Aké máte skúsenosti s mliekom Sunar expert Ar?
@bambiv tu na MK som si stiahla jednu diskusiu, kde ženy píšu co všetko ich deti nemôžu jest kvôli refluxu. Síce už sú to väčšie deti, ale keďže zavádza príkrmy, tak sa budem držať toho. Preventívne. Ževraj to má niečo s tou zaludocnou kyselinou. Nedostala som sa k tomu ešte, ale okrem toho čaju som postrehla aj hrušky a slivky.
@bambiv prvých pár mesiacov hrôza. Cez deň skoro vôbec. Furt som s malou bola. Nejedla som, neuprazavala, hygiena len základ. Nedalo sa. Veľmi zlé obdobie. V noci ako tak. Teraz je to iné chvalabohu, lepšie. Neviem či to bolo tým refluxom alebo kolikami alebo oboje naraz.
@bambiv a co sa kočíka týka, tak nám sa tam dá dať zvýšená poloha. Mne tam málokedy dcérka zaspala, cirkus mi tam robila. Skôr mojej mamine sa darilo. Ale aj tak kočík odjakživa moc nemusela.
@malinajahoda ja som bola na gastro normálne aj s prvou a teraz s druhou dcérkou.Gastro mi dala odporúčanie pre pediatra že môže predpisovať mliecko.
@malinajahoda ja nedávam diétny režim práveže gastro mi odporučila nech papa všetko čo jej chuti a nech postupne všetko pridávam.Starsia dcéra má alergiu na Kravskú bielkovinu tiež sme po dohode skúšali jogurty normálne maslo a nakoniec len mliecko kravské nemôže.Takze ja radšej dávam a skúšam postupne všetko ako zdravé detičky papáju
Mne cez den spinka take desat-dvadsat minutovky, s tym, ze po kazdom jedeni ju musim nosit v satke aspon polhodku min., aby mala tuhsi spanok, lebo sa budi nato, ze sa jej mlieko vracia aj ked nevygrcne, a potrebuje si grgnut, tak to mame asi rovnako, kocik nemusi,este ako tak vajco, v noci tiez chvalabohu dobre, ale aj v noci ju nosim po jedeni a potom davam do perinky aby sama sebu nebudila, pretoze ma este ten morov reflex, tak v perinke spinka lepsie
@karmela takže pomocou Soňa sa dá zistiť reflux? Zaujímavé. Asi som zaspala dobu 😉. A kam chodíte na gastro?
@karmela aj tak sa dá, sama vieš čo je dobré pre tvoje dcérky. Ja to len teraz tak preventívne zo začiatku, kým budem mať istotu, že to riedke mlieko je v poriadku.
@malinajahoda do Košíc chodíme na gastro.Dr mame zlatu starsiu pani.Jasne že každá maminka uzná čo je pre jej detičky dobre.😊
Chcem sa este spytat, ci sa vam stalo, ze nedopili davku, napr.ma jest 90ml, kazde tri hodky a vypije max.50 a nechce viac place (brusko ju boli) budeme mat za chvilku dva mesiace a mala by pit 150ml , ale teraz nevypije viac ako 90ml, a viac jej nedavam pretoze 4hod nevydrzi, pili vam deticky presne podla tabulky?
@bambiv nie nepila aspoň moja podľa tabuľky a veľa krát sa stalo že nechala.V noci scucla väčšinou všetko cez deň jej správ 90ml a v noci daj 120ml uvidis ako to pôjde.Kazde bábätko je iné a skús biogaia probiotiká dávať tie sú na koliky.Ak nebudú ustupovať bolesti bruska asi by som zmenila mliecko po rade s pediatrom alebo gastro.Ako dlho pijete sunar? Cez deň skús viac polohovať na brušku vtedy sa detičky vyprdkaju a masiruj chrbátik keď bude past koníky.A cvičiť viac x denne nožičkami.Prajem nech sa Vám to zlepší
@bambiv to sa nám v živote nestalo. Aj v 6 mesiaci sa stalo, že mi dcérka vypila nejakých 60ml po neviem koľkých hodínach. Odjakživa to bol boj. A čo sa týka tabuliek, tak moja vypila asi tak polovičné množstvo.
