Ako oznámiť mame, že potrebujem tabletku po?
Prosím hlúpe reči a vychovávanie si nechajte pre seba. Stala sa totiz taká vec, že s priateľom sme mali súlož a roztrhol sa nám kondóm. Zistili sme to až v momente keď sme skončili a teda všetko skončilo vo mne. Povedala som že ideme okamžite kúpiť tabletku po. No on mi povedal, že je pred výplatou a nemá na to (trošku red flag a premýšľam či toto je správny chlap do života ale o tom po tom). Ja chodím ešte len na strednú, nemám žiadne vlastné peniaze, nedisponujem vreckovým a nemám si to ako kúpiť. Takže jediná možnost je ísť za mamou, povedať jej čo sa stalo, oznámiť že už nie som nejaký ten čas panna a poprosiť ju nech mi tu tabletku kupi. Mám z toho strašný stres, neviem ako jej to mám povedať. Viete mi poradiť ako začať konverzáciu?
Mame to treba normálne povedať a čím skôr, aby nebolo neskoro.
tak som to mamke povedala, ešte pre upresnenie, s tým človekom som mala vzťah už pol roka, takže to nebola žiadna náhodná známosť, akurát som mala ružové okulaire a nevšímala som si také tie maličkosti, ktoré by mi už dávno napovedali že toto nie je chlap pre mňa, našťastie to bola dostatočná skúsenosť na to aby som si otvorila oči poriadne dokorán. Mamina bola úplne zlatá, povedala mi, že jej bolo jasné že panna nebudem večne a že je rada, že som jej to povedala, Nerobila žiadnu vedu z toho. Tabletku sme išli okamžite kúpiť a teraz je ešte taká zlatá že mi nosí čajíky lebo mi je po tej tabletke neskutočne zle :D Rozprávali sme sa už aj o antikoncepcii, s cím som suhlasila aj keď sex najbližšiu dobu mať nebudem. Zastavil sa u mńa aj frajer, chcel vedieť čo mi je keď sa mu od obeda neozývam. Tak som mu povedala, že som s mamou toto riešila. Okrikol ma, že som to nemala robiť že teraz vyzerá pred mojimi rodičmi ako socka a že on bol pripravený na otcovstvo (hej hej) a chcel aby sme boli rodičia keby to "klapne". Ostala som ako obarená, viem že on by možno aj mal vek na rodinu, ale rozum vobec. Nemala som náladu sa s ním dnes doťahovať, tak som mu zabuchla dvere a zajtra mu asi vkľude vysvetlím, že nech najprv dospeje a potom nech si nájde seberovnú. A ešte čo sa týka tých brigád alebo kamošov, tak rodičia mi brigádu nedovolia lebo chcú aby som sa venovala škole, takže brigáda len v lete a kamoši to majú podobne. ďakujem za rady, ja som už síce vedela, že musím s pravdou von, ale aspoň ste ma podporili za čo som vďačná
Máš skvelú mamu, si rozumné dievča, toho chalana pošli kadelahšie, ked sa o teba nepostará v takejto chvíli, tak si neviem predstaviť čo by robil v iných situáciách.
Och, dakujem za take mamy.
Pre boha, že ,,keby to klapne". 😲 😠 To je riadny hajzel! On normálne chcel aby si ostala tehotná (pričom si ešte na strednej škole)! Tie peniaze pravdepodobne aj mal len ti klamal, že ich nemá nech skončíš tehotná. Toto je manipulátorský hajzel! Pošli ho kade ľahšie a blokni si ho všade!
Inak super, že si to s maminou v kľude vyriešila. Dávaj si v budúcnosti na chlapov väčší pozor. 🙏
Obdivujem tvoju maminku je super...
Neviem akú máš mamu ale podľa mňa každá normálna mama vie že raz príde aj sex a ešte si sa aj chránila len sa vám stala smola ..takže normálne jej to povec ja si do teraz pamätám ako som sa triasla v 16 tich ísť prosit o antikoncepciu 😅 ale mama nie je včerajšia a čo sa týka toho chlapca áno red flag aspoň že ty máš rozum a už si akurát čítam ako to dopadlo super
Prečo nemáš žiadne peniaze? Ani vreckové? Kamoška ti nepožičia? Ja by som sa asi vyhla rozhovoru s mamou... Ale ja mám takú inú mamu, takú že radšej nekomentujem. Neviem, aký vzťah máš ty so svojou. Plus koľko máš rokov?
