Aké máte skúsenosti s mliekom Sunar expert Ar?
@karmela veď práve, čím je bábo staršie tak tým je to lepšie. Praveze ja tu nikoho v okolí nepoznám čo by mali deti reflux. A teraz aké mlieko pijete? Ten Sunar premium?
@malinajahoda áno sunar premium nechcela som meniť značku tak ako si ty dávala bebu ár tak tiež si dobre spravila že dávaš bebu.Niektore maminky úplne zmenia mliecko a v poho ja som radšej nechcela riskovať kvôli chuti.Tiez som mala obavy ale vidím zlepšenie.Uvidis aj u vás to tak bude držím palčeky
@karmela ďakujem, si zlatá 😘. A ten Sunar premium je tiež taky vodový?
@malinajahoda je dosť riedky ja už mám cumel najväčšie číslo používame MAM a budem kupovať 3 tam tak netečie hoci vie piť aj z toho najväčšieho mlieko.
@karmela asi všetky čo nie sú ar, tak sú riedke ako voda. My mame stále trojku teraz. Vy už máte 4? Aj z tej 3 to ide dosť rýchlo.
@malinajahoda no asi je to 4 je tam len x tak používame aj 3 a x 😊
@karmela my máme Y a že je to na kašu. A ja som to kúpila, krava sprostá 🐄, lebo kdesi písali, že je to cumel vhodný na husté AR mlieka. No a keď som to dala na fľašu a dcérke do úst, tak to tieklo prúdom, ona chúďatko nestíhala hltat a všetko jej to tieklo po brade.
Ano miesam hipp bio combiotik s hipp ar, tak som to robila pri Bianka, vcera mi po dlhom case spinkala cez obed v postielke vyse hodky a este potom a v noci potiahla z 90ml aj 5hodin, co je u nas rekord 😅zaklad vsak je ze ho pije pretoze sunar prestala odmietat ten sme mali vyse troch tyzdnov, najprv super, potom zapekanie, krutenie , plynatost, brusko a zdalo sa mi, ze nato ako jej je z neho tazko dost rychlo.vyhladla teda skor ako za 3hod pri 90ml, pri prvej sme skusali z ar mliek : france lait, hipp ar, vtedy sunar nebol a bebu neviem preco sme skusali a nutrilon mala klasicky a velmii ju zapiekol , a france ar bolo take mastne a ovela taksie na zaladuk ako hipp, hipp ar najprv dobre potom bola taka nepokojna aj tvrdsie kakala, tak sme v rakusku v dm, v bipe kupili hipp combiotik pretoze tu ked sme ho zarobili take vodovejsie a tam huste, kremove velmi chutne(ja vzdy chutnam mlieka )tak nato, ze davam na 90ml dve riedke a jedno huste, nic nevygrcne je taka, ze ju nosim po jedeni(co bolo aj pri sunare ar)ale zase na brusko zatial dobre(pisem zatial lebo niekedy mam pocit, ze nam mlieko najprv sedi a potom) snad nam sadne, nechcem skusat ine, este ma lakala Beba ar, lebo je tym skrobom, ale ani hipp a sunar niesu gumou ako.nutrilon a beba je este hypoalergy, no uvidime, vecer najprv dobre, ale potom plakala dost, podla mna nevedela zaspat, mne to tak pride, ze do tych cca.troch mesiacov sa musia(potrebuju) babatka po celom dni(zazitkoch)vyplakat, Elisa zaspava vecer vzdy az po 21.30, skorej je to zbytocny boj, bianka prva to mala zase az po 23.00hod cize teraz lepsie😅😂😂😂davam uz aj probiotika ako ste radili biogaia, a nic ine radsej, mam pocit, ze cim viac sa dava tym horsie, a vitamin D, ale nie vigantol(ten zle deti znasaju)ale jameson prirodny.