Mali sme najprv hipp ar, ale ten nesedel, po kazdom jedeni kakala a bola velmi nekludna, pri sunare sa nam striedaju dobre a zle dni kedy viac a menej riesime brusko :( pije ho cca.dva -tri tyzdne, skusim dat v noci tych 120ml, lebo cez den tak 60-90ml vypije viac nechce aj ked zarobim viac , bojim sa menit lebo ar nieje az tak vela a mam pocit tym, ze sunar ma znizene mnozstvo laktozy je ajtak z ar najlahsie stravitelny, ako rychlo sa prejavi ci mlieko sedi, nesedi?dakujem
@bambiv tak to treba ešte skúsiť pravdepodobne má koliky.😔 Treba len vydržať ešte vraj po treťom mesiaci to pominie.Este kremík pupik je vraj dobrý pri kolikach a tá biogia.No Skús v noci zarobiť 120ml rozospate detičky poväčšine spájajú všetko aspoň moja áno.A aké číslo cumlíka máš na flaši keď tak treba s väčšou dierkou lebo ár je husté mliecko a možno sa jej ťahá ťažko tak nechce
@karmela ano dufam, ze po troch mesiacoch bude lepsie, dost je ten reflux a nie este ked sa pridruzia koliky :( davam na dopor.pediatra baby calm kvapky na koliky, ked nezaberu skusim tie probiotika, stupel mam 1, na flaske mam, ale skusim zase 2, tam sa mi zase zdalo, ze velmi rychlo to tecie, ake flasky pouzivate?
@bambiv my sme malo spočiatku Nutrilon AR. To bola katastrofa. Teraz máme Beba AR, tá je tiež ľahšie stráviteľná, má stiepenú bielkovinu. Ja vždy som viac mlieka vylievala ako mi moja malá spapala. S tým Nutrilonom sme sa 3 mesiace trápili. Lekárka stále, že zvykne si, zvykne si. Keby som skôr vedela, že to bude taký horor, tak hneď to vymením. Vraví sa, že sa to prejavuje po týždni či mlieko sadne alebo nie.
@malinajahoda presne ako nasa Elisa, a Bianka mala tiez reflux v hlbokom sa velmi storcovala az zachvaty a vkuse vyberat dvihat, odgrgavat , teraz pri druhej hlavne nosim (satks, nosic) tak mam istotu, ze sa vklude niekam dostaneme a ako tak vydrzi
@bambiv kto nezažil, nevie. My keď ju kŕmime a aj keď spí, tak musí ležať na kline. Od začiatku máme Biogaia. A čo sa týka kolík, tak nepomohol ani Espumisan l ani Infacol a ani Sab Simplex. Až Coliprev.
Davali ste spavat babatka na brusko?
@bambiv a ešte nepomohlo ani masírovanie bruška a ani nahrievanie vankušikom a ani cvičenie s nožičkami.
@bambiv áno, karmela má pravdu. Cumlik 1 je málo určite. Koľko má dcérka?
@bambiv nie, nikdy na bruško. Na chrbatik. Bud kúp klin do postieľky alebo vyvíš matrac.
@malinajahoda ano presne, je to velmi narocne, ked pocuvam ako niektorym deti sa najedia (a okrem jedenia nic neriesia)a spia aj 6 hodin, ako vidim ako v kociku spokojne spinkaju na rovnom, a my ako bojujeme, hladna zle, najedena este horsie😢tak ale viem, ze to prejde len to chce cas,my sme mali aj coliprev a mam pocit, ze este horsie, alebo bez zmeny, kedy vam coliprev zabrali?
@malinajahoda mam aj , aj co klin bol malo, len, ze nieto radi, ze na brusku sa lepsie spi ked su bolesti bruska, ale bala som sa ani ja nedavam spat
@malinajahoda ma mesiac a pol
@bambiv moja pár dní to trvalo, ale nám pomohol Coliprev spolu s tou Bebou ar. Dokopy. My odjakživa riešime jedlo. Všetky deti o 2kg väčšie.
@bambiv bože mesiac a pol. Taká maličká ešte. Nám v 5 týždňoch reflux zistili. Skus dať cumel dvojku a otoč hore dnom a uvidíš ako rýchlo to kvapká. Malinke máš ešte bábo. Nie spinkať na bruško.

@bambiv aha, lebo nevedela som ako to prebieha, keďže nám to inak zistili. Ďakujem.