icon

Aké máte skúsenosti s mliekom Sunar expert Ar?

vanessa1209
23. mar 2018
bambiv
7. okt 2018

@malinajahoda ano nasa Bianka bude mat tri roky, a doteraz slaby jedac :( nastastie nieje vidno, je akurat, a mali ste tak, ze ked dopila mlieko, bola spokojna, alebo len o nieco spokojnejsia, pretoze negrcala ako pri klasickom mlieku?

bambiv
7. okt 2018

@malinajahoda ano malinka je, este nas caka dlha cesta z refluxom 😑 nam sa prejavil uz v porodnici, ale priznaky ticheho refluxu, doma az neskor zacala grckat a stale nepokoj

malinajahoda
7. okt 2018

@bambiv moja malá stále bola taká nekludna. My sme ani nevedeli, že má reflux. Až na základe zástavy dýchania sa to zistilo. A počula som akoby bola zachrípnuta, chrčala. A ona mala všetko vnútri zapálené. Nikdy moc negrckala práveže. My sme boli šokovaní. Len sem tam jej ušlo za takú lyžičku. Ale pamätám si veľmi dobre ako sme jej dali piť mlieko a ona až tak hlavičku vykrucala dohora, celá ako luk natiahnuta do oblúka.

bambiv
7. okt 2018

@malinajahoda ano aj nasa sa vypina ako luk, a ked tak zacne otvarat pusku hned viem, ze sa jej to vracia z ar mlieka sice negrcka, ale vracia sa jej to ajtak, dudel uplne citit po kyseline a ten boj kym si odgrgne po kazdom jedeni sa z toho hodku dostava kym jej to ako tak zide dole, zastava dychania fuha, to muselo byt hrozne, nam sa bianka prva raz tak dusila, je to take, ze clovek musi davat vkuse na nich pozor, aj nasa chrci, chrapci, mlieko ma az v nose, a kde vam zistili, ze ma vsetko vnutri zapalene?ako sa to riesilo, liecilo?

malinajahoda
7. okt 2018

@bambiv presne luk ako vyšitý. Hrozné mam spomienky. Ja som nikdy necítila dudel po kyseline. A predsa sme to mali aj my. Keď bola naša taká maličká a musela byť ešte v perinke, ved inak sa ešte nedalo, tak takých 20min sme ju nosili skoro v zpriamenej polohe. Teraz keď už sedí je to inakšie. Boli sme na Kramároch v ORL ambulancii na fibroskopickom vyšetrení a tam zistili, že pažerák zapálený, hlasivky tiež. Doporučili ar mlieko a polohovanie. V 5 týždňoch prvé vyšetrenie, v júni 1 kontrola a 26.septembra posledná 2 kontrola. Ževraj teraz je to už v norme a máme prejsť na klasik riedke mlieko. Bojím sa toho. Ze ak bude kašľať alebo budem počuť ako chrapčí, tak môžme kedykoľvek prísť. Ešte dorabam to AR mlieko.

bambiv
7. okt 2018

Verim, ze mas strach, verim, ze to mate uz v poriadku, ano aj u nasej prvej zlepsenie bolo vidiet ked sedela , v sportovom.kociku to uz bola parada, a ked zacala jest prikrmy, potom sme uz viacej menej riesili zuby 😅 ja som dlho davala ar mlieko a naprv som skusala v noci riedke a potom postupne aj cez den

karmela
8. okt 2018

@bambiv moja keď bola kojená popala kade dve h na spánok som ju ukladala o 18:00-19:00.Ked sme začali prikrmovať ár mliekom tak vstala raz v noci scucla 120ml a spinkala mi do 8:00.Takze noci spavála úžasne.Teraz sa nám to celé pokazilo kvôli zúbkom no čo už musím vydržať.Daj drobatku 2 cumel.Aku používaš flašku? Antikolikovu? Bábätka s refluxom sa nemajú dávať spinkať na bruško kým sa samé nebudú otáčať či hlavičku či celé telíčko.Ja mám monitor dychu takze spím kľudne.Hoci sa nám 2x spustil keď bola asi mesačná a 3m ale nič vážne keď som ju vzala na ruky bolo ok.a tie kvapky čo dávaš to sú ako probiotiká? Nepoznám či čisto len na koliky.?

@malinajahoda ináč vieš že taký reflux ako má tvoja dcérka že len sem tam vygrcla kúsok mliečka mala aj moja prvorodena a je to najvyšší stupeň refluxu.Tiez som nechápala ale uvidis dostane sa z toho bude dobre.

malinajahoda
8. okt 2018

@karmela to naozaj? Ten je najhorší? No som šokovana 😞. Preboha, to som ani nevedela. Ja mám taký strach z toho riedkeho mlieka, že až no. Teraz jej to už miešam, polku z riedkeho a polku z AR. Už teraz je to ako voda.

malinajahoda
8. okt 2018

@bambiv už to mojej malej miešam. Polku z riedkeho a polku z AR. Už teraz je to ako voda. Moje nervy. Už sedí moja. Ale stane sa, že jej vybehne, lebo hneď na bruško sa dáva. A aký dávaš ten cumlik? Skúšala si tú dvojku? Akú máš značku?

