icon

Prírodné riešenie na nepravidelnú menštruáciu: Užívate vitex?

nika122
Dnes o 16:21

Ahojte, chcela by som sa s vami, pravdepodobne skúsenejšími, poradiť ohľadom užívania vitexu jahňacieho pri nepravidelnom cykle. Mám 25 rokov a môj cyklus je poslednej obdobie veľmi nepravidelný (napr. 31 dní, 45 dní, naposledy dokonca 51 dní). Riešila som tento problem aj s lekárkou, avšak ona mi okrem antikoncepcie nenavrhla žiadne riešenia, ktoré by mi vyhovovali. Skúšam to teda prírodne. Dnes som 22 DC a vitex beriem cca 2 týždne. Na 19 DC som začala pozorovať príznaky ovulácie ( plodný hlien). Avšak na 21 DC sa spustilo silné špinenie a bolesti v podbrušku, ktoré s prestávkami mám už 2 dni. Ovulačný test je dnes negatívny. Neviem teda, či je toto špinenie možné ovulačné špinenie, alebo začínajúca slaba menštruácia. Myslite si, že by toto mohlo spôsobovať začatie užívania vitexu? Na internete píšu, že zmeny pri braní nastupujú pomaly, niekedy aj 2 až 3 mesiace trvá, kym telo na vitex zareaguje. Mne toto začalo po ani nie 2 týždňoch od začiatku užívania. Stalo sa vám niečo podobné alebo máte o tomto nejakú vedomosť? Ďakujem veľmi pekne 😀