Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?
ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne
Ideme aj my vyskúšať kúpanie v sleze. Ako to treba robiť??? Koľko minút treba močiť? Koľko dní, aby sa dostavil efekt? Treba potom opláchnuť v čistej vode? Treba mu to v tom odvare aj sťahovať? Máme 1,5 ročného chlapčeka. Ďakujem za každé info!
@marley7 ja bylinky davam do hrnca, dam 5 l studenej vody a hrst byliniek necham luhovat 24 hodin, potom bylinky vyzmykam v ruke a vyhodim ich. Caj zohrejem ,aby maly mohol v tom sediet, caj nalejem do lavora a sedi v tom 20 minut. Lavor mame vo vani a do vane napustim vodu nech mu nie je zima a clupka si nohy vo vani a hrame sa s hrackami, pocuvame pri tom detske pesnicky aby vydrzal 20 minut. Maly tomu hovori, ze pipik pije cajik 🙂
Pocas kupania mu manzel pretahuje predkozku, prvykrat tak robi asi po 10 minutach , ked uz je kozticka zmaknuta. Nic nerobi na silu. A pretiahne mu ju pocas kupania asi tak 4-5 krat.Tak ho vyberieme z vody a pipika natrieme slezovou mastou http://www.jukl.sk/slezova-mast-slezova-mast/d-...
@marley7 já jsem dávala hrst slézu na 1/2 studené vody a nechala louhovat min. 12 hodin. Potom jsem to vše i se slézem vlila do vaničky, ve které syn asi 15 min seděl. Náš syn je starší než tvůj, takže on sám si tu předkožku zkoušel přetahovat během koupele no a po koupeli jsem mu kůžičku předkožky a pod ní namazala tou mastí. Jo a po koupeli jsme již neoplachovali ale to asi není nic zásadního, klidně se opláchnout může. Nám to zabralo tak za ty 2 -3 týdny a koupali jsme 3x týdně.
ja som dnes kupila slez maursky http://www.teamarket.sk/tea-caj/eshop/0/3/5/145...
balenie, co som mala z lekarne bolo male na 2 pouzitia a mala som velky problem zohnat ho ☹
@aaddeell to si nevybavuji, že by to tam měl. Je možné, že ta předkožka se už trochu uvolnila a to je takový ten mázek, který by se měl vymýt. On se tam tvoří stále ale když se ta předkožka dá dobře uvolnit, tak ten mázek se nestačí vytvořit, jelikož se to pořád umývá ale pokud je ta předkožka přilepená, tak se pod ní shromažďují nečistoty a to bych řekla, že je ten mázek. Jinak, z toho krému nevím, my jsme měli takový, který obsahoval bambucké máslo a to se úplně vstřebalo do pokožky, žádné zbytky z ní nebyly.
ahojte, máme 2ročného syna a doktorka nám poradila kúpať malého v sleze, lebo má zúženú kožičku a nie je mu príliš príjemné sťahovanie. Okúpali sme ho asi 3x zatiaľ, teda mal sedavý kúpeľ.. Dnes som mu na pipíku našla biely povlak, v mieste, kde sa sťahuje predkožka.
Môže to mať zo slezu?? pipík ho nebolí, nepáli, len hovorí, že ho bolí, keď potiahneme predkožku. zrejme máme nejaké kvasinky alebo niečo podobné, stretli ste sa s tým? dik.
@fifitko25 tak to som rada, ja sa mu to snazim vzdy ked sa v tom kupe vyumyvat, vela bab pisalo, ze im to pomohlo po par sedeniach u nas to vyzera na dlhsie, nevadi zaklad, ze to pomaha a syn si uz zvykol, ze ,,pipik pije cajik,, kazdy den zatial sa vzdy hrame 🙂 a tiez krici, ze ho to boli ked mu natahujem,ale ked sa nepozera a pretahujem mu predkozku tak nehovori nic, betar 🙂
@majka99999 já jsem měla tento: "ČAJ SLÉZ květ 10g Megafyt" dala bych odkaz ale to by mi smazali 😉 Kupovala jsem ho v klasické lékárně ale určitě ho mají někde v online lékárně.
@petkula dakujem
ahojte, prosim Vas chcem sa len opytat,ci ten macerat ma byt velmi slizovy? Lebo vsade sa pise, ze slez obsahuje sliz a ze sa uvolnuje v studenej vode....robim macerat podla receptu na nanicmame - 5lstudenej vody, hrst slezu....ale velmi slizove mi to teda nepride...v porovnani napr. so slizom z lanoveho semienka 😀
My sme pravidelne kupali 2 mesiace v sleze.nam to zial nepomohlo

@aaddeell s koupelemi vydržte aspoň tři týdny, mastí jsem natírala předkožku a pod předkožkou žalud - do dírky ne.