icon

Inhalácia dvojročného dieťatka

marrya
5. apr 2013

ahojte,poprosim vas o radu...mala mi je zasoplena a ma aj kasliky,nechcem do nej prat uz tu chemiu,ktora aj tak nezabera.....aka je podla vas najucinnejsia inhalacia s ktorou mate skusenosti???? ako na tie hnusne sople???

janinah
5. apr 2013

ako si tú inhaláciu predstavuješ? inhalácia je vdychovanie čiastočiek zmesi /napr.Vincentka +Framykoin roztok/ z inhalátora-prístroja a aby to bolo účinné,tak prístroj musí zmes rozdeliť na neviem koľko presne nanometrov,aby sa to dostalo správne do dých. ciesť,2 r. dieťa bežne choré nie je vhodný pacient na inhaláciu....asi myslíš naparovanie alebo zvlhčovanie vzduchu v izbe? ani jedno som mojim chorým deťom nerobila hlavne z bezpečnostného hľadiska..neviem aké lieky jej dávaš,asi treba skúsiť niečo iné...mne s aosvedčil Trifed

marduliena
5. apr 2013

Musíš si ale všímat aj farbu soplíkov lebo ak ma zelené alebo žlté tak to treba liečit kvapkami alebo aj antibiotikami,ale ak ma biele tak môžeš inhalovať aj vincentka je dobrá.

mamazem
22. apr 2013

Mne zaberá nakvapkať deťom do vane pár kvapiek silice, napríklad eukalyptus alebo kosodrevina. Silice môžete aj nakvapkať do aromalampy a tak ich môžu inhalovať. Dobre robí aj krém DROSERIN od Energy, môžete ho dávať taktiež do vody do kúpeľa (asi 1 cm slíž krému rozotrieť v rukách a ruky opláchnuť vo vode, kde sa bude dieťatko kúpať) alebo aj natierať krémom oblasť hrudníka a hornú časť chrbta. Môžete pozrieť u nás na mamazem.