Ako sa dá neplánovane otehotnieť?
Ahojte, neberte moju otázku ako útok ani podrypovanie. Len jedna vec mi nejde do hlavy (možno mi chýbajú nejaké info z biológie, budem rada ak mi to vysvetlíte).
Ako sa dá neplánovane/nechcene otehotnieť? Rozumiem len jednému dôvodu, a to že muž "nestihne vytiahnúť". Ale okrem toho? Môže sa reálne stať, že spermie sa dostanú dnu bez toho, aby o tom ten muž vedel? Že to necíti? Alebo je to tými kvapôčkami lásky? Ak áno, ako je možné, že niekto takto otehotnie aj trikrát, a niekto za celý život ani raz?
@anonym_autor lebo keď sa tu pozrieš na diskusie kde sa pýtajú žien ako sa chránia tak ma udivuje aké množstvo ľudí sa spolieha na prerušovanú súlož. My nie, ale manžel mi vravel, že cíti, že trošičku ujde aj pred úplnym vyvrcholením (nie kvapôčky lásky). Proste pri prerušovanej súloži je to občas lotéria. Asi najmenej spolahlivá metóda. Za desiatky- stovky stykov takýmto sposobom počas manželstva sa môže stať, že raz, dva či tri krát ujde. Samozrejme môže ešte prasknúť kondóm alebo zlyhať hormonálna antikoncepcia atď. Ale čo vidím v diskusiach tak prerušovaná súlož v tomto vedie.
pridy pozret k nam.5 deti a vetky neplanovane.
@anonym_autor opat dokola... "vytiahnut" nie je ziadna antikoncepcia... to je na urovni "nedari sa mi otehotniet"... Alebo "bezne prebehnem na cervenu so zavretymi ocami a zatial sa mi nic nestalo, takze to funguje"...
Ostatna antikoncepcia je preverenejsia, ale nic nefunguje na 100% (niektore veci funguju takmer na 100%... vzektomia ked sa spravi spravne, hormonalna ked nemas zdravotne komplikacie apod)...
@anonym_autor "nestihne vytiahnuť" znamená, že nepoužívajú žiadnu antikoncepciu ale spoliehajú sa na zázrak. Ostatné typy ochrany sa blížia k 100% ochrane ale žiadna nie je 100%.
@anonym_autor vacsinou sa tym mysli, ze pouzili ochranu (alebo kombinovany sposob viacerych typo v ochran ako antik, teliesko, kondom, spermicidny gel, ...) a aj tak splodia dieta.
Jednoducho si priroda cestu najde.
@anonym_autor mne celý život stačilo vytiahnuť.... A to som otehotnela na 1x ( normálne , naplno ). Ale nemala som náhodný sex, len vo vzťahu. Takže som počítala že sa to stať môže.
@anonym_autor no tak to si vazne chybala na hodinach biologie, ak si myslis, ze otehotniet sa da len pri plnej ejakulacii do zenskej vaginy 🙃
Spermie su aj v predejakulacnej tekutine, spermie mozu zostat v mocovej trubici a pri druhom kole dokazu oplodnit, ziadna antikoncepcia nie je 100% (keby si mala zaujem sa dovzdelat, tak hladaj “Pearl index” )…
A mimochodom, neplanovane a nechcene su dve rozdielne veci.
trikrát som otehotnela neplánovane. 😀 ani raz sme to neplánovali. Plánujú sa u nás dovolenky a výlety. 🙂
@anonym_autor kamoska po 3 detoch a pocas bratia HAK ma dvojcata, takze asi tak. Naozaj to neplanovali. A je vela neplanovanych tehotenstiev len sa o tom nevie lebo zeny idu potichu na potrat.
Píšeš neplánovane ale tvoje otázky smerujú k nechcenému otehotneniu. Bolo by fajn si najprv ujasniť pojmy, k čomu vlastne chceš odpoveď. Ja som otehotnela neplánovne (nie nechcene) úplne normálne, mali sme nechránený styk, ktorému predchádzal rozhovor o dieťati v budúcnosti a príroda to zariadila tak, že hneď na prvý raz sa zadarilo. Neplánované to bolo v tom, že sme s tým vôbec nerátali, že tak skoro. Počítali sme s tým, že o pol roka-rok otehotniem. Ale určite sa toto nedá v žiadnom prípade brať ako nechcené otehotnenie.
