icon

Atopický ekzém a alternatívna liečba

kascakova
24. okt 2012

Dobrý den, ja by som Vám chcela rozpovedať môj problém s mojou dcerou, od narodenia mala atopicky ekzem...chodili sme po lekároch, oni to nevedeli riešiť, dávali nám rôzne krémy, a tie zabrali, na týžden, potom sa to zasa vrátilo, a my sme sa zasa škrabali, až do krvi....a bojovali s ekzemom..
No našli sme iný spôsob, ako sme sa dostali z toho...kto by mal záujem dozvedieť sa viac, píšte mi na mail annakascak@azet.sk...

lucy717
4. mar 2015

@margot My sme doma tiež skúšali všeličo na atopický ekzém, a keďže nie som veľmi zástancom kortikoidových mastičiek, hľadala som rôzne rady na internete. V diskusií https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/je-liecba-atopickeho-ekzemu-s-lampou-biotron-ucinna/ som sa dozvedela o biolampe, tak som sa rozhodla ju vyskúšať. Mám ale inú značku ako bioptron - tá mi prišla veľmi drahá. Mám ju od decembra minulého roku a okrem atopického ekzému mi pomáha aj na akné. Teraz si ju požičala sestra pre malú neter. Uvidíme, či pomôže aj jej. Ja som s ňou veľmi spokojná, aspoň už nemusím zháňať rôzne mastičky a skúšať, či zaberú 🙂

ela333
10. mar 2015

@meg_junova
Ahoj meg,
citala som Tvoj Prispevok ohladom exemu u synceka. Ja mam polrocnu dcerku a ma stale sa zhorsujuci exem na nozickach, aj na rukach, take cervene hrbolate flaky asi 0,5-1cm....Vies mi poradit, ci dat kontakt na niekoho kto mi pomoze? Je mi jasne ze kremiky z lekarne jej nepomozu..Dakujem
PS syncek sa z toho uplne vyliecil?

amelia17
10. mar 2015

@ela333 Ahojky Ela, skus si pozriet facebookovu stranku Zbierame bylinky, tam sa atopickym ekzemom zaoberaju.

mychaella
11. mar 2015

http://zivot.azet.sk/clanok/8003/utajena-lieceb...

ak nahodou neviete o tejto liecebni, neviem ci to uz niekto pridaval...ak ano opsravedlnujem sa.. 🙂

alternativna1
Odpoveď bola odstránená
antuanet
18. mar 2015

@mychaella uz je zrusena ta liecebna :( bohuzial

margot
19. mar 2015

Maminky zohnala som originál ropu v surovom(tekutom )stave. Neviete náhodou, či by som to mohla vyskúšať 4 ročnému dieťatku,skúsiť s tým natrieť ekzém? Veľa výrobkov, ktoré sú na ekzémy obsahujú ropu-vyrábajú sa z ropy a počula som, že takto surová je najlepšia na atop.ekzém, ale zatiaľ kým mi to niekto na 100% nepotvrdí, tak to nevyskúšam..prosím odpíšte,ĎAKUJEM

veronikahodalova
26. apr 2015

Ahojte mamicky,aj ja sa chcem podelit s mojim problemom,mam synceka bude mat 1 rôčik a od asi druheho mesiaca to zacalo..malý mal seboroicku dermatitidu ta mu po nejakej dobe presla ale stale mal nejake fliacky po telicku a na tvaricke hlavne na slychoch,a to nehovorim o hlavicke ktora bola plna bielych šupiniek ktore sme neustale vycesavali..ked to zmizlo myslela som si ze sa to skoncilo a mame konecne pokoj a malemu sa to uz nevrati..ale asi ked mal 8 mesiavov to zase zacalo postupne po telicku same fliacky cervene a v nich drobne malicke vyrazticky a stale sa mu to objavilo a zmizlo a stale dookola..nikto mi ale nepovedal ani na koznom ze ma atopicky ekzem ...az tento tyzden sme boli na alergologii kde potvrdila ze je to atopicky ekzem ...momentalne ma maly plnu hlavku cervenych suchych flakov taktiez cele čelo a dost ho to svrbi je nervozny a ja neviem ako mu pomoct,..:((tiez nam dala na koznom kortikoidnu mast ale ja mu to urcite nebudem davat som zastanca prirodnych veci a vyskusali sme uz vselico naozaj a nic nam nejak nepomaha..prosim o rady alebo nieco co sme este neskusili aby ste mi poradili,,,dakujeeem moc za kazde info

