Domáce tipy na preháňadlo
Ahojte , mám problém zo zápchou už dlhšiu dobu a skúšala som aj kvapky z lekárne no žiadny účinok , nemáte nejaké domáce rady?
Hlavne prijimas denne dostatok vlakniny?
@klarissa25 tak nejem ovocie a zeleninu úplne každý deň , ale stravujem sa tak normálne plus veľa vody vypijem , mne začali tieto problémy v nemocnici kde sa mi nedalo vyprázdniť lebo som nebola v domácom prostredí a tam mi dávali nejaký sirup na to , odkedy som doma mám zápchu je to 6 dní
@klarissa25 no 6 dní plus v nemocnici som to mávala tak to bolo myslene
@klarissa25 tak nejem ovocie a zeleninu úplne každý deň , ale stravujem sa tak normálne plus veľa vody vypijem , mne začali tieto problémy v nemocnici kde sa mi nedalo vyprázdniť lebo som nebola v domácom prostredí a tam mi dávali nejaký sirup na to , odkedy som doma mám zápchu je to 6 dní
@anonym_autor no treba hlavne prijimat dostatok vlakniny, a to nie je len ovocie a zelenina. A ked tak zavolala by som obvodnemu…
Laktuloza sirup, doma sušené slivky zaliať vodou aj vodu vypiť, kefír, probiotiká, pohyb, veľa ovocia, kiwi, jahody, ananás, kyslá kapusta a voda z kapusty
Denne by si mala zjest 5 kusov zeleniny a ovocia, to odporucaju odbornici na tuto problematiku. Tiez zvysit prijem vody.
Denne by si mala zjest 5 kusov zeleniny a ovocia, to odporucaju odbornici na tuto problematiku. Tiez zvysit prijem vody.
@kiki68 diky za rady no ešte doplním že začala som užívať antidepresíva Elicea , či aj z toho nemôže byť tá zápcha keď doteraz som to nemavala
@anonym_autor slivkovy kompot.....a začni užívať nestlé vlákninu podľa návodu ,a aj keď vymiznú u teba tieto problémy ešte ju užívaj mesiac,dva
@anonym_autor ovsena kasa varena na vode… varom sa z vlociek vyplavuje na creva velmi prospesna latka. Ochutit podla lubovole.
Skus pozriet Senny caj. Ten si kupujem a robim, ked mam takyto problem. Nastastie to nebyva casto, ale poviem ti, ze to idem uz aj. Treba ale ratat s tym, ze ozaj to prezenie, tak neplanovat si nejake cesty mimo domu 🙂
Ja poradim cakankovy sirup- je sladky ako med tak v poho das na lyzicku ci do kavy/caju/ jogurtu. Male mnozstvo vela vlakniny a dobra chut.👍
ak potrebujes narychlo uvolnenie, tak zbehni do potravin kup si vodu saraticu alebo zajacicka horka
@anonym_autor
pohár nitely, dozadu šálka, kyslá kapusta s jablkom a rajčiakový džúsom.
Najlepšie zaberá salko 😁
Rozbaliť sušené slivky, rozmixovať a vypiť. Pomôže aj duphalac
Inak kedysi veľmi dávno mi zaberala káva s mliekom a cigareta, tak zo tri krát si potiahnut 🙈
@anonym_autor ak je to takto, ze 6 dni od nemocnice tak odporucam kupit glycerinove cipky a duphalac, potom zaradit do stravy viac vlakniny, jogurty, slivky a predchadzat takejto zapche.
@anonym_autor teplá voda a 1 KL oleji vypiť
Minimalne 2-3 litry vody, sušené švestky, psyllium, lnene seminko, jogurty, kefir. Meloun. Zvykat zvykacku. Lizat zmrzlinu.
Laktulosu si muzes koupit v lekarne. S cipky a jinymi kapkami jako je Bisacodyl bych byla opatrna, strevo si na ne rychle zvyka.
senný čaj