icon

Klasická liečba nestačila. Pomohla vám niekedy alternatíva?

16. máj 2025

Mala som pocit, že som vyskúšala všetko. Vyšetrenia, lieky, odporúčania – no stav sa nemenil. Až keď som siahla po niečom „mimo systému“, prišla úľava. Náhoda? Sila mysle? Alebo to predsa len niečo robí?

Nechcem, aby to vyznelo ako hejt na lekárov – vôbec nie. Ale zažila som, že mi s problémom (konkrétne opakované zápaly) nepomohla klasická liečba. Až keď som spojila veci ako úpravu stravy, tinktúry, reiki a zmenu prostredia, zrazu sa to pohlo. Odvtedy už nič neberiem ako čierne-biele. Pomohla vám niekedy alternatívna liečba tam, kde už klasická nezabrala?
Čomu veríte – bylinky, energia, psychosomatika, homeopatia, liečitelia?

vler
16. máj 2025

To zas nie je prekvapenie ze zapal sa zlepsil po uprave stravy

balerina2025
16. máj 2025

zazivam podobne. tiez prechadzam samymi vysetreniami a nikde nic. dali lieky na nieco co zistili nedavno ale este stale mam tie iste priznaky a zmenila som tie zakladne veci ktore viem ze mi robili zle. len este sa naucit zvladat stres.

tanyan
16. máj 2025

Všeobecným problémom je, že lekári väčšinou nehľadajú príčinu problémov a nezohľadňujú súvislosti, ale riešia iba následky a symptómy.
Ja som bola úprimne pozitívne prekvapená pred rokmi, keď som prišla na kožné a lekár mi urobil testy na helicobactera. Žiaľ, na gastro ambulancii som sa už s kvalitným lekárom nestretla a musela som si to doliečovať sama.
Strava má veľký vplyv na zdravie a bylinky a koreniny majú tiež vplyv na trávenie a zdravie. Z oblasti homeo mám dobré skúsenosti s Traumeel-S a Avenoc, iné som ani neskúšala. Človek by mal počúvať svoje telo a používať zdravý rozum, nepodľahnúť bezhlavo módnym trendom a extrémnym a extrémistickým názorom.

isis234
16. máj 2025

Všetko so všetkým súvisí. Aj zmena prostredia..

autor
16. máj 2025

dobre padne vediet, ze v tom clovek nie je sam a ze aj ini riesia podobne veci.

@vler jasne, uprava stravy je zaklad – len som bola prekvapena, ze to naozaj urobilo taky rozdiel. predtym som mala pocit, ze uz nic nezabera. a @balerina2025 presne, ten stres je silny hrac, tiez na tom stale pracujem – ale asi to uz nikdy nebude “hotovo”, len postupne lepsie.
@tanyan suhlasim s tebou – tiez nechcem ziadne extrémy, len ma mrzí, že casto az ked sa clovek „vymkne“ systemu, zacne si skladat veci dokopy sam. a zrazu to dava vacsi zmysel.
@isis234 presne – ked som odisla na par tyzdnov z mesta, citila som sa lepsie len z toho, ze som rano nepocula elektricku. neni to zazrak, len telo ma konecne pokoj.

balerina2025
16. máj 2025

a mas aky typ problemu ak sa smiem spytat alebo mi napis do spravy

liv1
16. máj 2025

Samozrejme, vsetko so vsetkym suvisi. Niekedy problem nedokaze vyriesit klasicka medicina a inokedy zas alternativna. Klasicka medicina nepozera na cloveka ako celok, riesia sa dosledky nie priciny. Ale netreba znevazovat ani jedno, ani druhe. Napr. mne bez klasickych liekov bolo strasne a velmi sa mi polepsilo ked mi ich nasadili, a zaroven ine veci riesi altermativa…

tundra
Autor odpoveď zmazal
isis234
16. máj 2025

Stres je tiež spúšťačom choroby. Zrejme potrebuješ kľud. Ak by sa dalo, presťahuj sa.
Kamoš tiež býval kde majú výjazdy električky, Povedal že sa nevyspal. Jeho spolubývajúci- ubytovňa, spal ako zarezaný. Kamoš sa musel presťahovať.

