icon

Kapucínka u detí

maja099
18. dec 2013

Ahojte, chcela som sa opýtať na vaše skúsenosti s kapucínkou. Mám š-ročnú dcéru, ktorá začala chodiť od septembra do škôlky a už 6x brala antibiotiká. Zistili alergiu na roztoče a plesne. Naposledy mala pneumokoka z výteru v nose. Počula som, že kapucínka je prírodné antibiotikum. Posilňuje organizmus. Berie sa len pri chorobe, alebo aj preventívne? Aké je dávkovanie? Pomohla niekomu v podobnom prípade?

Strana
z3
nutrimas
18. mar 2017

@leni81 Neviem ake gulicky mate na mysli. Ako uz bolo spominane, v akutnom stave sa odporuca tinktura z pucikov, na dolicenie a aj v ramci prevencie a na dlhodove uzivanie zasa tinktura z rastliny, teda z inych casti ako puciky, ktr. su najsilnejsie.

leni81
18. mar 2017

@nutrimas vedeli by ste mi hodit prosim link do spravy co treba objednat a davkovanie aj uska ho svrbia. Mam to aj ja aj cela rofina sme nakazeni touto pluagou

pamamori
11. máj 2017

Chcem sa spytat a poradit, mam doma kapucinku tinkturu z bylin Serafin, davkovanie je pisane 10 kvapiek 3krat denne pre dospeleho, ale davkovanie pre deti nie je uvedene, maly bude mat 4 roky a ma 18kg, davam mu zatial 5 kvapiek kazdych 8 hodin, je to spravne? Viem ze tinktura z pucikov sa davkuje podla kg u deti, ale z bylin som nenasla. Dakujem

nutrimas
11. máj 2017

@pamamori Dávkovanie ako je napísané na fľaštičke --- kvapkať tinktúru do horúcej vody, aby sa alkohol odparil – aj keď je to malé množstvo alkoholu. Mesiac a týždeň pauza.
Účinok po nakvapkaní bude stále rovnaký.

mirusss34
29. jún 2017

chcem sa spýtať a poradiť... ako užívať Kapucinku pri častých zápaloch močových ciest.??? Mám 3-ročné dieta, za posledné tri mesiace sme mali 3 zápaly močových ciet. Máme profilaktickú (dlhodobú kryciu) antibiotickú liečbu na doma a aj napriek tomu má malý zápaly močových ciet. Je možné kapucinku užívať dlhodobo súčasne s antibiotikami? Kedy sa dostavia prvé výsledky užívania kapucinky? Ktorá kapucinka je v tomto prípade účinnejšia ( z púčikov alebo z celej rastlinky)??? Treba mať nejakú pauzu pri úžívaní kapucínky?..... ďakujem

hivanik
30. jún 2017

@mirusss34 ..ak aj napriek dlhodobej liecbe ant.ma stale zapal, tak treba patrat po pricine....moze to byt nieco ine ale zasiahne to mocove ustrojenstvo....kapucinku sme uzivali na horne dychacie cesty a dcera mavala 2x do roka zap.mocovych ciest....boli sme aj na urologii a poradil preventivnu liecbu brusnicami( urinal)

lindusa30
1. dec 2017

@nutrimas Dobry vecer,citam tu o kapucinke a kedze teraz riesim so synom 9 rocnym opakovane streptokoka zaujimalo by ma ci teda pomaha tato bylinka na uplne zlikvidovanie streptokoka. Syn prekonal v 7 rokoch sarlach,bral penicilin 10 dni a kontrolne vysledky boli v poriadku. Odvtedy nebol vobec chory ak tak len sopel priesvitny max 3 dni a koniec. Az tuto jar ho bolelo hrdlo a tak mu lekarka urobila vyter a ASLO vraj kvoli tomu sarlachu ako kontrolu a z vysledkov sa potvrdil zase streptokok. Dostal Penbene na 2 mesiace. Potom znova kontrola a vsetko bolo OK. Zasa nebol vobec chory. Akonahle ale teraz v septembry nastupil do skoly,neprejdu ani 2 tyzdne aby bol zdravy. Mam este 6 rocneho syna a tak si to asi posuvaju. A potom samozrejme aj mne. Tak som tento tyzden poziadala pediatricku o odbery krvi a vytery lebo minulu sobotu sa zobudil s teplotou a ta mu do vecera stupla na 38,5. V nedelu rann povedal,ze ho boli hrdlo. Mal ho bordove a na podnebi mal bordove bodky. Pediatricka nas poslala na ORL kde zistili,ze ma hnis v nosohltane a dostal Sumamed na 3 dni. Medzi tym ale dosli vysledky a zase streptokok! Lekarka povedala,ze je to ten isty aky mal,ale ze to uz nie je sarlachovy. Vobec tomu nerozumiem. Dala mu Luivac. Volala som ORL lekarke ze ma streptokok a ona zasa povedala,ze nech pockam do pondelkovej kontroly a Luivac nech este nedavam. Nechcem syna zasa napchavat dalsimi ATB alebo mu davat mandle vyberat. On za 9 rokov bral ATB len 3x a to iba kvoli tomuto. Som uz z toho na nervy. Mam mu teda dat kapucinku a je predpoklad,ze ho zlikvidujeme? Liecbu sme vzdy celu poctivo brali,nevynechali a aj tak ten poondeny steptokok stale ma.