@jabadabadu možno len povedal že nemá .. možno nechcel dať. Aj keď to by bol horší prúser ak by otehotnela, tam by už išlo o iné prachy ako teraz o 25 či koľko to stojí.
Napíš potom, ako to dopadlo, teda dúfam, že zabrala. Mamu máš super a urobila si veľmi dobre, že si jej to povedala. Toho debila pošli kade ľahšie.
@gertrudaosem
@drakaria ženy nemusíte čítať každý príspevok ale prebehnúť či autorka už niečo nenapísala by bolo fajn. Situácia je vyriešená, mamina zareagovala perfektne a dievča aspoň vie, že takýto chlap nestojí za nič a môže sa ďalej venovať skole.m
Pozdravujem.maminu a najradsej by som ju hmed teraz objala..snad budem mat aj ja o par rokov s dcerou taky vztah ze za mnou pride bez hamby aj s takymto problemom...
Ved to stoji 17 euro 😀
velky red flag, mama sa mozno najprv nahneva ale pochopi a bude si aj vazit, ze si sa jej takto zdoverila
@saxana000 aj ja som si toto pomyslela. Dufam, ze za mnou dcery s tymto pridu. Mne osobne sa paci aj autorkin postoj, ze dokazala v mladuckom veku zhodnotit, ze to nie je chlap ,,ako sa patri". To tiez vela napovie o maminej vychove. 👏
Pevne verím,že ťa chlap neoblbne a ,že sa k nemu nevrátis. Aspoň sa ukázal a nestratis s ním viac času ☺️
Myslim, ze ani s tym otcovstvom nepocital. Nemal to v plane.
Ale tak narychlo vytiahol nieco, cim by prebil tvoje eso. Co by ho urobilo peknym, dolezitym. Taky prazdny pokus dat gloriolu svojim cinom (Ja som to vlastne myslel dobre, ved ja som chcel s tebou rodinku, zaco ma urazas?).
Keby ta realne miloval, obvola hned kamosov a pozicia si rychlo. Alebo si pozicia od niektoreho kolegu v praci. Vsak to vrati. Zachvilu su vyplaty.
A on pol dna caka, ci mu ty zavolas, nic neriesi. A este povie, ze uz sa dusevne pripravoval na otcovstvo. Wtf? Zodpovednost level hlavkovej kapusty.
A fajn, ze mate doma takuto doveru. To velmi pomoze, ked je clovek v kasi. Aspon sa neboji, neotala zbytocne a snazi sa hned riesit.
neviem čo je to za debila, lebo na tabletku ,,po,, nemá ale keby si zostala tehotná tak na dieťa už áno?
autor - to je teda debil, vsak socka je, ked nema 20 e a tak mu treba, ze aj tak bude vyzerat pred tvojimi rodicmi a trepat sprostosti, ako je pripraveny byt otcom, neviem odkial by vzal mimnimalne 1000 e na vybavu kocik, postel atd..a este toto trieskat stredoskolacke, ale urcite si sa ponaucila a vies co mas robit s takym "vztahom" a mama je fajn, dobre, ze si jej to povedala
Povedz mame. že to je na knihu a na chlapa sa vykašli. Určite by som nepovedala, že je to na tabletku po.
Ach, len takto nevychovat svoju dcéru.
@kvaplakvapka Ach, dufam, ze dceru nemas a nebudes mat
@nikolka1986 A ked jej pride zle - co aj pise ze prislo - pretoze tabletka po ma aj taketo vedlajsie ucinky, tam tiez na mame klamat? A keby jej bolo velmi zle a musela by prist sanitka, tak tiez by pred mamou mala zachranarom nadalej klamat?
@kvaplakvapka Nechces vychovat dceru k zodpovednosti, zdravemu rozumu a doveru k mame? A ako? Aby sexovala bez ochrany a mame klamala?

Kamoska ti nemôže požičať a on nemá kamarátov?