@anonym_autor vacsinou sa tym mysli, ze pouzili ochranu (alebo kombinovany sposob viacerych typo v ochran ako antik, teliesko, kondom, spermicidny gel, ...) a aj tak splodia dieta.
Jednoducho si priroda cestu najde.
@moonlight1210 čo je "antik"?
@anonym_ed1b3d antik=antikoncepia alebo antika slang 😂
@zuzacka16 a teliesko, kondóm, gél snáď nie je antika?
Tej "stastnej" staci aj jedna spermia (staci, ak sa obtrie o chlapa a hned na prvy krat je v tom), ostatne potrebuju par milionov. Moznosti je kopec, umyl sa a sli na to druhykrat, ale v ... este stale nieco bolo, nestihol vytiahnut,... po tabletka nezabrala.
@anonym_autor V prípade nevhodne zvoleného spôsobu ochrany alebo pri jeho zlyhaní môže dôjsť k neplánovanemu otehotneniu./príklad na nevhodne zvolenú ochranu: prerušovaná súlož...priklad na zlyhanie ochrany: pretrhnutý kondóm, hnačka počas užívania hormonálnej antikoncepcie per oral
Píšeš neplánovane ale tvoje otázky smerujú k nechcenému otehotneniu. Bolo by fajn si najprv ujasniť pojmy, k čomu vlastne chceš odpoveď. Ja som otehotnela neplánovne (nie nechcene) úplne normálne, mali sme nechránený styk, ktorému predchádzal rozhovor o dieťati v budúcnosti a príroda to zariadila tak, že hneď na prvý raz sa zadarilo. Neplánované to bolo v tom, že sme s tým vôbec nerátali, že tak skoro. Počítali sme s tým, že o pol roka-rok otehotniem. Ale určite sa toto nedá v žiadnom prípade brať ako nechcené otehotnenie.
@anonym_218dbc súhlasím, mala som to tak tiež, žiadna baba z môjho okolia neotehotnela za prvý šup, ja áno dokonca dva krát.
@anonym_autor moja sestra má dve deti s 20 ročným odstupom, môžeš veriť aj neveriť, chcela druhé dieťa skôr nie po 40ke, celé roky sex bez ochrany a nič. Sestra má už 61 švagor 66 a dieťa prvý rok na sš. Sesternica otehotnela s telieskom, ďalšej zlyhala antika, neoverila si že liek ktorý užíva znižuje účinnosť antiky.
Neviem čo je na tom tak zložité, ak je niekto neplodný može mať sex aj 6x denne a tehotenstvo nikde.
@anonym_218dbc presne takto mame 2 deti, tretie je niekde tak pol na pol - aj sme chceli, aj nie, prislo, je tu. Stvrte a piate dieta je take tiez neplanovane, ale nie ze by boli nechcene. My sme vyuzivali PPR, stacilo, ze sa mi posunula ovu na skor, nez xy cyklov predtym a bolo. Mozno, keby sme boli menej plodni (takych problemov dnes maju ludia az az), tak by sa ani nic nestalo.
@anonym_218dbc presne to isté. Povedali sme si, že skúsime, však koľko ľudí sa snaží mesiace roky, isto to nepôjde hneď (chcené dieťa, neplánované = nemysleli sme si že bude = okamžite).
Pri oboch deťoch to vyšlo hneď na prvú.
@anonym_autor lebo keď sa tu pozrieš na diskusie kde sa pýtajú žien ako sa chránia tak ma udivuje aké množstvo ľudí sa spolieha na prerušovanú súlož. My nie, ale manžel mi vravel, že cíti, že trošičku ujde aj pred úplnym vyvrcholením (nie kvapôčky lásky). Proste pri prerušovanej súloži je to občas lotéria. Asi najmenej spolahlivá metóda. Za desiatky- stovky stykov takýmto sposobom počas manželstva sa môže stať, že raz, dva či tri krát ujde. Samozrejme môže ešte prasknúť kondóm alebo zlyhať hormonálna antikoncepcia atď. Ale čo vidím v diskusiach tak prerušovaná súlož v tomto vedie.