ela333
27. apr 2015

Biorezonancia, na doporucenie niekoho , lebo nie je biorezonacia ako biorezoncia.
Po vyhodnotení zdravotných problémov pomocou počítačovej biorezonancie v prípade záujmu doporučujeme a aplikujeme vhodnú terapiu – účinnú pomoc, ktorá je vhodná pri ochoreniach:
-tráviaceho a vylučovacieho systému,
-nervového systému,
-cievneho systému,
-imunitného systému,
-pri ochoreniach pľúc, srdca, pečene, obličiek,
-pri ochorení kože – ekzémy, seborea, psoriáza
-pri neurózach a depresiách
-pri bolestiach kĺbov, kostí chrbtice, reuma, artróza, artritída, osteoporóza

damien12
28. apr 2015

@veronikahodalova
Dobrý deň veronika, mám priatela dermatologa, ak máte záujem tak sa na váš problém vieme pozrieť 🙂

karolinka789
23. máj 2015
Používateľ karolinka789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od karolinka789.

Moji synčekovia majú obaja atopický ekzém. Liečili sme ich masťami s kortikoidmi a tiež to zabralo len nakrátko. Tak sme postupným zisťovaním začali vylučovať všetko čo nám prekážalo: oblečenie iné ako bavlnené, pančušky, niektoré pracie prášky, aviváž, škrob na pranie, z jedál kravské mlieko, citrusové ovocie, jahody, oriešky, pieskoviská v dobe prepuknutia ekzému, oslabná imunita (podporujeme ju doplnkami na podporu imunity, laktobacilkami, doplnkami s kolostrom). Staršiemu synčekovi ekzém výrazne ustúpil v troch rokoch, dúfam, že to tak bude aj s mladším

barca1205
14. júl 2015
Používateľ barca1205 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od barca1205.

Mojim deťom pomohlo časté premasťovanie pokožky, vylúčenie alergénov z jedálnička, preplachovanie oblečenia, žiadna aviváž a menej časté kúpanie. Žiadna kozmetika iba tá, ktorá je určená na atopickú pokožku. Aj detské mydlo sme nahradili mycou emulziou pre atopikov

lenatali
14. júl 2015
Používateľ lenatali je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od lenatali.

Pri objavení ekzému je veľmi vhodné navštíviť alergológa a nechať si urobiť testy. Ekzémy sú často úzko spaté s alergiemi. Moj syn trpí aj častými bronchitidami. Takže v lete chodíme k moru a v zime do soľnej jaskyne

veronikahodalova
14. júl 2015

Ano je to tak boli sme na alergologii a zistili malemu alergiu na srst psa nasadila nam Aerius sirup a mozem povedat ze chvalabohu zatial ekzem nieeje,pomohlo urcite aj more

nature2013
Odpoveď bola odstránená
adkisova
28. júl 2015

@morningdew. Wow, konecne nieco co som hladala. Dakujem ti za prispevok. 🙂

ivkadracova
30. júl 2015

Dobre ranko Ludkovia ... skusali ste Food Detective test? Pomohlo to Vam alebo Vasim detom, funguje to na 100%, alebo su to vyhodene peniaze?
http://food-detective.sk/
Vdaka za nazory.

ester851
20. aug 2015
Používateľ ester851 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ester851.

Ešte je sezóna, skúste dovolenku pri mori. Mojim deťom nič tak veľmi na ekzém nepomáha a účinok pretrváva niekoľko mesiacov 😉

denisa833
20. aug 2015
Používateľ denisa833 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od denisa833.

Pripájam sa k pobytu pri mori. Chodíme každý rok a deťom sa ekzém postupne vytráca. Začali sme, keď mala dcerka rok a veľmi sa jej to zlepšilo. Každý rok týždeň pri mori a pokožku má krásnu. A naviac aspoň máme vážny dovod, pre ktorý si každý rok doprajeme skvelú dovolenku 🙂

sikulka321
9. sep 2015

@meg_junova prosím vás kde ste boli na tu biorezonanciu, trápime sa s niečim podobným u dcérky už sme zufaly ako sa jej ekzem teraz zhorsil, uz ma 5 rokov ale trapime sa stale, tiez to pripisujem psikom ktorých mame v rodine, prosim stratil sa ekzem uplne? som vdacna za kazdy príspevok lebo uz si nevieme dat rady

sirakuz
19. sep 2015

Na atopicky ekzem je velmi ucinna hand made kozmetika hlavne mydla a kremy. Neobsahuju umelo pridavane E cka, parfumy (tie pokozku vysusuju). Hand made mydla obsahuju prirodne oleje, pokozku hydratuju, neobsahuju parfemy takze jej neskodia, skor jej prinavracaju prirodzenu hebkost a sviezost. Vhodne su olivove hand made mydla. Vyrobit si taketo mydielko mozete i same, do googlu si zadajte ako vyrobit mydlo a tam sa o tom docitate. Detto i s kremami. Pozor si treba dat ake oleje ma mydlo lebo niektore mozu pokozku vysusovat ako napr. kokosove....ja sama sa zaoberam vyrobou hand made mydla.

