icon

Liečba rakoviny bez chemoterapie

16. mar 2025

Ahojte, v mojom okoli mám moju byvalu ucitelku ktorej nasli nador vo velmi skorom stadiu, nasledovala len operacia, preventivne oziare a dieta, tyzdne bola PN. Bolo to uz davno, stale zije a je zdrava.
Druha bola moja vtedy dobra kamaratka, diagnoza leukemia, prerusila skolu, asi rok sa trapila chemo a oziarmi na Kramaroch detskom oddeleni, vyzerala hrozne. Do 3. mesiacov sa jej to vratilo, podpisala reverz a povedala ze radsej umrie ako by znova mala zazivat to peklo. Viem ze bola na nejakej ociste, tak isto mala dietu a doplnky vyzivy. Uz je to cez 10 rokov a viem ze sa vyliecila. Ona o tom ale nechce rozpravat, tvrdi ze je to pre nu obrovsky tlak a zataz, ze ludia cakaju ze im da nejaky navod, vraj mala zlu skusenost ze niekto si pytal radu, napriek tomu umrel, a rodina povedala zle aj na nu, ze ma v tom aj ona prsty. Nie sme v kontakte a ona naozaj blokuje kazdeho kto zacne tuto temu, takze viac neviem. Na internete clovek najde hocico, preto by ma zaujimalo ci ma este niekto realnu skusenost s vyliecenim inou metodou?
Moja velmi blizka osoba ma rakovinu lymfatickych uzlin a bohuzial odmieta liecbu aj napriek tomu ze tento typ rak. sa dobre lieci. Rada by som vedela viac, na co sa pripravit ak teda chemo neabsolvuje. Dakujem.

Strana
z2
enmery
16. mar 2025

Vieš, každá rakovina je iná. Nedá sa to zovšeobecniť. Rôzne organy, rôzne štádiá. Čo mnoho ľudí možno podľa mňa podceňuje, je cukor-to je živá hmota práve rakovinové bunky. Ak sa škrtne cukor, doslova stratia zdroj pre svoj rast a existenciu.

klara546
16. mar 2025

V prvom rade musi uz cloveka nastat zmena myslenia. A k tomu liecba stravou. Existuje kniha "Liečenie surovou stravou" od kristine Nolfi a tam popisuje ako sa z rakoviny dostala surovou stravou. A na nete sú rozhovory s ľuďmi, ktorí sa zazracne uzdravili metodou Bruna Groninga. Staci denne si 2x sadnut do kludu na chvíľu a nasavat energiu. Vyliecili tak rozne choroby a spominali tam aj rakovinu.

pribinak
16. mar 2025

Ak chemo neabsolvuje tak s najväčšou pravdepodobnosťou budú nádorové bunky rast a množiť sa

pribinak
16. mar 2025

@klara546 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Takéto knihy sú v niektorých krajinách zakázané. Proste nestačí si sadnúť do kúta a meditovať

Ale to ľudia väčšinou pochopia keď ochorejú sami alebo ich blízki

stanulienkat
16. mar 2025

@klara546 preboha😵‍💫Toto by malo byt trestne. A este tie blbosti rozsirovat.

miskakyska
16. mar 2025

@enmery nie je pravda... pýtala som sa na to viacerých onkologov...škrtneš cukor, pôjde po tukoch a človek chradne ešte rýchlejšie
@klara546 prosím Ťa pri všetkej úcte ty radšej nemyslí vôbec

lindous
16. mar 2025

@klara546 Odporúčam pozrieť seriál Apple cider vinegar...

petronelag
16. mar 2025

Každá rakovina je iná, záleží aj v ktorom štádiu ju zistia, aj od veku, od imunity, od myslenia. Čo som poznala mali rakovinu prsníka a aj tam je ich veľa druhov, ani u dvoch žien to nie je to isté.

