icon

Čo pomáha na zapálenú ranu?

kikalulu
29. feb 2020

Ahojte, chcem sa spýtať čo by ste mi poradili na zapálenú ranu- môj muž sa silnejšie oškrel na ramene a tá rana sa mu zapálila, bolí ho to a už ho bolí aj celé rameno. Na nohe sa zas popálil a tam je ten istý problém- má to celé červené dookola a bolestivé. Je cukrovkár takže asi preto sa mu to horšie hojí. Ku doktorke sa dostane najskôr až v stredu. Nevieme čo dovtedy s tým. Viem že na také veci je super Dračia krv (mne vždy vytiahla zápal z akejkolvek rany) ale zistila som že tá čo mám doma je 2 roky po záruke... Máte nejaké rady/typy čo by pomohlo? nejaké domáce recepty alebo také niečo (niečo typu zemiak na chodidlo pri horúčke atď)?

korunka1
29. feb 2020

To nemyslíš važne!? Manžela mrzí,že ma zdrave ruky a nohy? On diabetik a ty cakaš na babske rady? V kerej ri@ti ste,že nemôžte isť na pohotovosť?

stanulienkat
29. feb 2020

Betadine. Rybilka. Rybilka je neskutocne hojiva,aj na popaleniny.

anitka_4
29. feb 2020

Radšej nech sa na to pozrie odborník. Poznáte výraz diabetická noha? Akákoľvek malinká ranka na tele môže prerásť do veľkých problémov s nekrozou!

nika82
29. feb 2020

neuznavam vyhovorky ze k dr sa dostane az v stredu, to boz ked je cukrovkar a rany sa mu zle hoja uz tam davno mal byt

kikalulu
autor
29. feb 2020

Ja som sa pytala na rady nie na vaše názory na to prečo sa dostane k dr až v stredu a to ani nie je predmetom tejto diskusie. Pokiaľ neviete čo na to pomáha tak nechápem načo komentujete...

janinah
29. feb 2020

do stredy môže mať celkovú sepsu,veľa riskuje...ale ako myslíte.....ak vôbec niečo na akútakú prvú pomoc,tak len Betadine roztok z lekárne a žiadne zemiaky či podobné somariny.....nie som laik

caroline_
29. feb 2020

Aloe vera

moonlight1210
1. mar 2020

@kikalulu preco reaguju?
Aby ste sa s manzelom neholedbali, ze vsak je to len par dni, co sa asi tak moze stat.
Neber to ako utok a posmech. Skor sa snazte ist do nemocnice, ako to natierat nejakymi poradenymi mastickami.
Aj keby mu v nemocnici nakoniec predpisali nieco z toho, co vam aj tu poradili, lepsie vediet naisto, ze prave to je ten spravny liek, ako to iba predpokladat podla konika a testovat.
Nakoniec, tvoj muz nie je predsa pokusne morca.

patys123
1. mar 2020

Mozno to znie divne ale paradajka. Ja sama som zdravotnik a pri babskych rydach sa chytam za hlavu, ale neuverila by som keby som to sama nevyskusala. Bola to rada od mojeho stareho otca, ktory ma mimochodom tiez cukrovku. Odkrojte kusok paradjky prilozte na ranu a nechate posobit par hodin, pripadne to potom zipakujte.

patys123
1. mar 2020

Za vyskusanie nic nedate...
Dajte potom vediet ci pomohlo ☺️