icon

Ako oznámiť mame, že potrebujem tabletku po?

6. dec 2022

Prosím hlúpe reči a vychovávanie si nechajte pre seba. Stala sa totiz taká vec, že s priateľom sme mali súlož a roztrhol sa nám kondóm. Zistili sme to až v momente keď sme skončili a teda všetko skončilo vo mne. Povedala som že ideme okamžite kúpiť tabletku po. No on mi povedal, že je pred výplatou a nemá na to (trošku red flag a premýšľam či toto je správny chlap do života ale o tom po tom). Ja chodím ešte len na strednú, nemám žiadne vlastné peniaze, nedisponujem vreckovým a nemám si to ako kúpiť. Takže jediná možnost je ísť za mamou, povedať jej čo sa stalo, oznámiť že už nie som nejaký ten čas panna a poprosiť ju nech mi tu tabletku kupi. Mám z toho strašný stres, neviem ako jej to mám povedať. Viete mi poradiť ako začať konverzáciu?

Strana
z3
panelacikova
6. dec 2022

na kondóm priateľ má a na tabletku "po" nie? 🙂

stellarstar
6. dec 2022

Nemám slov

shewinka
6. dec 2022

vysvetli jej to presne tak, ako nam tu. Ze sa mate radi a ze sa stala taka vec…. mama bude kricat ale vyhovie ti

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
em4life
6. dec 2022

Mamina pochopí, priateľa pošli kade ľahšie

hradnapani
6. dec 2022

ak mama nechce byt babka, tak ti na to peniaze da. Takze mlady muz nema na tabletku ale na potencialny zavazok byt otcom ano. Dobry vyber...

deedol
6. dec 2022

hlavne to ries rychlo, ucinnost tabletky klesa s casom, ktory uplynie od suloze.

adri266
6. dec 2022

Normalne. Mami, mam taky problem a chcem ta poprosit o pomoc. Prosim, nekric na mna, uz aj tak som vo velkom strese.

a vysvetlis, co sa stalo. A ked uz bude rec o tabletke po, mala by si zvazit HAK a tiez zmenu partnera. Ci teda skor frajera, lebo toto este partner nie je.

qwerty2
6. dec 2022

Môžeš to urobiť aj inak - požičaj si od kamošky a potom nech to priateľ po výplate zacvaká (teda to vrátiš kamoške), alebo povedz mame, že to potrebuješ na niečo iné.

Ale inak čo som len tak rýchlo vygooglila, tak tá tabletka stojí menej ako 30€ a niektoré dokonca menej ako 15€. To vážne nemá priateľ na to, aby ti ju kúpil? Ako si sama povedala - je to riadny red flag. To mu je jedno, že môžeš skončiť tehotná? Ani sa nepokúšal tie peniaze požičať od nejakého svojho kamaráta? Takého blbca (a to je ešte slabé slovo) pošli kade ľahšie lebo evidentne chce od teba len jedinú vec a vôbec mu na tebe nezáleží.

veronika3110
6. dec 2022

@qwerty2 dupľom ked nemá cca 20€ pred výplatou... zrejme ani hospodáriť veľmi nevie

tehulka2011
6. dec 2022

Toto nemoze byt realne

mell27
6. dec 2022

Iba taký dodatok - kúp si ellaone, nie escapelle 😊 držím palce 👍

januska12323
6. dec 2022

Požičaj si od kamošky a po výplate jej to tvoj budúci bývalý vráti. A ak nechceš takto stresovať každý mesiac daj si predpísať antikoncepciu.

sarahh09
6. dec 2022

Ideš na to rozumne. Mama ti pomôže priateľ sa ukázal aky naozaj je.
Ako znie príslovie v núdzi poznáš priateľa.

deedol
6. dec 2022

este mi napada do buducnosti taka trocha nevyziadana rada (prepac mi za nu 🙂) - na kondomoch nesetrite. my pouzivame durex extra safe uz roky a nikdy sa neroztrhol.

adik64
6. dec 2022

K tomu, co ti napisali vyssie, by som sa ho este opytala, ci bude mat na kocik, vybavicku, vyzivne a dalsie vydavky, ak sa nahodou zadari. Nech si rozmysli, ci ta tabletka predsa len nie je mensi naklad. Dobre uvazujes, toto naozaj nie je chlap do zivota.

martinaju
6. dec 2022

V prvom rade ma chlap byt chlap a dat ti peniaze. Nemá? Ved to nestoji 150 eur. Či na výživné bude? Lebo mam pocit že ak by si tehotna ostala tak by si ostala sama. Takže pekne za mamou a vysvetlit jej, určite pochopi a aspon bude vedieť keď nastane aj nejaký problém keďže je to koktail hormonov. A toho debila pošli do riti.

viky173
6. dec 2022

vsak povedz mame ze potrebujes do skoly alebo ze chces ist na vianocne nakupy, nemusis hned hovorit co si za to ides kupit, do obchodu Ta snad uz samu pusti

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tehulka2011
6. dec 2022

@elizabet173 to ako to opisuje - “trosku red flag”, ze je ten chlap naozaj taky blby, ze by jej nezohnal peniaze, ze namiesto zhanania 15€ slecna zalozi temu na mk… pricom by v realnom pripade islo o minuty/hodiny

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tehulka2011
6. dec 2022

@elizabet173 celozivotne alimenty su pre neho lepsi deal?
A este ta story ze stredoskolacka nema tych par eur, to je tazko uveritelne, jednoducho keby som v takej situacii tak skusim kamosky vselico ale nepisem na mk

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tehulka2011
6. dec 2022

@elizabet173 asi hej, vselijaki ludia existuju

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
6. dec 2022

@elizabet173 skôr náhodným sexom🙄

som_realistka
6. dec 2022

čo najskôr, a to všetci myslia minúty, sa porozprávaj s mamou, bez hystérie, možno najskôr vypení, ja by som určite, ale určite Ti pomôže. o ostatnom, čo sa tu napísalo by som sa vážne zamýšľala v posteli po užití medikamentu.

zobaka
6. dec 2022

ja ako matka ti hovorim, ze by som bola rada, keby mi to dcera povedala a tbl by som ti kupila, urcite sa neboj

sojorez
6. dec 2022

Predstav si ten stres, ked mame oznamis, ze ocikany test Ti vysiel pozitivne... Popri tom je prosba o kupu tabletky malina... Do buducna - za predpokladu, ze si dost stara na sex, tak si dost stara i na brigadu. Minimalne Ti to zabezpeci aspon nejake financne prostriedky na antikoncepciu, kedze chlap to ma na haku.

zobaka
6. dec 2022

@shewinka tak on ju ocividne "ma rad" ked nema 20 e na tbl po, dospely chlap 🙈

Strana
z3