nikpa
16. mar 2025

My máme v rodine skúsenost. Bola to už staršia pani keď jej diagnostikovali r.pluc, nebrala žiadnu liečbu, všetko odmietla. Dala sa na diétu pri ktorej niekoľko mesiacov nič nejedla len pila šťavu z červenej repy a zeleru, ktorú si doma sama pripravovala. Viem, že sa jej zlepšilo snad všetko čo ju dovtedy trápilo, ako cukrovka, vysoký tlak, migrény, ekzémy ale rakovinu to nevyliecilo. Ci jej to aspoň predĺžilo život, to sa nikdy nedozvieme. Cca do 2 rokov od diagnostiky zomrela.

ninazemna
16. mar 2025

Neliečený potvrdený veľmi skorý/skorý relaps akútnej leukémie je smrteľný. Kamarátku si na detskej onkológii v Bratislave určite pamätajú. ZS

ukgirls
16. mar 2025

ak sa nebude liecit tak hold sa to rozlezie a umrie ... ziadne bilinky ani meditacia ci nebodaj modlenie zazrak nespravia ... doktory vedia co predpisuju a treba om doverovat ..

dadis
16. mar 2025

Pozna o pripade zeny, co pomerne mlada zomrela na rakovinu prsnika, lebo odmietala liecbu. Je vela druhov rakovin, liecbu by mal urcit vzdy lekar. Moja teta dostala po 70tke rakovinu prsnika a podstupila len mastektomiu, ziadnu radio ani chemoterapiu..islo o taky druh rakoviny. Lekari nepredpisuju chemo a radioterapiu len tak z pleziru, dnesne moznosti liecby dovoluju prezit vela rokov plnohodnotneho zivota. Niektore druhy rakoviny zase na liecbu nereaguju vobec.. nikto iny ako lekar ti v tom nepomoze..

luccija
16. mar 2025

Verila by som lekárovi.Muzovho kolegu otec dostal rakovinu hrubého čreva navela sa dal operovať, ale chemo odmietol, že už žil dosť do roka zomrel.
Kazda rakovina sa inak lieči záleží či sú metastázy atď..kamarátka mala v 35 r rakovinu žalúdka stačila operácia odvtedy je 15 r chodí na kontrolu stale

autor
16. mar 2025

@ninazemna Neviem ci to je podstatne ale ked sa jej to vratilo uz mala 18. Je mozne ze uz patrila na oddelenie pre dospelych?
Obcas ma napadlo, ci to nebol vymysel. Ale co by z toho mala ked vlastne nechce o tom vobec hovorit.

sante81
16. mar 2025

Poznám osobne ženu, ktorá prekonala rakovinu, vyzerala hrozne, chudá, kosť a koža , stretla som ju po dlhej dobe usmiatu, zdravú, chcelo sa mi plakať od dojatia, že to dala - povedala mi len že sú veci medzi nebom a zemou.
Tie slova som pochopila po veľmi dlhom čase, keď som ,, dozrela,, aj ja.

ninazemna
16. mar 2025

Nie je podstatné, aký mala vek, ale či mala potvrdený relaps (návrat) leukémie. ZS

marca12
16. mar 2025

@klara546 Tomuto snad ani neveris ? Preco je tolko mrtvych na cintorinoch. Ty si myslis,ze neskusali vsetko? Chory sa aj najvacsej hluposti chyta v nadeji,ze mu to pomoze. Ziadna meditacia ta nevylieci.

napetra
16. mar 2025

@enmery Nestačí prestať jesť iba rafinovaný cukor a sladkosti.
Takmer všade je cukor, resp. aj škrob v chlebe , zemiakoch, v ryži sa mení na cukor,
tiež je v zelenine, ovocí
Potom by sme nemohli jesť takmer nič, aby rakovinové bunky nemali výživu a nemali by ju ani zdravé bunky.

enmery
16. mar 2025

@napetra Áno, napriek tomu si myslím, že strava je dosť zásadná vec v celkovom zdraví človeka.

