Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?
ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne
aj nam to pomohlo...po roku trapenia stacili 4 dni so slezom (ale dotialni sme myslim tyzden alebo 10 dni)
@martina28p Vždy večer si rozrobím do veľkej 5 litrovej fľaše za hrsť slezu nebadaného, zalejem studenou vodou a uzavriem ju. Nechám luhovať 24 hodín. Pred kúpaním ho precedím cez sitko a trocha zohrejem, aby nebol studený. Do vaničky si dám trocha vody a vylejem slez. Vody len toľko, aby dieťatko mal ponorený v sede pipoša. 30 minút sa hráme vo vaničke a po 15 minútach som začala po troche sťahovať. Prvé dva dni to šlo veľmi málo. No na tretí deň sa podarilo. Po kúpaní ešte navyše robíme striekačkou obstreky Opthalom. Natiahneme 5 jednotiek do striekačký a do predkožky pomaly striekame. Vsunieme len trošíčka. Tak nám kázal dr.
@cerez dakujem a čo je to Opthalom...dá sa to kúpiť?
@martina28p Je to voľnopredajné a používa sa to na liečbu očí. Na výplach. Má to hojivý účinok.
tak mi už tri dni používame slez ale nepomáha zatiaľ čo ma mrzí lebo v apríli máme ísť na zákrok ale chcela som ešte toto vyskúšať.ešte budem skúšať tak snad sa to zmení.
☹
Dievcata tak ja Vam poviem , ak by ste boli v Rakusku a skusali stahovat predkozku takym malym detom, mate na krku socialku 🙂.....S väcsim som bola dokonca so zapalenym v nemocnici v ca 18tich mesiacoch a povedali, ze obriezku robit nebudu, pokial vie curat (sledoval sa prijem tekutin) lebo potom im to vyzera ako obhryzene od mysi 🙂 ze mame prist na OP ked sa zahoji....dotrepali sme sa s taskou na termin, ca o 2 mesiace a on pozrel, a vravi, vsak je zalepeny len na jednej strane, a to sa riesi az ked pojde do prvej....tak som panovi doktorovi , ktory spojazdnuje tieto casti pri najtazsich havariach porozpravala praktiky na SK a pozeral na mna ako by som mu rozpravala o tyranskych praktikach zo stredoveku.....
@atlantisen to iste plati pre Kanadu, predkozka sa tu malym chlapcom nestahuje, v drvivej vacsine sa vekom sama uvolni, to ze je zrastena na zaciatku je fyziologicky jav a tak je to spravne a ma to svoje dovody. Priznat sa, ze to doma pretahujete miminam caka vas urcite socialka - tieto nechutne praktiky by uz mali stopnut aj vo vychodnej Europe .... no mozno o takych 20 rokov, ked sa k panom lekarom dostanu info zo zapadu
@moon1979 myslím, že by to mohlo fungovať. lebo slez zabezpečí väčšiu elasticitu kože a tak by sa "pri tom odlepovaní" mohla lepšie chovať... ale to len môj neodborný názor. ale určite by som to jemne skúsila, nie je nič dramaticky náročné, ani dramaticky drahé a ak to má byť pokus, ktorým by sa dalo predísť operácií, určite to stojí za to. držím prsty.
@cerez tak to je super...to ma teší...gratulujem... 🙂
mi to máme bohužiaľ bez zmeny...kúpala som syna 5 krát a zatiaľ nič - bez výsledku...objednala som si tú slezovú mať ako uvádza petkulka, na www.jukl.sk (majú aj web v sk)...tak to s tým skombinujem...tak uvidíme...
@alisek já jsem se většinou setkala s tím květem: http://www.lekarna.cz/mega-slezovy-kvet-10g/
@alisek já ho v tom koupu tak 1x za 4 dny. Záleží, kolik mu je roků? Našemu jsou čtyři a půl, tak jsem si řekla, že je už pomalu čas to řešit 😉
A asi bych se zkusila tomu TRIAMCINOLONu vyhnout. Je to kortikoidní mast, nechala bych ji, až by bylo nejhůř a ten sléz by ani po třech kúrách nezabral.
Zkus nejdřív tu slézovou koupel (hrst květů zalít do půllitrové sklenice studenou vodou a nechat min. 12 hodin louhovat - nevařit!) pak přidáš scezený nálev do koupele. Koupila jsem si k tomu i tu slézovou mast, prodává ji firma Jukl ale já jsem si ji nechala vyrobit v našem bylinkářství a vždycky po té koupeli jsem mu tu předkožku promazala a šlo to hezky shrnout. Já jsem v to ani zas tak moc nevěřila, že by ten sléz mohl mít takový účinek ale u nás fakt zabral.
Ahoj! Za pokus to jistě stojí. Ale nám sléz nezabral, koupala jsem v tom syna (5 let) asi tak jednou za 2-3 dny několik týdnů a zlepšení žádné, má tam dírku tak 2 mm. Pak jsem ještě koupila tu slézovou mast od Justu a před spaním jsem ještě mazala, ale výsledek žádný ☹ Zatím jsme s tím nikam nešli (i když jsme dostali na 5leté prohlídce žádanku na chirurgii), ale asi se operaci bohužel nevyhneme 😒
@katchula to mě mrzí a navíc z Justu je ta mast dost drahá ☹ Nechcete ty koupele ještě zkusit? Macerovala jste ten sléz ve studené vodě? Neměla jste to moc naředěné? Tou mastí je nejlepší mazat hned po koupeli a současně s tou mastí zkoušet tu předkožku uvolňovat - nám to takhle povolilo a vůbec ho to nebolelo.
