icon

Zníženie cholesterolu prírodnou formou

3. máj 2023

Ahojte,

na preventívke mi zistili zvýšený cholesterol, kedže je len mierne, dal mi lekár lieky na 3 mesiace Atoris 20. V lekárni mi povedali, že môžem dostať z nich kŕče.

Dá sa cholesterol znížiť aj napríklad bylinkami?

Ďakujem za postrehy.

Strana
z2
katica78
9. sep 2025
@lukbe

@miskakyska skúšala som,nevyšlo.

@luccija nepomoze veru 😬🙄aj ja som si to myslela,ze zo stravou ci vyraznim chudnutim to dam do laty a nic!!ja mam velmi vela 8,3 cholesterol a zo stravou sa mi znizil len o 7,8 😒😏

katica78
9. sep 2025
@luccija

Aku máš hodnotu?
Skôr by som dbala na stravu, pohyb

@luccija nepomoze !!

katica78
9. sep 2025
@lukbe

@miskakyska ja som asi dva roky,nepomohlo.Asi záleží aj na príčine. Ja to mám asi dedičné, takže napokon som sa dala prehovorit na lieky.

@lukbe u mna to iste,nepomohla ani strava ani viac pohybu nic ze jedine z tabletkami co som nechcela no nieje dobre mat vysoky cholesterol takze bohuzial noo😬😒

katica78
9. sep 2025
@buberova

Myslím že som počula že jablčný ocot na to pomáha. Ale priorita je samozrejme strava a pohyb

@buberova nie ani to nieje veru!!!mne nepomohlo nijako to dat dole takze bohuzial,jedine tabletky🙄😒

katica78
9. sep 2025
@smajluska

A samozrejme diéta bude potrebná, žiadne mastné a vysmážané jedlá, paštéty, tlačenky, atď.

@smajluska nic ani len podobne nejem sportujem,zdravo zijem a mam vysoký,😬🤷‍♀️takze ani toto nemusi byt len z tohto!!

katica78
9. sep 2025
@andreatytler

Ake mas hodnoty cukru? Cholesterol telo vytvara vtedy ked je v krvy vyzsi obsah cukrov. Tento cukor poskodzuje steny ciev a tak telo vytvara cholesterol aby tie "rany" na cievach zalepil.
Obmadz cukor. Nielen sladkosti, ale odsleduj si aj kolko je cukru v beznych jedlach. Napriklad jogurt ma aj 20g cukru. Odporuca sa ze denna davka cukru by nemala presiahnut 25-36 g cukru. Cize

@andreatytler ja mam nizky cukor a velmi vysoky cholesterol takze ani toto asi nie😬🤷‍♀️

andreatytler
10. sep 2025
@katica78

@andreatytler ja mam nizky cukor a velmi vysoky cholesterol takze ani toto asi nie😬🤷‍♀️

@katica78 Z nejakeho dovodu ti ho telo vyraba. But je nieco poskodene v tele co chce organizmus zalepit, alebo je poskodena regulacia vyroby cholesterolu. Vsetko ostatne mas vo skvelych hodnotach?

katulienkax
10. sep 2025

Otazka je, na co skor umrieme, na zvyseny cholesterol alebo na tabletky na znizenie cholesterolu. Moj oco mal velmi zavazne negativne ucinky a odkedy to neberie, citi sa skvele a ma uz 75 rokov. Cholesterol ma nadalej vysoky. Otazka je, preco davaju tabletky pausalne kazdemu, bez toho aby prehliadli cievy, ci su naozaj usadene aj u chudych ludi, ktori nemaju choroby srdca. Zeby dobry biznis? Alebo narobime choroby z lieku a potom sa pridruzia dalsie choroby, ktore bude treba nasledne liecit?

Strana
z2