Prírodná liečba SIBO: Skúsenosti a odporúčania
Dobrý deň, máte niekto skúsenosti s prírodnou liečbou SIBO? Bohužiaľ Normix nemôžem, mala som reakciu a môj gastro napísal že alternatíva nie je. Googlila som a vraj pomáha oreganový olej, berberín, alicín...
Kúpila som si oreganový olej, beriem 2 deň. Zaujíma ma či niekto neskúšal? Pomohol vám oreganový olej alebo iné prírodne prípravky? Alebo nie? Prípadne ak máte radu čo robiť budem za ňu rada.
Ďakujem.
@vanes445 v prvom rade, zaklad je LowFodmap dieta, velmi prisna a niekolko tyzdnov trvajuca. Vsetko ostatne su uz len doplnky, probiotika, berberin, L-glutamin, butyrat, oregano, skorica, cierne uhlie ak treba...
@zuzike123 ďakujem, LowFodmapu nemôžem dodržiavať na 100% niekoľko týzdňov ( viac ako 4 týždne určite nie ) som už dosť chudá a keď som pozerala stránky, tak niekde sa píše môžete takúto potravinu a inde zasa že to nemôžete túto potravinu.
Mala som SIBO, v dosledku ktoreho som schudla 10kg za rok. Ja Normix mozem, ale do toho som dodrziavala Fodmap 6 mesiacov pri vahe 50kg a 170 cm. Aj pri fodmap viez mat dostatocny kaloricky prijem a pestry jedalnicek ale chce to denne varit a celkovo priprave jedla venovat dost casu.
@zuzike123 ďakujem, LowFodmapu nemôžem dodržiavať na 100% niekoľko týzdňov ( viac ako 4 týždne určite nie ) som už dosť chudá a keď som pozerala stránky, tak niekde sa píše môžete takúto potravinu a inde zasa že to nemôžete túto potravinu.
@vanes445 australska univerzita vyrobila aplikaciu (stoji par eur), kde mas presne popisane z ktorej potraviny ake mnozstvo mozes jest, takze je sa o co opriet. Akoze schudla som pri tom, tiez som chuda, takze po 6 tyzdnoch som uz musela pridavat potraviny, ale uz po 3t som citila zlepsenie, po 6t uz viditelne a o niekolkych mesiacoch som sa vratila aj k mliecnym vyrobkom. A casom uplne ku vsetkym jedlam. Ale ako pise kocka nado mnou, chcelo to vela planovania, nakupov, vela casu v kuchyni, de facto som tym zabila leto, ale zas bolo kopec cerstvej zeleniny, prazdniny a som rada, ze som to zvladla a ze to dlhodobo pomohlo.

@vanes445 v prvom rade, zaklad je LowFodmap dieta, velmi prisna a niekolko tyzdnov trvajuca. Vsetko ostatne su uz len doplnky, probiotika, berberin, L-glutamin, butyrat, oregano, skorica, cierne uhlie ak treba...