@petkula Macerovala jsem to přibližně 24 h, večer zalila sléz studenou vodou a druhý den večer přecedila. Já to vlastně nelila do koupele, ale do takovýho kyblíčku, kde jsme „máchali“ jen pindíka. Takže to vlastně nebylo ani zředěné další vodou. Ale moc dlouho v tom syn nevydržel, tak přibližně 5 minut, tak jestli to není málo? Mast od toho Justu je fakt dost drahá, okolo 500 Kč jestli si dobře pamatuju. Dívala jsem se na odkaz na ten jukl, co jste dávala a to je tedy sakra rozdíl. Syna to taky nebolelo, dokonce si to zkoušel stahovat sám, ale fakt se to nehlo. No přemýšlím, že ještě jedno kolo zkusím... A děkuju 😉
@katchula aha tak naředěné jste to určitě neměla ale chtělo by to tak 15 minut. Jinak, určitě budete mít v Praze nějakou bylinnou lékárnu, tak se zkuste zeptat, jestli by Vám tu mast nevyrobili. Trvá to tak týden anebo zkuste ten Jukl. U nás je Slezské bylinkářství a tam právě vyrábějí různé masti (tymiánová, slézová) a stojí kolem 60 Kč - dávají tam kokosový olej, který tu pokožku hezky zvláční.
Nedavno som sa tu vytesovala,ako nam slez pomohol. Vazne po par kupeloch sa dal pekne stiahnut. Ale ten zalud ked je siahnuty je velmi divny,akoby deformovany. Vyzera to tak,ako keby tam bola este cast prilepena ci priradtena. A teraz neviem co s tym dalej. K urologovi ideme na kontrolu az koncom aprila,tak som rozmyslala ze keby sme spojili kupanie v sleze a mazanie nejakou mastickou ci by sa to neoddelilo. Ta masticka Triamcilon ci ako sa vola,dostanem kupit aj bez predpisu?ci vyskusat tu slezovu mast? Poradte ak to tak vyzeralo aj u vasho synceka...
@petkula ano tyka sa to toho starsieho syna,v maji bude mat 3. Mladsieho zatial neriesim,ma len 4.mesiace. Manzel nieje doma,takze som mu posielala len foto pipika a on povedal ze je to ok. Ale mne sa to nezda a aj uzdicka je divna. Potom som pozerala nejake.fotky a bola tam jedna,kde pipik vyzeral ako ten nas a potom druha fotka toho isteho po obriezke... .Tak by som chcela cim skor vyskusat nejaku mast ci to nepovoli. Docitala som sa,ze to vtedy,ked mal zrasty,tak mu zhrubla aj predkozka a ako keby sa to tam prilepilo. Ze ak to nieje este moc tuhe,tak by sa to mohlo mastou uvolnit. Ak uz prilis tuhe,tak len obriezka ☹. Preto dsom chcela yuzit cas kym pojdeme na kontrolu k urologovi a nieco s tym este "dokazat"...
@anula106 jej, já jsem se přehlídla, myslela jsem, že starší má 4 roky a mladší 3 😉
Ale důležité je, jestli ho to nějak nebolí nebo jestli to nemá zarudlé. Já bych to asi jinak moc neřešila, když bude mít teprve 3 roky. Víš, mně se ten žalud taky zdál divný i ta uzdička ale manžel říkal, že to je v pořádku a navíc se to ještě pořád vyvíjí. My to třeba jen vidíme jinak a ve skutečnosti to může být úplně normální. Ale jestli bych měla pochyby, tak bych to taky ještě zkoušela tou mastí. A když tak se zkus zeptat pediatra, co on na to a jestli by ti ten Triamcilon nepředepsal on.

ahoj cerez, ja by som na ten zákrok vôbec nešla...ak má tvoj syn len 2,5 roka - tak je to tak či tak dosť skoro...Moja obvodná mi povedala že máme počkať do 6 - 7 rokov, že sa to môže upraviť, niekedy sa to deťom upravuje tak okolo 8 - 10 roka...našťastie mám v tomto chápavú obvodnú lekárku...
Môj syn bude mať 4 roky a tiež mu nejde sťiahnuť, predkožku má prilepenú a keď mu predkožku sťahujem tak dieročka je tak na 3-4 mm...
Tiež som kúpila slez nebadaný na internete a skúsim aj tú mastičku čo uvádza petkula...
Obvodná povedala, že lekári si takto naháňajú biznis...prečo by predpisovali hormonálne mastičky, keď za zákrok dostanú väčšiu odmenu...
Taktiež to nijak neriešim... počkám do tých 6 až 7-mich rokov a uvidíme...keď tak to budem riešiť mastičkami...určite nie obriezkou...manžel s tým tiež nesúhlasí...
Ak už by ste mali ísť na ten zákrok, tak predsa je to lepšie keď má dieťa 7 rokov, dá sa to robiť aj v miestnej anestézii, vie čo sa ním deje a lepšie spolupracuje.
Celková anestézia u tak malých detí nesie so sebou určité riziká...takže nie som naklonená lekárom, ktorí deti naháňajú na obriezku okolo 1 - 3 roku...keď to vôbec nie je nutné...