icon

Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?

sweetangel20
7. jan 2010

ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne

petkula
24. feb 2015

@aaddeell s koupelemi vydržte aspoň tři týdny, mastí jsem natírala předkožku a pod předkožkou žalud - do dírky ne.

stvura
Odpoveď bola odstránená
marley7
24. feb 2015

Ideme aj my vyskúšať kúpanie v sleze. Ako to treba robiť??? Koľko minút treba močiť? Koľko dní, aby sa dostavil efekt? Treba potom opláchnuť v čistej vode? Treba mu to v tom odvare aj sťahovať? Máme 1,5 ročného chlapčeka. Ďakujem za každé info!

aaddeell
25. feb 2015

@petkula dakujem vcera sa maly kupal 4 krat a uz to bolo o nieco lepsie 🙂

aaddeell
25. feb 2015

@marley7 ja bylinky davam do hrnca, dam 5 l studenej vody a hrst byliniek necham luhovat 24 hodin, potom bylinky vyzmykam v ruke a vyhodim ich. Caj zohrejem ,aby maly mohol v tom sediet, caj nalejem do lavora a sedi v tom 20 minut. Lavor mame vo vani a do vane napustim vodu nech mu nie je zima a clupka si nohy vo vani a hrame sa s hrackami, pocuvame pri tom detske pesnicky aby vydrzal 20 minut. Maly tomu hovori, ze pipik pije cajik 🙂
Pocas kupania mu manzel pretahuje predkozku, prvykrat tak robi asi po 10 minutach , ked uz je kozticka zmaknuta. Nic nerobi na silu. A pretiahne mu ju pocas kupania asi tak 4-5 krat.Tak ho vyberieme z vody a pipika natrieme slezovou mastou http://www.jukl.sk/slezova-mast-slezova-mast/d-...

marley7
25. feb 2015

@aaddeell A potom ho ešte normálne okúpete v čistej vode, či už neoplachovať?

petkula
25. feb 2015

@marley7 já jsem dávala hrst slézu na 1/2 studené vody a nechala louhovat min. 12 hodin. Potom jsem to vše i se slézem vlila do vaničky, ve které syn asi 15 min seděl. Náš syn je starší než tvůj, takže on sám si tu předkožku zkoušel přetahovat během koupele no a po koupeli jsem mu kůžičku předkožky a pod ní namazala tou mastí. Jo a po koupeli jsme již neoplachovali ale to asi není nic zásadního, klidně se opláchnout může. Nám to zabralo tak za ty 2 -3 týdny a koupali jsme 3x týdně.

aaddeell
26. feb 2015

@marley7 niekedy ho oplachnem a niekedy nie, ale tiez si myslim, ze to nema nijaky vplyv na to, daj vediet ci vam to pomohlo

marley7
26. feb 2015

@aaddeell ĎAKUJEM Určite sa ozvem. Máme 2x za sebou, tak uvidím.

aaddeell
26. feb 2015

ja som dnes kupila slez maursky http://www.teamarket.sk/tea-caj/eshop/0/3/5/145...
balenie, co som mala z lekarne bolo male na 2 pouzitia a mala som velky problem zohnat ho ☹

aaddeell
27. feb 2015

@lucia29 @petkula @petulka90
baby vcera ked som maleho kupala v sleze tak mal pod predkozkou take biele male kusky, mali to aj vasi synovia? neviete je to nejaky maz? alebo mozno z kremovania slezom?

petkula
27. feb 2015

@aaddeell to si nevybavuji, že by to tam měl. Je možné, že ta předkožka se už trochu uvolnila a to je takový ten mázek, který by se měl vymýt. On se tam tvoří stále ale když se ta předkožka dá dobře uvolnit, tak ten mázek se nestačí vytvořit, jelikož se to pořád umývá ale pokud je ta předkožka přilepená, tak se pod ní shromažďují nečistoty a to bych řekla, že je ten mázek. Jinak, z toho krému nevím, my jsme měli takový, který obsahoval bambucké máslo a to se úplně vstřebalo do pokožky, žádné zbytky z ní nebyly.

