icon

Ako začať užívať antikoncepciu Dienorette správne?

laurrel
10. feb 2025

Zdravím, gynekológ mi predpísal antikoncepciu - dienorette, antikoncepciu mám prvý krát ešte som ju nezačala užívať, táto je však podľa dní čiže pon, ut, st… mám si ju vziať v prvý deň menštruácie no teda neviem ako, keď napríklad dostnem meštruáciu vo štvrtok tak si dám normálne pondelkovú tabletku alebo štvrtkovú? Len v tom prípade ak si zoberiem štvrtkovú tak mi ostanú prvé tri tablety a keď si ich vezmem ako posledné z 21 tabliet tak tým pádom aj ďalší mesiac mi príde menštuácia vo štvrtok a stále mi budú ostávať tablety, gynekológ mi o tomto nepovedal, a na internete som sa o tomto nedočítala, ďakujem za každé rady🙂

janai1
10. feb 2025

@laurrel nie, žiadne tabletky ti ostávať nebudú. Začneš tabletkou označenou daným dňom a pokračuješ po dňoch

laurrel
autor
10. feb 2025

Takže stále každý mesiac začnem štvrtkovou tabletkou a budem končiť s tými tromi čo mi ostalo na začiatku?

danielad9
11. feb 2025

@laurrel ja mám tiež antikoncepciu podľa dni. Lepím si na ňu pásik kde su napísané dni a keď mi začala menstruacia v stredu tak sok začala tabletkou označenou ako streda. Ja nechápem ako to rátaš, že ti ostávajú tabletky

janai1
11. feb 2025

@laurrel daj si proste každý deň jednu tabletku a nefilozofuj 🤦🏽‍♀️

crazy_cat_lady
11. feb 2025

dostanes ms v utorok, tak si das prvu tabletku v utorok, pokracujes, az kym nedoberies blister, mas sedem dni pauzu a potom zacinas stredajsou tabletkou atd..

laurrel
autor
11. feb 2025

@crazy_cat_lady ďakujem☺️

juanetta
12. feb 2025

@laurrel ahoj aj ja mam dionerette.. prvu tabletku si das presne ked dostanes najblizsie menzes a pokracujes dalej mas v nej 21 tabletiek a ked ich doberies tak 7 dni mas pauzu neberies nič a na 8 den znova zacinas brat tabletky.... ak dostanes menzes vo stvrtok daj si radsej štvrtkovu tabletku aby si v tom nemala chaos 🙂) a najlepsie ked ich budes brat v pravidelnom rovnakom čase ...takže nie je šanca aby ti tie 3 tabletky "ostavali" :D