speedyyoung
19. sep 2015

Ahojte. Na akýkolvek ekzem teda aj atopický už dávno exituje specialne serum , nieje ani drahé a hlavne funguje úplne spolahlivo. Viac si môžte prečítat na www.beautyexplosion.com

lenmarka
19. sep 2015

Rovnako sa pripajame k zastancom mora. Ani hospitalizacia a vsetky mozne aj nemozne maste nam nepomohli ako pobyt pri mori.

hujluvu
20. sep 2015

Za nas mozzem odporucit kokosovy olej. Odkedy sa natierame kokosakom a modrou indulonou, mame vsetci cistu pokozku... mama, syn aj dve dcery. Nechcela som tomu verit... 👍☺👌

irwin
28. sep 2015

Nepoužívajte žiadne krémy dieťaťu na tváričku ani na telíčko ! a už tôbož nie na ekzém, najlepšie čo môžete urobiť je použiť po kúpaní ale umytí tváričky kokosový olej lisovaný za studena, napr. Health link, je to náhrada všetkých krémov, aj pre dospelého aj pre dieťa, navyše sa môže bežne konzumovať, do jediel, do pečenia, na masáže, prípadne lubrikant a podobne...atď používať...Nepoužívajte žiadnu kozmetiku ktorá je nejedlá - čo by ste sami ani nejedli - to nepoužívajte ani na telo ! Kokosový olej za studena lisovaný, nie rafinovaný je Všestranný , je to bioidentické ako plazma v tele, má 0% chémie. Na ekzém dieťaťu vynechajte kravské mlieko ! nahraďte ho sušeným kozím - je Ľudskému telu najbližšie a neobsahuje žiadne rakovinotvorné svinstvo, ja nepijem mlieko už roky ani môj brat čo mával ekzémy a už nemá, znížte príjem mäsa, nahraďte zdravými potravinami a najmä vyumývaným ovocím a zeleninou , hnedou ryžou , pohánkou, vlákninou, vareným hráškom , kukuricou atď...Nejedzte sóju , - pre deti tie jemnejšie typy.. citrusy vynechajte, miesto toho dostanete v Dm kúpiť práškový vit. C za 2 aurá ak potrebujete zvýšiť Céčko v tele- aj pre dospelých...Prírodné bio oleje nevysušujú ako parafín ....naopak.. na veľmi hrubú a bolestivú kožičku použi napr. ricínový (hustý) bio olej /jojobový/ marhuľový pre deti- ale daj pozor aby si to dieťa neoblizovalo...Vôbec to nie je o krémoch ale o zmene vášho pohľadu na vašu stravu ! Ste to čo jete ! a rovnaké platí aj na telo.. ak potrebujete ochrániť pre slnkom - môžete si kúpiť bambucký olej - tiež len bio zložka, faktor 6 , čisto prírodná látka , žiadna chémia, pokožka sa vám za to odvďačí....krémy sú robené často len na biznis... ak potrebujete lacné a kvalitné doplnky zoženiete na iherb.com...do 22 eur aj s poštou neplatíte clo ani dph , pre slovensko je to zatiaľ lacný dovoz za 3 aur poštovné airmail...balíky si PREBERAJTE ! ! ! ak presiahnete sumu z colnice vám pošlú podklady ako si to vybrať... aby sa nestalo že nám všetkým prestanú na Slovensko dovážať lebo sa to môže stať ....

zuzulikh
1. okt 2015

prirodny olej z ciernej rasce za studena lisovany posobi vyrazne proti ekzemom a posilnuje imunitu, naviac pomaha s travenim i malym detom. pri vonkajsom pouziti lieci kozne choroby a ekzemy. susedka je s touto alternativou velmi spokojna 🙂

miriamka001
4. okt 2015
Používateľ miriamka001 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miriamka001.

Kozmetika Protopan. Nič nám tak dobre nezaberalo, mne aj deťom. Okrem toho majú aj vynikajúce výživové doplnky konkrétne pre atopikov. Odkedy ju používáme, nepotrebovali sme maste s kortikoidmi

zuzulikh
5. okt 2015

alebo sanct bernhard na naturonline, maju tam celu radu kozmetiky na atopicky ekzem

adinka83
9. okt 2015
Používateľ adinka83 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adinka83.

@miriamka001 A kde tú kozmetiku kupuješ? Dá sa zohnať v nejakej lekárni? U nás ju nemajú

miriamka001
15. okt 2015
Používateľ miriamka001 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od miriamka001.

Ja ju objednávam cez net www.protopan.sk 🙂