Ako zabrániť tehotenstvu?
Veľakrát rozoberaná téma, ale stalo sa mi. Máme deti a žiaľ dnes po 9 mesačnej prestávke sme sa s mužom zblizili, avšak stala sa nehoda a ja plačem a nariekam, ale zvrátiť to už neviem. Zabudla som ja po pravde použiť krém zo spodu a teraz čo? Nechcem ďalšie tehotenstvo, tabletku po nechcem užiť nakoľko kojím. Existuje nejaká šanca, že neotehotniem? Nechcem už byť viac tehotná a chlapa neviem prinútiť na nijakú antikoncepciu, zároveň ja HAK užívať nechcem a nemôžem. Prosím o rozumné komentáre, už aj tak som v strese
Otec moze byt uzasny,ale ako partner stoji za nic. Nechce pouzivat ochranu a zenu necha 9 mesiacov bez sexu,potom ju zrazu v dobrej chvili prekoti a necha ju trapit sa,ci neostala tehotna. Fakt skvely muz.
Skoc si pre ten postinor zajtra. Babco odstavit, kojis uz mesiace, niektore zeny ani tyzdne. Urobila si pre zdravie mimca max. Nezufaj a zajtra na gyndu. Mirena ti neprichadza do uvahy❓
Ja si myslím, že ste asi silno veriaci a preto nechcete akceptovať žiadnu antikoncepciu, asi aj kondóm máte zakázaný.
Takže toho úžasného manžela nevieš DONÚTIŤ aby používal nejakú antikoncepciu? Tak ja si úžasného manžela predstavujem inak
Neviem dievčatá, zase ste sa predviedli. Jasne napísala, že antikoncepciu užívať nemôže. Tak stačia normálne rady. Ani manžel nemusí byť dajaké h....o . Asi nestihol. Ja by som jej tiež poradila teda podviazanie vaječníkov ak teda manžel nezváži iné riešenie.
Daj si tabletku po, kojeniu to nijak neuskodi
@janai1 predstav si, že som prečítala všetko. A len ma tak na väčšine zarazilo ako ste na ňu reagovali. Ja som vyslovila názor. Nepísala ani, že jej manžel to spravil úmyselne. O ochrane pre neho som tiež písala. Ale ak sa inak nedá... Dohodnúť sa musia obaja. Samozrejme, že aj on by si mohol dať podviazať semenníky.
Vám to tu niektorým pekne zaj.ebava. ona sa slušne spýtala. Na vase debilne "stačí kondom" nie je zvedavá. Ona situáciu vysvetlila. To ze neviete citat je vas problém.
@gov jednoduchí sa píše s mäkkým i keď už sme pri jednoduchosti 😀
Autorka nebud v strese, podľa info co sem dali niektoré ženy (co písali k veci a nie aby si kopli lebo v ich živote sa nic zaujímavejšie nedeje) by tabletka po mala byť ok 🙂. A reči ohľadom manžela si nevsimaj. Ty sama ho najlepšie poznas. Nikde inde si tak ženy nakopnú a "neulavia" urážkami ako na MK. Možno im to pomáha, ktovie 😀
Odporúčam naučiť sa metódy prirodzeného plánovania rodičovstva
https://www.lpp.sk/stm-ppr/16046-symptotermalna...
merať bazálnu teplotu. Dnes sú rôzne skvelé pomôcky a aplikácie na meranie, napr. termdrop, nasadíš na ruku, v apke ti vyhodnotí cyklus
https://www.bagniaristore.cz/tempdrop-2/?srslti...
Keď sa všetky tieto metódy aplikujú a máte styk mimo plodného obdobia, zaručene neotehotnieš.
@shee11 z toho zaručene neotehotnies mám dcéru….sledovanie je síce super, aj prístroje na meranie ale telo je nevyspytateľné, a keď Pán Boh dá aj motyka vystreli.
No tak čo už teraz. Po pôrode sa daj sterilizovať keď chlap nechce. 🤷
Namiesto HAK môžeš použiť pharmatex čapíky alebo krém môžeš to používať aj ked kojiš možno to aj poznáš iba sa nesmie používať nič s obsahom mydla po sexe aby to malo účinok je to nehormonalne
Ono jedna z formou ochrany je aj prerušované súlož teda,mal vytiahnuť skôr.
