Ako sa chránite, keď nemôžete používať hormonálnu antikoncepciu?
Ahojte, chcela som sa spytat zien, ktore uz vedia, ze maju konecny pocet deti ako sa chrania ak nemozu (popripade nechcu) pouzivat hormonalnu antikoncepciu ani hormonalne teliesko. Dakujem 🍀
@lenjaona moj lekar studoval medicinu, nie sarlatanstvo. po porode som sa s nim o formach ochrany radila a ziadne vyplachy neradil. fakt, nestrapnuj sa. to, ci si plodna, ti zistovali ako? hyfosy, laparoskopicky? lebo hormonalny obraz nehovori nic o plodnosti. u teba nefunguju ziadne vyplachy, u teba funguje to, ze mas s otehotnenim problem a neotehotnela by si aj bez tych vyplachov.
@matkahelka to meno nenapíše, pretože žiadny lekár by také niečo z úst nevypustil. 😅
Nehormonalne teliesko a pripadne vazektomia.
@lenjaona nic si vyprosovat nemusis, len tu nerad tebou vymyslenu metodu ochrany a dostuduj si ucivo ZS v oblasti rozmnozovania. nikto neuveri, ze lekar ti poradil vyplachy teplou vodou, ani keby si sa vyplachovala kyselinou, tak to ako ochrana nefunguje. spermia je rychlejsia ako ty, kym co i len vlezies do vane.
@lenjaona este viac ako tento vyplachovaci napad ma zaujala odpoved - meno lekara ti nedam, sama sa ho spytaj a povie ti to iste :D teda mame chodit do vsetkych gynekologicky ambulancii na Slovensku a hladat toho, kto toto doporuci? tak to potrva ...
@bashawelle nie, máš sa na to opýtať svojho gyndoša a povie ti to isté 🤣
@lenjaona preco si pomazala svoje odpovede?
ale vlastne mas pravdu, nech sa k tymto tvojim radam nedostane nejaka zena, ktora by ich chcela vyskusat 😉 btw, google vyhodi vsetky formy antikoncepcie. je zaujimave, ze tebou spominane vyplachy tam spomenute nie su.preco asi? jaaaj, asi preto, ze taka forma ochrany NEEXISTUJE
@lenjaona A ešte k tomu by si mohla vedieť ze vyplachy horúcou vodou niesu vôbec prospešné, naopak si tak môžeš privodiť dalsie problémy, takže naozaj tieto rady radšej ďalej neposuvaj
Zabudnite však na výplachy pošvy vodou! Sliznica môže byť po sexe narušená, navyše sa mierne mení jej pH, výplachom by ste jej prirodzenú rovnováhu ešte viac rozhádzali.
Abstinenciu
My sme vekovo tak isto na tom a poznám viacero párov, kde to tak vyriešili. Mali dve deti a už nechceli ďalšie. Išiel muž lebo je to jednoduchšie. 🙂 Za mňa najlepšie riešenie.
@aknamorka22 do buducna chceme vazektomiu ale bavili sme sa tak za 4-5 rokov keby nahodou sme sa este rozmysleli a dorobili este jedno 🤷🏼♀️ Dovtedy to potrebujeme poriesit inak.
Tak by som kombinovala počítanie plodných dní (meranie bazalnej teploty) s prerušovanou sulozou, prípadne prezervatív 🙂
nehormonalne teliesko

@lenjaona nie, problem s plodnostou bude na tvojej strane. a tiez ma zaujima meno gynekologa, co takuto absurditu povedal. uplne vazne, napis meno.