karmela
8. okt 2018

@malinajahoda nie najhorší ale najvyšší stupeň,neboj sa ničoho malinká ti už vie sedieť otočiť hlavičku moja mladšia tiež ták grca.Vies koľko deti má reflux teraz čo počúvam veľmi veľa.Neboj bude sa to zlepšovať.A Vás neposlali na gastro? To bábätkam nerobia hadickou ale sonom plus berú krv.Ja som mojej zmenila mliecko už skoro druhý týždeň a len sem tak už grcne tak sa teším zvyká si.A s čajíku či vody už negrca vôbec.

karmela
8. okt 2018

@malinajahoda a nechcela som ťa vystrašiť vy to nemusíte mať.Ja som myslela že bude mat ľahký reflux a vraj to keď mliecko len vyteká s pusinky je najvyšší stupeň.Vyrastu z toho uvidis.Starsia dcéra má 9r a nemá už žiadny problém po roku už mi ani negrcála papa všetko čo jej chuti.Neboj

malinajahoda
8. okt 2018

@karmela tak som myslela, že najvyšší, zle som napísala 🤦😃. Moja malá grcne len, keď je na brušku alebo sa veľa nachlomtá vody alebo mlieka. My sme vôbec neboli na gastre. Lekárka nás tam neposlala. Proste v ORL ambulancii napísali, že je to reflux a hotovo.

malinajahoda
8. okt 2018

@karmela bojím sa ako čert kríža. Na nervy už som z toho niekedy. Práveže ja len tu na MK čítam, že majú deti reflux, ale inak neviem o ničom.

bambiv
8. okt 2018

@karmela nam pri prvej dcerke najprv reflux, spanok velmi zly, ani cez den, ani v noci, potom reflux ustupil cca.4-5 mesiac bolo lepsie, zacali sme vsak riesit zuby :( tie isli do dvoch rokoch v intervaloch skoro kazdu chvilku, lepsie a horsie noci, lepsie a horsie tyzdne, takze to poznam velmi dobre, na zubky nam pomahla taky prirodny gel, musim zistit znacku mali ho aj v dmke.

Dala som dvojku, hltavo skaredo pije, cize jej to az velmi tieklo a dusila sa, problem je.vsak inde, od soboty vecera cele zle, nechce , nedopija davky, kaka 5-6 x denne po jedeni hned plac ,brucho, zly spanok, v nedelu, od vecera odmietanie mlieka, vypije max 30ml a nechce place a aj z tych 30ml kakanie,stolica zlto jemne do zelena,utekali sme v pondelok lekarke, mame zobrat stolicu a.uvidime,je teraz vela crevnych viroz a davat aspon tych 30ml, alebo zmena mlieka zo sunaru na ine ar co sa bojim, predpisala nam humanu ar, zatial som nevybrala cakam co bude v stolici

bambiv
8. okt 2018

@malinajahoda od lekarky nedojedanie, nechut pokracovalo, vecer po dlhych placoch kakanie a opat nechutenstvo, az tak, ze som jej zarobila hipp co mame doma hipp combiotik plus hipp ar tak ako som to miesala prvej a chcela vypila, a pomerne dobre zaspala, som rada, ze som do nej nieco dostala, ale neviem co spravim, vsetky ar mlieka su tazke, boli z nich nasu brucho aj prvu tak bolelo, reflux lepsie,negrcali ale mlieko chodilo hore len nevygrcli priznaky vsak mali nepokoj po jedeni, nosenie pol hod-hod a plus tazke na zaludok, baby vy mate stale ten sunar, vam dobre robil?alebo ste menili?mne sa pri bianke osvedcilo to miesanie hipp combiotik (z rakuska tam je kremovejsi) a hipp ar na predpis, pomer som menila bud viac klasik a.menej ar kvoli.brusku,alebo ked reflux bol horsi grckala tak viac ar, viem, ze to miesanie nieje bohvie co ale samotnych ar sa bojim ked vidim co jej to robi krce, plynatost ,plac po jedeni (reflux),trhany spanok, resp.nespanok, bolesti bruska, ani tak ani tak :(

bambiv
8. okt 2018

@malinajahoda a ake mlieka miesas?sunar znacku?lebo my ked sme dali elise sunar ten klasicky je ako voda,ten hned dojedla a hodila kosou co ine mlieka nie, tam ten pomer opatrne, bude to asi dost vodove, pripadne sunar ma aj ine mlieka nejaky premium, ci nieje menej vodovy skusit, pretoze u hipp klasickom je to mlieko kremove nie vodove dost huste samo o sebe

bambiv
8. okt 2018

Ake mate skusenosti s Bebou ar( brusko,stolica,reflux)alebo s Humanou ar?