@anonym_ccac63 A ake su potom prekvapene😄😄 lebo oni to beru ako 100% zaruku.
nikdy som neplánovala v zmysle tento mesiac tento den šup na to... vzdy to bolo (sex) s vedomím, že ked otehotniem dieťa prijmeme tak či tak ci v 25 alebo v 45ke
mne sa podarilo po 18 rokoch sexu v 42 doteraz mam z toho traumu, u mna musela prist skor ovulacia, lebo davat pozor vedel 18 rokov, uz sa zvazuje o vazektomii, plodna mozem byt dalsich 10 rokov
@anonym_ccac63 A ake su potom prekvapene😄😄 lebo oni to beru ako 100% zaruku.
@anonym_7f9b7d a ešte lepšie keď ich potom muž pošle na potrat, lebo on ďalšie nechce🙈
Ja toto beriem ako formu “ochrany” len ak mi nevadí, že sa podarí
14 rokov prerusovany sex, prve dieta planovane ma 7 rokov, druhe neplanovane ma 3 mesiace a neviem ako 😂
@anonym_autor opat dokola... "vytiahnut" nie je ziadna antikoncepcia... to je na urovni "nedari sa mi otehotniet"... Alebo "bezne prebehnem na cervenu so zavretymi ocami a zatial sa mi nic nestalo, takze to funguje"...
Ostatna antikoncepcia je preverenejsia, ale nic nefunguje na 100% (niektore veci funguju takmer na 100%... vzektomia ked sa spravi spravne, hormonalna ked nemas zdravotne komplikacie apod)...
@moonlight1210 neverim tomu. Su to vyhovorky a nespravne uzivanie atk.
@anonym_e1043d ATK funguje na 99%. Na MK je ucinnost ATK asi len cca 59%. Cudne, nie?🤔
@moonlight1210 neverim tomu. Su to vyhovorky a nespravne uzivanie atk.
@anonym_e1043d ATK funguje na 99%. Na MK je ucinnost ATK asi len cca 59%. Cudne, nie?🤔
@katkazatka Raz som tu na MK citala, ze jedna uzivala tu antikoncepciu len 2 tyzdne v mesiaci ci ako to uz bolo- proste uplne zle, no tak ja sa vobec necudujem....
@anonym_autor podla mna za zlyhanie antikoncepcie moze najcastejsie len nespravne pouzitie. Expiracia kondomu, poskodenie kondomu, nespravna velkost kondomu, spoliehanie sa na antikoncepciu pri po napr. zvracani, prehanani, atd ... tabletka po ma tiez jasne pravidla a nie je to stopercentna zachrana.
Jednoducho ludia nepoznaju poriadne svoje telo, nevedia, kedy v cykle je mozne otehotniet, kedy a ci vobec maju ovoluciu a nedokazu sa riadit pokynmi vyrobcu. A potom sa cuduju, ako sa to mohlo stat 🙄
jo, a niektori ani nevedia, co musi nastat, aby mohlo dojst k oplodneniu 🙂 temy typu urobil sa mi na brucho, mozem byt tehotna? a tak ...
@anonym_218dbc presne takto mame 2 deti, tretie je niekde tak pol na pol - aj sme chceli, aj nie, prislo, je tu. Stvrte a piate dieta je take tiez neplanovane, ale nie ze by boli nechcene. My sme vyuzivali PPR, stacilo, ze sa mi posunula ovu na skor, nez xy cyklov predtym a bolo. Mozno, keby sme boli menej plodni (takych problemov dnes maju ludia az az), tak by sa ani nic nestalo.
@anonym_39443d mna to zradilo PPR pri tretom, "neplanovanom"...resp.planovanom na neskor.

žiadna antikoncepica nie je 100 percentná