icon

Ako kresťania riešia antikoncepciu pri nepravidelnom cykle?

9. jún 2025

Ako sa chránite pred otehotnením ? Ja viem, že prirodzené metódy. Problém je, že vôbec netuším čo robiť. Cyklus totálne nepravidelný akurát som bola po 63 dňoch na vyvolavacke teraz mám menzes. Hlien som mala taký klzký skoro stále. Nikdy nebolo, že sucho. Nechápem ako sa dá podľa toho vyznať. Meriam aj bazalnu teplotu ale aj tak to uvidim az spätne. Ktovie aký bude ďalší cyklus. Ako to riešite keď máte takéto cykly ?

Strana
z2
michaela329
9. jún 2025
@zltalienka

@michaela329 a patri vysetrenie muzskej plodnosti, teda spermiogram do kompetencie gynekologa? Nema ten nahodou iba pacientky zeny?

@zltalienka môže povedať žene, že treba vyšetriť aj muža. Muž mojej kamarátky išiel z vlastnej iniciatívy, ona vzala výsledky k dotyčnému Dr. - nech im poradí. Po jeho nasledujúcej prednáške od neho brala kartu

zltalienka
9. jún 2025
@michaela329

@zltalienka môže povedať žene, že treba vyšetriť aj muža. Muž mojej kamarátky išiel z vlastnej iniciatívy, ona vzala výsledky k dotyčnému Dr. - nech im poradí. Po jeho nasledujúcej prednáške od neho brala kartu

@michaela329 tak hadam taku informaciu, ze problem s plodnostou moze byt i na strane muza ma kazdy "sudny" dospely clovek. Vyhovarat sa na druhych je take...smiesne...
Ako bolo by fajn, keby lekari poradili a nasmerovali i mimo svojich kompetencii, ale ....nie je to bezny standard na Slovensku.

glade22
13. jún 2025

K otázke...kresťanské páry to riešia tak, ako vládzu. Podľa toho, či si vedia alebo nevedia v momentálnej situácii predstaviť, že by mali ďalšie dieťa a tak, aby to nenarušilo ich manželský vzťah. Neexistuje na to paušálna odpoveď, že toto sa smie a toto nie. Je to veľmi individualna záležitosť postavená na vzťahu s Bohom.
Základna otázka, ktorú si treba položiť je, nakoľko vládzem odovzdať túto vec Bohu a podľa toho konať. Sú v živote obdobia, keď to dokážeš odovzdať viac, potom zase príde ťažšie obdobie, kedy to nedokážeš odovzdať vôbec, no vaše manželstvo prahne po intimite. Odpoveď pre seba musíš hľadať v modlitbe.

aislin4
14. jún 2025

Tvoj úmysel je neotehotnieť. Či sa budeš chrániť antikoncepciou, kondómom alebo hentak komplikovane, tak je to úplne jedno. Boh nie je sprostý. Proste normalne použi antikoncepciu, lebo takto je to len pokrytectvo a Boh to vidí. ;) aj farari sú len ľudia, sak trocha vlastného rozumu, nerobíš nič zle. To ti len niekto nahuckal do hlavy.

kathhii
14. jún 2025

Ťažko... Ja mám menzes ako hodinky... Na prvé sme čakali 2 roky, druhé vzniklo antikoncepčnou metódou plodné a neplodne dni... Čiže je to nespoľahlivé, keď to nevieš a ťažko aplikovať pri nepravidelnej MS...

kathhii
14. jún 2025
@michaela329

@janetinka27 a to ako dostanú ten materiál vonku? Injekčne? Seriózne toto niekomu príde ako lepšia možnosť a zároveň sa bude tváriť ako mu ide o dobro toho páru 🤦 Nie, pán kresťanský gynekológ manžela nikam neposielal, problémy stále videl v kamarátke. V CAR jednoznačne videli problém u manžela a tak aj bolo, u nich sa riešilo zlepšenie spermiogramu - odbery museli opakovať, toľko hriechu...., separacne a oplodnovacie techniky - aby bol čo najlepší výsledok s ohľadom na jeho dg. Takže nič pre kresťanov prijateľné.

@michaela329 áno, aj injekčne, normálne sa spraví odber priamo zo semenníkov...

any_soj
14. jún 2025
@andrejka1974

Však a taká antikoncepcia by ti pomohla aj na ten tvoj cyklus alebo nech sa chráni muž však kresťan nekrestan je to snáď jedno nemyslíš zdravie je najdôležitejšie a mať rozbitý cyklus nie je nič dobre potom keď budeš chcieť byt tehotná budeš mať problém takže antikoncepcia najlepšie riešenie

@andrejka1974 ja len k tomu, že rozbité zdravie napraví antikoncepcia ... To je strašný blud. Ona len navodí dojem pravidelnosti, ale v skutočnosti ešte viac poškodí, tým, že vyblokuje ovuláciu. Čo je akože zdravé na pravidelnom krvácaní bez ovulácie?

any_soj
14. jún 2025
@aislin4

Tvoj úmysel je neotehotnieť. Či sa budeš chrániť antikoncepciou, kondómom alebo hentak komplikovane, tak je to úplne jedno. Boh nie je sprostý. Proste normalne použi antikoncepciu, lebo takto je to len pokrytectvo a Boh to vidí. ;) aj farari sú len ľudia, sak trocha vlastného rozumu, nerobíš nič zle. To ti len niekto nahuckal do hlavy.

@aislin4 vôbec to nie je pokrytectvo. Pointa nie je, že by problém bol neotehotniet, nechcite ďalšie dieťa. To je úplne ok. Kresťania nepoužívajú antikoncepciu, lebo veria, že keď Boh spojil plodivý a spojivý účinok v sexe, tak ho nemáme umelo oddeľovať. Čiže vyblokovat plodivý účinok, alebo dať vyrobiť dieťa bez spojenia. Sex je úplne ok aj za účelom dobra manželov, vzťahu a prijemnosti.

any_soj
14. jún 2025

Ahoj. Pre teba by mohol fungovať Creightonsky model. Tiež nemám nikdy úplne sucho. Ale aj Billings v kombinácii s teplotou. Môžem ti dať kontakt na lektorku Billingsa. Venuje sa obzvlášť ženám, ktoré majú náročný cyklus a vážne dôvody neotehotniet. Sama už po 3. dieťati nesmela otehotnieť.
A inak - v Brezne robíme víkendové duchovné obnovy pre mamy s malými deťmi (čiže také, čo sa na bežnú DO nedostanú).
Najbližšie bude na jeseň a téma bude tentokrát presne táto.

Strana
z2