@malinajahoda hipp ako som pisala nieje taky vodovy je kremovy
@malinajahoda ani u nas v okoli nikto teda, jedna kamoska ma teraz asi dvojt.babatko a ma reflux ale tichy(to hned viem ako mi povedala priznaky)zatial ho koji ale nonstop na prse, a ked ho polozi hned hore, ale len vyteka mlieko(co je este horsie),inak na mna vsetci pozeraju, ze co riesim ved deti grcaju...ale keby len grcali a nevadilo by im to neriesim, ale nase baby mali silnu kyselinu, palenie zahy, caste stikutky, plynatost a kolily aj z refluxu, plus na rovnom.vobec, kocik hlboky vobec a zachvaty napr.v hlbokom aj ked je vyvyseny az tak, ze do dusenia, neustale odgrgavanie (potreba aj po vyse hodine si odgrgnut)inak co sa tyka vahy prospievanie a my sme na sunare dost pribrali bude mat 5kg, porodna vaha 3333g, schudla v porodnici na 3kg, a vzdy na poradni sestricky povedia, ze pribrala dost(podla mna stale lepsie ako malo)
@malinajahoda verim, ze si mala odrovnane ruky, ja aj chrbat uz🙊je to dost ich nosit po kazdom jedeni ja cez den aj ked niekam ideme a chcem mat klud, ze sa po chvili nezacne storcovat, tak uz beriem rovno nosic, lebo takto sme hned z prvou utekali domov z ihriska, co plac atd
@bambiv ja tiež všetky mlieka chutnám. Co sme mali ten Nutrilon AR, ten bol chutný aj keď horkasty. Beba AR 1 tiež chutná horkastá a Beba AR 2 chuťovo hnus. Ale čo už teraz miešam s Beba optipro comfort 2,tak tá je chutná. Ja od narodenia dávam Vigantol a moja malá nemá s tým problém chvalabohu. Čítala som aj v diskusiách že ženy sa naň sťažujú.
@bambiv asi preto, že v DE alebo v AT je celkovo iná kvalita ako tu na SK. 😡
@bambiv aj my dokiaľ sme to nevedeli, že má naša dcérka reflux, tak spala na rovnom. My by sme to tiež neriešili kebyže nám neurobia vyšetrenie, ved sme nevedeli a všetci vraveli ako si napísala, že bábätká grckaju. Asi nie je grckanie ako grckanie. Inak by sme nemali zapálený pažerák. Takže malá ti váži 5kg? A koľko na týždnov? Tuším 5 si písala? 🤔
@bambiv veru máš pravdu, na kríže som zabudla. My vždy aj keď sme boli na prechádzke, tak automaticky so sebou aj perinku, keby niečo náhodou pre istotu.
@malinajahoda ma 8tt 🙂
A ako vase deti zvladli ockovanie?bolo mi doporucene, ze ak by dieta v obdobi ked ma ist na ockovanie bolo nepokojne, alebo chore sopliky atd.treba ockovanie posunut co i len o par tyzdnov, ze to moze mat zle nasledky na dieta, ktore nieje v uplnej psychickej a fyzickej pohode, neviem co je na tom pravda, ale viem, ze nasa prva uz pri prvom ockovani bola na tom lepsie spanok atd..a po ockovani sa zacala budit v noci horsie
@bambiv my už máme za sebou 2 vakcíny. Pri prvej mala dcérka horúčku a pri druhej chvalabohu dobre. Prvú vakcínu dr odložila o 2 týždne, lebo malo moja malá vážila. Bolo treba ešte pribrať. Takže podľa mňa pri očkovaní musí byť bábo v poriadku. A nemáme žiadne následky.
@bambiv bože, ved to je ešte malý chrústik 🤗👶.
ked sa mi narodila dcera tak som nedojčila, ale od narodenia som jej davala sunar. Pilaho do svojich 2 rokov. Od 4 mesiaca som ju prikrmovala. Je zdrava, žiadne problemy neboli
@renatavavrova ahoj, vyjde ta lacnejsie na predpis?
@10andrea12 Ahoj ano vyslo to lacnejsie jedna plechovka cca6 eur. Uz to nepouzivame malinky ma 15 mesiacou a uz mu nechuti tak pije klasicky sunar
@renatavavrova super dakujem za odpoved, este sa chcem opytat kolko plechoviek ti lekarka predpisala na mesiac? A presli ste na klasicky sunar alebo ten premium potom?
@10andrea12 predpisala mi kolko som lotrebovala zo zaciatku to boli aj 4 plechovky potom uz zacal papat tak menej a ku koncu mam stacili iba dve plechovky. Sunar premium som presla
@renatavavrova no ja som volala lekarke a tiez vravela ze 4max moze predpisat ze su to 700stovky ale ze ked pojdem s malym na gastro a napisu ze ma reflux tak predpise aj viac, na gastro nas objednali az na 25.4.🙈🙈🙈🙈
@10andrea12 my sme na gastro nemuseli chodit lebo 4 v pohode stacia na mesiac....
každemu dietatku sedi ie mliečko. Tiež nam chvilku trvalo, než sme našli to spravne mlieko a nakoniec sme pili Sunar. ONo na tom mlieku vyrastla aj naša generacia.

@bambiv a ako som ju nosila na rukách, zhasla som, v tej tme som ju nosila a ona mi behom tých 20min aj zaspinkala.