hivanik
2. dec 2017

@lindusa30 Luivac je na podporu imunity, preco ho netreba este davat ked je casto chory? Kapucinka je prirodne ant.treba vyskusat a uvidis....ja ju teraz davam synovi, je nachladeny...

anielicek
13. dec 2017

@nutrimas
Dobrý deň,prosím Vás mohli by ste aj nám poradiť?
4ročný syn má opakovanú laryngitídu,je astmatik - užíva flixotide 50 a aerius sirup...dr.kázal dávať na imunitu imunoglukan, no rada by som začala dávať niečo an prírodnej báze,dočítala som sa... echinacea - može byť napr.tá od Grešíka a Kapucínka lekárska,rakytníkový olej...
Len netuším ako s užívaním začať,že či počas choroby,ako dlho to brať? Dodržiavať ten 8hod.interval?
Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za odpoveď a radu

stanulik79
10. feb 2018

@nutrimas ja sa pridam do tejto diskusie...mohla by som poprosiť radu, resp.konkretny link, ktoru tinkturu z kapucinky odporucate ako tu naj? Chcem to pre mojho 3,5 ročného syna, od septembra je v skolke a opakovane ma zatekajuce hlieny, naposledy masivna moraxela z vyteru v nose. Ďakujem pekne

ajko
15. mar 2018

@nutrimas vedeli by ste mi prosím poradiť? asi pred mesiacom som nasadila dvojročnej dcérke tinktúru z kapucínky. Dávkovala som jej 1 kvapku na kilo rozdelené do dvoch dávok cez deň. Asi po dvoch až troch týždňoch od užívania sa jej objavil jemný "výsyp" na brušku a stehne. Posledné dni už aj na zápästí a predlaktí. Boli sme u lekárky, tá to diagnostikovala ako alergickú reakciu. Vysadila som dcére zo stravy všetky alergény, ale výsyp neustupuje. Keďže stále užíva kapucínku, napadla ma možnosť, či to nemôže byť reakcia na ňu. Nestretli ste sa s podobným prípadom? Ďakujem za info.

nutrimas
15. mar 2018

@ajko s týmto sme sa doteraz nestretli. Skúste kapucínku na týždeň vysadiť a sledujte reakciu.

ninka1609
Autor odpoveď zmazal
nutrimas
6. jan 2019

@ninka1609 Napiste nam prosim konkretnejsie do spravy.

ninka1609
Autor odpoveď zmazal
ninka1609
27. sep 2019

@nutrimas dobrý môžem sa spýtať? Keď začnem dcérke tri rok, dávať tinkturu z kapucinky.... Ako dlho ju má užívať a kedy pauza vďaka

nuska
27. sep 2019

Dobrý deň, nám super zaberá pri problémoch cistus incanus. Je to skalná ruža. Mame čaj, sprej do hrdla a tobolky, ktoré sú úplne prírodné celé a dajú sa aj otvorit a vysypať pre menšie detičky. Len treba zmiešať napr. s medom potom aby sa to dalo zjesť. Kapucinka je dobra ale skôr by som dala dospelým, ak deťom tak starším a len kradkodobo koli tomu ze ide o tinkturu teda obsahuje alkohol. Cistus berieme aj preventívne, no priestriedavam aj s inými vecami. Napíšte mi, poradim

andiee212
14. nov 2022

@nutrimas dobrý deň prosím vás už je to staršia konverzácia neviem či odpoviete ale akú kapucínku na imunitu odporúčate pri 3 ročnom dieťati ? Dakujem

margaretka
22. júl 2024

Prosím vás kúpila som kapucínku kapsule je uvedené že nie je vhodná pre deti ..

margaretka
22. júl 2024

@andiee212 tiež by ma zaujímalo pre 7 ročne

margaretka
22. júl 2024

@andiee212 čo ste dávala akú vám poradili ? Mne túto a teraz ma napadlo pozrieť leták a že nevhodné pre deti 🤨

Strana
z3