Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?
ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne
chcela som sa spytat či ma rovnaký učinok slez lesný ako neobadany ,pretože som zohnala len tento
@darzneba My mame tiež asi tak jeden milimerik maly ma 1 rok a mesiac ,chcem to ale riešit ,pretože ked som sa na to pytala ked mal tri mesiace tak pani doktorka povedala ,že nebude mat problem a zrazu je viac predkožka zužena a to som nič nepretaovala. chcem sa opytat ako ste dlho robili ten kupel? či mesiac alebo viac dakujem
@24radoslava este je skoro, do 3 sa nema nic, ajtak by Vam nesedel 20 min v kupeli, nas mal 6 a dali sme to dokopy, pockajte, zatial umyvajte, jemny strecing, pohyb po kupeli, nic viac by som nerobila
@darzneba ten strečing sa ako robi?
😅
ja by som ku kupelom v slezovom kvete pridala aj potieranie slezovym kremom, ten tiez pekne zmäkci pokozticku. kamaratka, ktorej som ho poradila mi potom napisala toto: "Ten krémik kožu krásne zmäkčí a povolilo to, nie hned, ale asi beho 1 týždna každodenného sťahovania. Malý síce trošku aj poplakal, ale každopadne zažil menej, ako by ho mali rezať na urologii."
@24radoslava iba cvicit po kupani ked je maksia koza, ale iba kym to dovoli, nikdy nie na silu
@masta3 ahoj, moj maly ma 3 roky a styri mesiace. kupele sme skoncili pred tyzdnom. takze slez mam este doma. my sme sa kupali 8 dni spolu poctivo-kazdy vecer, no prvych pat dni vobec ziadny pokrok, preto som pozhanala dalsie balenia a zrazu ked som ich mala doma, na siesty den sa to uvolnilo trosku a na osmy den si maly stiahol uplne. neskutocne mi odlahlo. ja som davala 10 g slezoveho kvetu na 7 litrov vody na 24 hodin. Najskor som si nadavala, ze zbytocne vyhodene peniaze, ale urcite to stalo zato. hlavne trpezlivost, urcite to pojde. ved na zaciatku sme mali dierku ako spendlikova hlavicka.
Aj mi mame len takú bodku ako špendlíkova hlavička ,ale chvalabohu sa vyčura normálne nenafukuje sa ako balónik,tak dakujem za rady počkáme teda ale dnes ho okúpem v slezu lebo už som zarobila macerát , tak myslím že mu to nuškodi 🙂
Slez nebadaný dostať aj v lekárni Libra - Dlhé Diely. Myslím však , že aj iný druh slezu má tú istú účinnú látku. Bežne v lekárni majú Slez Kvet od firmy Megafyt.
@24radoslava my sme boli na tom podobne a 7x sedavý kúpeľ pomohol, sície nie na 100%,ale je toohodne lepšie.. už nie je potrebný operatívny zákrok, možno len to strhnutie, za ktoré ja nie som. To sme sa kúpkavali vlani v lete..malý mal 3 roky. Rastlinku sme si nazbierali v prírode. Sú to tie malinké akoby peniažteky, zelenej farby, lístky sú podobné muškátovým-- také malé, okrúhle, zúbkaté.. My sme to ako deti zvykli jedávať, tie peniažteky. 🙂 Možno ešte budeme pokračovať v kúpeľoch. 🙂 Aha, a zabudla som podotknúť, že sme požili listy, lebo rastlinka práve vtedy nekvitla a nie sušené ale čerstvo nazbierané.
Ahojte, my mame tiez ten isty problem, zohnala som len slez maursky-kvet, macerujem ho 24 hod., potom kupkame a chcem sa spytat, akej farby mate ten slez po macerovani?
Ahojte, ako mám kúpeľ zo slezu pripraviť? Mám bylinku ľuhovať v teplej či v studenej vode? A ako dlho? Ďakujem
Zle som sa vyjadrila, akej farby mate ten macerat? / z toho slezu maurskeho-kvetu/. Niekto pisal, ze ho mali fialkovej farby, ja som ho mala taky zlty, no neviem. Ďakujem za kazdu odpoved 🙂
Nikto mi neporadí ??? ☹
@mon_cici Ja som ho zaliala studenou vodou a nechala 24 hodin postat ,precedila a zohriala na taku teplotu ako na kúpanie a farbu mal taku skôr žltú.K úpala som ho len raz poradili mi že do 3 rokoch sa s tým nič nerobi malý piška normálne tak čakáme až vyrastieme, 😵
@denisocka - ta masticka je na predpis???? Vyskusala by som....vela som o tom pocula a citala.
@24radoslava Dakujem Radka, ze si mi napisala. Moj maly bude mat v juni tri roky. Zatial som to neriesila, ale ked cika, tak sa mu nafukuje. Dost som si o tom precitala aj na internete viacerym pomohol prave tato bylinka. Operaciu neriesim a ani nechcem riesit. Tak uvidim, ako mu ten slez pomoze. Ozaj a tento postup ti niekto poradil?
@didulienka11 je na predpis,ale v lekarnach ju zvyknu predať i bez predpisu
@mon_cici ano poradili iné mamičky ma sa kúpat každy den a sediet 20 minút ešte som ti zabudla napist že som davala dve hrste do 5 litrovej sklenenej flaše ale podla mna môžeš dat aj do 5 litrového hrnca . potom mi napiš ako sa vam to zlepšilo držim palčeky 🙂
Baby, ja kupem oboch drobcov, maly ma 1,5 a mala 2,5 roka... vo velkej vani normalne... mozem ju dat kupat s nim vsak? Ona by plakala a som sama doma, nema mi ju kto zobrat ani na chvilku von tak sa pre istotu pytam... a na taky kupel mi bude stacit kolko toho slezu? Myslim na jeden kupel.... vdaka 🙂
Ja si myslim že jej to neubliži je to bylinka 😵

@petkula ak mozem,poslem ti fotku do IP co na to povies.dufam ze sa to moze,ze tam to admin nezrusi...