balerina2025
16. máj 2025

psychosomatika robi hrozne vela.

autor
16. máj 2025

@balerina2025
ide o opakovane gynekologicke zapaly – najma mykozy, ale aj bakterialne. roky sa to vracalo, vzdy lieky, chvilu pokoj a znova. vymenila som lekarov, liecbu, snazila sa dodrziavat vsetko, co mi bolo povedane. a aj tak sa to vracalo.
az ked som zacala riesit stravu, stres, travenie, probiotika, tinktury, prisla ulava. nie zazrak zo dna na den, ale zlepsenie. a hlavne – prvykrat som mala pocit, ze mam nieco vo svojich rukach, nielen ze beriem to, co mi predpisu.

nechcem tym povedat, ze klasicka liecba je zla – len ze niekedy treba zacat aj inde. a hladat hlbsie.

mandzula
16. máj 2025

Ano, za mnohe gynekologicke problemy moze prave strava - nadbytok cukru, ktory vytvara priaznive podmienky na mnozenie "zlej" casti vaginalnej mikroflory.

mmooly
16. máj 2025

biorezonancia - na astmu.. už som bez inhalátora

balerina2025
16. máj 2025

tak tam naozaj ma vplyv aj strava, ked je vela cukru, tak sa mozu premnozit kvasinky..
plus mozno nebude od veci vysetrit aj muza?

marianarem
16. máj 2025

Mne raz pomohla alternativa tak nejako neplanovane. Mam uz skoro 25 rokov uzkostno-panicku poruchu, AD mi na to velmi nezaberaju, takze jasne, ze som za tie roky vyskusala aj vselico alternativne. Ani to nepomohlo. Ale pri jednej liecitelke sa mi stala zaujimava vec. Mala som nadvahu, na 172cm uz 80kg, bola som zrut sladkeho. Nikdy mi to nejako nevadilo, neriesila som. Po par navstevach u nej mi ale zrazu vymizla chut na sladke. Za par mesiacov bez alejkolvek snahy bolo dole 15kg a nastolene zdravsie stravovanie. Bolo to pred 14 rokmi a nikdy som sa uz na povodnu vahu nevratila. Liecitelka robila nieco s energiami, nieco na styl reiki.

balerina2025
16. máj 2025
@marianarem

Mne raz pomohla alternativa tak nejako neplanovane. Mam uz skoro 25 rokov uzkostno-panicku poruchu, AD mi na to velmi nezaberaju, takze jasne, ze som za tie roky vyskusala aj vselico alternativne. Ani to nepomohlo. Ale pri jednej liecitelke sa mi stala zaujimava vec. Mala som nadvahu, na 172cm uz 80kg, bola som zrut sladkeho. Nikdy mi to nejako nevadilo, neriesila som. Po par navstevach u nej mi ale zrazu vymizla chut na sladke. Za par mesiacov bez alejkolvek snahy bolo dole 15kg a nastolene zdravsie stravovanie. Bolo to pred 14 rokmi a nikdy som sa uz na povodnu vahu nevratila. Liecitelka robila nieco s energiami, nieco na styl reiki.

@marianarem to si bola u koho

marianarem
16. máj 2025
@balerina2025

@marianarem to si bola u koho

@balerina2025 Vitalcentrum BA, Emilia Luknarova.

balerina2025
16. máj 2025
@marianarem

@balerina2025 Vitalcentrum BA, Emilia Luknarova.

@marianarem dakujem

zorka71
18. máj 2025

U koho ste boli prosím vás, u akého liečiteľa

katka6591
14. jún 2025
@balerina2025

zazivam podobne. tiez prechadzam samymi vysetreniami a nikde nic. dali lieky na nieco co zistili nedavno ale este stale mam tie iste priznaky a zmenila som tie zakladne veci ktore viem ze mi robili zle. len este sa naucit zvladat stres.

@balerina2025 prosím kontakt na liecitela, som veľmi chora

anonym_0d0a78
15. sep 2025
@katka6591

@balerina2025 prosím kontakt na liecitela, som veľmi chora