Ale tak už neurobíš nič. Ťažko povedať či sa niečo udeje ,alebo nie . Tabletka po by bola riešenie. No na ten tyzden dat um ,pripadne ak mas odsate . Teraz čítam,že escspelle je uplne bezpečná a min 8 h nedojcit .
Pred tabletku nadojci,odsaj na ďalšie kŕmenie daj si tabletku .
Toto bude najmenšie zlo ak by si potom mala riesit potrat .
@lucia147852 tak potom nastala chyba v určovaní plodných dní. ak to má žena naozaj dopodrobna naštudované, overuje viac symptómov, tak sa počať počas neplodného obdobia proste nedá. nechaj na autorku, nech si to zhodnotí.
Aké odpovede si čakala? Veľa možností nemáš..
- Risknúť to a možno si tehotná, možno nie..
- Vziať tabletku po.
To je všetko, čo môžeš urobiť.
Na to, že nemáš cyklus kvôli dojčeniu by som sa nespoliehala..
Nebola by si prvá ani posledná, čo takto otehotnela..
Mna upútalo, že chlapa nevieš prinútiť na nijakú antikoncepciu.
Čo je teda jeho návrh? Ako chce on ochranu riešiť?
"Ďakujem pekne" za taký prístup a takého sebeckého chlapa..
@shee11 nenastala chyba v sledovaní, prisla druha ovulacia neskôr ako do 24 hodín. Potvrdené dr. A je viac takýchto príbehov. Reálna spoľahlivosť je okolo 70%. Pretože sa musí brat do úvahy ľudsky faktor, podmienky ktoré nie sú 100% (alkohol, dĺžka spánku,…) a v neposlednom rade vie byt telo naozaj nevyspytateľné. Ja mám kurz metódy STM, poznám ju veľmi dobre
@shee11 toto ma zaujíma. Je to funkčná metoda? Ďakujem za napísanie. Ja som minule hľadala presne niečo na prírodnej báze, ale nič som nevedela nájsť a celkom som zabudla na túto možnosť. Stačí mi tento prístroj a robit si zaznamy resp grafy a podla toho vedieť ako na tom som s plodnými dnami? Funguje to aj v prípade, ze ešte nemám cyklus?
Meranie ovulacie by nebolo presne skrz nočné budenie a kojenie . Odporúča sa merat hneď po zobudení ako vstaneš. Tým ze sa zdvihnes a prejdeš atď teplota stúpa. Čiže za mna nefunkčná pokiaľ nespis aspoň 7h neprerusovane atď..
Existujú aj iné metódy. Co tak guma ,keď hormóny nechceš. A ak chceš mat úplnú istotu tak aj vtedy to skor vytiahne .
Mal by sa aj muz snažiť a nie len ty zháňať co by bolo fajn .
Pokiaľ nemáš cyklus tak je to ešte menej ako tých 70%, pretože teplota stupne, až keď nastane ovulacia, ak nenastane výkyv vieš to určite celkom presne. Dovtedy ale nevieš, mozes sa len spoliehať na dĺžku predchadzsjuciach cyklov a teoreticky hlien, čo tiež u nie každej spoľahlivo funguje. Musíš neprerušene spať aspoň 5 hodín pred meraním, nesmieš vstať, nesmieš piť alkohol. Je kopec veci čo ti spoľahlivosť merania naruší. Dalej sa odporúča cykly sledovať aspoň rok, aby si sa metódu naučila s vedela ju ako tak spoľahlivo aplikovať. Ak si otvorená, že ďalšie dieťa by bolo ok, tak je fajn. Ak si v tom, že ďalšie určite nie, tak ti z metódy môže vzísť možno nie úplne radostne prekvapko. Pozri ako stresujes teraz z jedného nechráneného sexu. Toto tá čaká každý mesiac, ci sa náhodou nestalo. Alebo nechať styk až ma poovulacnu neplodnosť, ktorý je istejší, ak nenastane niečo ako u mňa.

@dadis 🤣🤣🤣🤦♀️... No, ale nesmejme sa, mohla mať kľudne nejaký zdrav. problém