alenka58
16. mar 2025

určite by som neriešila rakovinu sama, len s lekárom, onkológovia majú k dispozícii metódy, ktoré určia najlepšiu liečbu, sama si trebárs môžeš rozhodnúť ako sa budeš stravovať lekár ti povie či je to ok takisto výživové doplnky a treba si pestovať psychiku ktorá je základ pre vyliečenie prípadne ustátie choroby

napetra
16. mar 2025

@enmery Súhlasím.
No ani zdravé stravovanie nie je záruka, že nedostanem rakovinu.

alenka58
16. mar 2025

@enmery sú typy rakoviny ktoré súvisia s nevhodným stravovaním

napetra
16. mar 2025

@alenka58 Ja mám takú skúsenosť, že väčšina onkológov prevracia oči, prípadne sa iba pousmeje, keď mu pacient povie, že užíva výživové doplnky.

janettdamian
16. mar 2025

Toto je veľmi citlivá téma. Viem, že strava dokáže robiť aj "zázraky". Nastavenie mysle, ducha vie tiež veľmi výrazne pomôcť. V mojom okolí sa všetci liečili u onkológov a všetci zomreli. Ja zas bohužiaľ nepoznám nikoho komu by konvenčná liečba pomohla.
Ja by som plne rešpektovala rozhodnutie daného človeka ako chce naložiť so svojím životom.

baldinka
16. mar 2025

Tak poznala som osobne 6 onko pacientov s roznymi druhmi rakoviny, vsetci boli na chemo a do max 3 rokov boli mrtvi. Mojej kolegyni sa vratila rakovina po 20 rokoch, mala chemo a oziare predtym aj teraz, stale zije. Je to velmi rozne, zmena stravy urcite pomaha, ale ci to aj staci?Osobne by som nebrala chemo, ak by som mala rakovinu v poslednom stasiu a vyuzila by som tu trochu casu trochu lepsie. V zaciatkoch by som to asi zvazila

alenka58
16. mar 2025

@janettdamian o tom že je niekto vyliečený v okolí ani nemusíš vedieť, ja som v práci zírala, koľko ľudí má, malo onko problémy, ani som si to nevšimla a sú v pohode, nie každý to vykrikuje do sveta

enmery
16. mar 2025

@janettdamian Ja poznám osobne 4. Dvaja leukémia, rakovina kože a ten 4tý mal najprv leukémia a potom zas iné. Ale všetci sú "vyliečení" momentálne a chodia iba na kontroly.

janettdamian
16. mar 2025

@alenka58 Ja píšem o ľuďoch, ktorých som poznala. Áno o ostatných nemusím vedieť.
@enmery prajme im, aby boli vyliečení už natrvalo

lenka_da
16. mar 2025

Pri niektorých druhoch rakoviny sa miesto chemoterapie môže použiť biologická liečba, v rodine máme takýto prípad, lieči sa už niekoľko rokov, drží sa dobre. Je drahá, viem, že primár písal žiadosť na poisťovňu, schválili to. Ale aké má biologická liečba riziká a kto ju môže dostať, to netuším. Ale ak si sa skôr pýtala na nejaké nemedicínske alternatívy, tak to neviem.

guudy
16. mar 2025

Ach jaj, co tu niektore popisali…
Uplne vsetko zalezi od konkretnej diagnozy, konkretneho druhu nadoru a konkretneho stadia, v ktorom sa rakovina riesi. Pri niektorych sa nedava ziadna pooperacna liecba, pri niektorych sa dava adjuvantna, pri niektorych proste musi byt, pri niektorych sa dava kombo liecba. To iste plati aj o ostatnych sposoboch liecby - ozarovanie, hormonalna, biologicka liecba, atd…
A dokonca sa pri niektorych dg dava chemo aj vo 4.stadiu. Cielom je zastavit progresiu, nie vyliecenie. Ked zlyha prva linia liecby, dava sa druha, tretia. Az ked uplne nic nezabera, tak sa presuva (v civilizovanom svete) pacient do paliativnej starostlivosti. Pacient tu moze byt lieceny par tyzdnov a zomrie, ale aj napr 10 rokov...

Strana
z2