aaddeell
27. feb 2015

@petkula aj ten nas krem sa uplne vstrebe, to bude asi to mazivo, nakolko sa mu predkozka este nikdy nedala stiahnut cela

lucia29
2. mar 2015

aj my sme mali

@aaddeell

fifitko25
8. mar 2015

ahojte, máme 2ročného syna a doktorka nám poradila kúpať malého v sleze, lebo má zúženú kožičku a nie je mu príliš príjemné sťahovanie. Okúpali sme ho asi 3x zatiaľ, teda mal sedavý kúpeľ.. Dnes som mu na pipíku našla biely povlak, v mieste, kde sa sťahuje predkožka.
Môže to mať zo slezu?? pipík ho nebolí, nepáli, len hovorí, že ho bolí, keď potiahneme predkožku. zrejme máme nejaké kvasinky alebo niečo podobné, stretli ste sa s tým? dik.

aaddeell
9. mar 2015

@fifitko25 aj moj maly tam ma take biele, je to asi z toho kupania aj iny chlapci to mali, ja ked maleho kupem v sleze tak sa mu snazim to biele vyumyvat neviem ci robim dobre...

aaddeell
9. mar 2015

@lucia29 a umyvala si mu to biele? snazila si sa dostat prec z pipika to biele? nam zacina slez uz pekne pomahat, este nikdy sa mu nedal tak stiahnut

fifitko25
9. mar 2015

@aaddeell citala som, ze je to smagma, vylucok zliaz, co sa tvori pri uvolnovani predkozky. Malo by sa to oplachnut vodou, proste len dodrzat hygienu a malo by to byt ok

aaddeell
9. mar 2015

@fifitko25 tak to som rada, ja sa mu to snazim vzdy ked sa v tom kupe vyumyvat, vela bab pisalo, ze im to pomohlo po par sedeniach u nas to vyzera na dlhsie, nevadi zaklad, ze to pomaha a syn si uz zvykol, ze ,,pipik pije cajik,, kazdy den zatial sa vzdy hrame 🙂 a tiez krici, ze ho to boli ked mu natahujem,ale ked sa nepozera a pretahujem mu predkozku tak nehovori nic, betar 🙂

fifitko25
9. mar 2015

@aaddeell ako u nas 😀 ked je zaujaty, tak ho to neboli 😀

alternativna1
Odpoveď bola odstránená
majka99999
12. apr 2015

@aaddeell
@petkula odkial ste mali slez - nasla som list, ale vtaj je aj kvet. Najradsej by som to kupila online.

petkula
12. apr 2015

@majka99999 já jsem měla tento: "ČAJ SLÉZ květ 10g Megafyt" dala bych odkaz ale to by mi smazali 😉 Kupovala jsem ho v klasické lékárně ale určitě ho mají někde v online lékárně.

majka99999
13. apr 2015

@petkula dakujem

mikubo
20. apr 2015

ahojte, prosim Vas chcem sa len opytat,ci ten macerat ma byt velmi slizovy? Lebo vsade sa pise, ze slez obsahuje sliz a ze sa uvolnuje v studenej vode....robim macerat podla receptu na nanicmame - 5lstudenej vody, hrst slezu....ale velmi slizove mi to teda nepride...v porovnani napr. so slizom z lanoveho semienka 😀

aaddeell
21. apr 2015

@mikubo ahoj vobec to nie je slizove

mikubo
21. apr 2015

@aaddeell a vam uz zabralo? my mame za sebou 5kupelov a ziadna zmena zatial☹

alias313
21. apr 2015

My sme pravidelne kupali 2 mesiace v sleze.nam to zial nepomohlo

mikubo
21. apr 2015

@alias313 a kolko mal maly rokov? robili mu.to.chirurgicky potom?

alias313
21. apr 2015

@mikubo ano chirurgicky a mal 2 roky.rano sme prisli,spravili vecer smevsli domov.ale on to mal dost zle,robil sa mu balonik ked cikal.A potom mu to este raz robili,ubehlo mu vajko ked mal 3 roky,to mu operovali a popri tom,mu opat predkozku robili.odvtedy je to v pohode uz.