bambiv
8. okt 2018

@malinajahoda ja som sa aj pytala na gastro,lekarka povedala, ze na kramaroch sa dlho caka aj dva.mesiace a ajtak len urobia sono a ar mlieka a polohovanie, a ona vidi aj volnym okom,,ze nasa reflux ma, a, ze ja sama mam skusenost po prvej dcerke tak nas nechce zbytocne posielat

bambiv
8. okt 2018

@malinajahoda neboj, to uz ked sedi(kolko ma?)to uz je urcite lepsie co sa tyka refluxu, ta klapka sa do jedneho roka vyvija, ale aj skor sa to upravi prejde, pri zavedeni prikrmov, sedeni, uz mate sportovy kocik?tam je spokojnejsia?

bambiv
8. okt 2018

A v noci ked ste davali mlieko v cca.dvoch mesiacoch po jedeni ste ich nosili/nenosili, kolko? Alebo len dali odgrgnut?kolko a ako ste ich uspavali?

karmela
9. okt 2018

@bambiv mne na gastro dala na predpis buď humánnu alebo sunar.Skusila som humánnu malej tiež chutila ale každé 2h bola hladná.Tak som sa vrátila spat k sunaru ár.Treba skúsiť naša Dr povedala že ju deti znášali dobre.Moja tiež len bola hlados.Teraz mám sunar premium a druhý týždeň zatiaľ klop klop ok.A v noci keď bola hladná dala som jej papať odgrgla položila som ju do postieľky zaspala.Sunar je sladké mlieko a
Vraj sa z neho dosť priberá no nemám ten pocit.mala vážila pri narodení 3600g po 2mes kojenia mi príbrala 300g a už nám kázali prikrm um.A potom to začalo prúdom mlieko grcat.Tak som poslala muža do lekárne kúpiť iné mlieko vyskúšali sme nutrilon,Nestlé,nevedela kakat tak doniesol sunar a po ňom úľava potom sme šli na gastro a ostali sme už pri tejto značke

karmela
9. okt 2018

@bambiv ináč športový kočík som ja dala už keď mala 4,5mes pozerala v hlbokom nechcela byt tak som nosila von nosič ale už to prešlo všetko.A veru teraz nás trápia zúbky ale musíme vydržať.

karmela
9. okt 2018

@malinajahoda aha no moja tiež ako sa začala otáčať na bruško tak grcla skoro stále či mliecko či čaj či vodu.Ale už budeme mat 10mes a už je to za týždeň možno raz dva x čo grcne.Mne robí známa na gastro tak viem preto že veľa detičiek má reflux.

malinajahoda
9. okt 2018

@bambiv úplne to s tebou prežívam. Viem o com píšeš. Keď sa dajú koliky dokopy s refluxom tak je to beznádej. A ak miešaš jednu značku, to nevadí. V tom AR je len pridaný škrob, inak je to to isté. Ja teraz tak tu Bebu miešam. Iné mlieko okrem Beby a Nutrilonu som nemala. Aké všetky mlieka si skúšala pri 1 dcérke, keď sú všetky ťažké na žalúdok?

malinajahoda
9. okt 2018

@bambiv vôbec som Sunar neskúšala. Len Bebu a Nutrilon.

malinajahoda
9. okt 2018

@bambiv nedopísala som to. Beba AR je husté á zemiakovým skrobom a Nutrilon karobovou gumou. A práve tá nám robila zle na bruško. Ako sme nasadili Bebu a Coliprev zlepšilo sa to. Behom pár dní. Nebudem písať kraviny, že niekedy sa nevyskytla kolika. Občas áno. Ale celkové zlepšenie nasralo. Stolica každý deň a bez nejakého tlačenia a trápenia. Pri tom Nutrilone až chúďatko bordová bola. A zrazu aj prdkala. Sém tam trosku grcla, ale teraz sme boli na tej kontrole a aj napriek tomu, je to v poriadku zatiaľ.

malinajahoda
9. okt 2018

@bambiv bože čo mi to tam napísali, že NASRALO. Oprava ma to byť NASTALO zlepšenie 🤦🙈😂

malinajahoda
9. okt 2018

@bambiv to som ani nevedela, že na gastro v BA sa toľko čaká. Moja malinká keby nemá zástavu dýchania tak ani nevieme, že na reflux. Nám tiež doporučili polohovanie a ar mlieko. Ako to vaša lekárka vedela tak od oka, že aj druhá dcérka má reflux?

malinajahoda
9. okt 2018

@bambiv áno už sedí, lóží, stojí. Má 7,5 mesiaca. Ešte sme neskúšali športovy kočík. Naposledy som ju mala v normálnom, tam mi chytila prievan do očiek a potom zápal priedusiek a odvtedy sme nelabzovali vonku. Len do obchodu alebo k lekárke. Ale už ho mám nachystany, lebo v tom klasickom už nechce ležať. Stále si už sadala k posledku alebo sa mi tam stavala.

malinajahoda
9. okt 2018

@bambiv kým bola taká maličká, tak po kŕmení odgrgnutie len v perinke. A to trvalo aj takých 20min. Takže som ju po každom vypití mlieka nosila tých 20min, aj som si to stopovala. Stalo sa, že si odgrgla aj skôr, ale tých 20min som dodržala. Ruky som mala v p....i. Ale som šťastná, že to pomohlo.