robia sa aj "kupele" kde lezis pod svetlom, tusim aj v slanej vode.
No najskor zmen lekara, lebo je mnoho sposobov liecby a maste su len uplny zaklad.
Moj ex ako dieta pouzival jorske slnko doma. Syn cca 2 roky dozadu chodil na "ozarovanie" na Kramare - nieco podobne ako horske slnko, aj sa z toho opalil. Je to sucast liecby. Ale treba to konzultovat s lekarom. Robia sa aj "kupele" kde lezis pod svetlom, tusim aj v slanej vode.
No najskor zmen lekara, lebo je mnoho sposobov liecby a maste su len uplny zaklad.
@katarinaba
@anonym_autor ano je to PUVA terapia, manželovi to fungovalo niekoľko rokov.

Tie UV luce by som bez konzultacie s lekarom nepouzival, privodis si este rakovinu. To su stare pristroje.