Alternatívy k hormonálnej antikoncepcii pri odmietaní kondómu
Ahojte. Prosím poraďte, som s manželom už 8 rokov, máme spolu 2,5r synčeka a momentálne druhé dieťa ešte nechceme. Ja hormonálnu antikoncepciu nechcem a manžel so mnou odmieta spávať s kondómom. Zo začiatku nebol problém aj keď už vtedy sa sťažoval. Skúšali sme latexové aj bez latexové, rôzne veľkosti a značky, no jemu sú všetky nepríjemné. Vraj keby iba bol menej citlivý tak mu to až tak nevadí, ale jemu sú tak nepríjemné že so mnou už úplne odmieta s nimi spávať. Vraj to cíti ešte aj na druhý deň. Prerušovaniu ja neverím a taktiež ani prípravkom ako napr pharmatex ktorý mi kúpil nech vyskúšame a vlastne ani si "tam" nechcem nič vkladať. Tiež nechcem žiadne vnútromaternicové teliesko, bojím sa komplikácií. Prosím poraďte nejakú alternatívu alebo kompromis. Ďakujem
@anonym_068d41 vďaka za známu informaciu, vyššie píšem o možnosti kontaktnej alergie, do ktorej spadaju aj tebou spomenuté problémy.. 😉
Ono, ta pravdepodobnosť anafylaktickeho šoku po použití kondómu je mizivá. Kontaktná alergia je v porovnaní s rizikami hormonálnej antikoncepcie tiež pomerne zanedbatelna. nehovorím, že to nie je nepríjemné, že to nemoze predstavovať akútny zdravotný problém, ale dlhodobé zdravotné komplikácie hrozia asi ťažko, že?
O egoizme ja nepíšem, túto poznámku mi adresovať nemusíš.
@beronsche no zacala si poznamkou: netvrdim, ze je niekto egoista - toto naznacuje, ze pokladas za egoista toho, kto navrhol hormonalnu ATK. OK, to bola moja domnienka. Beriem.
ALE - ukaz mi, kde tu niekto dava na rovnaku uroven kondom a ATK? Ja som tu nic take nepostrehla. Autorka hladala riesenie. To, ze niekto spomenul ATK je len ako jedna z moznosti. Podstata problemu je v tom, ze ona odmieta vsetko, zatial co on hlada a navrhuje riesenia.
A k tej kontaktnej alergii - ja neverim, ze to povazujes za nieco zanedbatelne. Kontaktna alergia v tomto pripade je nieco, co sposobuje ozaj velke problemy. Samotnym sexom sa zhorsuje a je opakovana. Z akutneho stavu moze prejst do chronickeho - to, ze to neostane pri zacervenani je snad vysokopravdepodobne. To uz len potom bude odmietat sex, nech uz s kondomom, bez, s ATK, s gelami aj s neviem cim inym.
Ja zas nechapem, ako moze niekto niekoho diskomfort pokladat za zanedbatelny, obzvlast, ked hlada riesenia, ktore by vyhovovali obom. A navyse ma vsetko negovane, lebo panicka si nieco nechce davat do vnutra. Zaujimave je, ze kondom jej nevadi, ten si asi strka len do nosa.
@kalifka ako môžes vymočiť niečo, čo je v úplne inej "trubici".. do mocovodu si (dúfam) nevkladas nič.
@anonym_65f01e Napisala si to za mna. Dakujem😃
@beronsche no zacala si poznamkou: netvrdim, ze je niekto egoista - toto naznacuje, ze pokladas za egoista toho, kto navrhol hormonalnu ATK. OK, to bola moja domnienka. Beriem.
ALE - ukaz mi, kde tu niekto dava na rovnaku uroven kondom a ATK? Ja som tu nic take nepostrehla. Autorka hladala riesenie. To, ze niekto spomenul ATK je len ako jedna z moznosti. Podstata problemu je v tom, ze ona odmieta vsetko, zatial co on hlada a navrhuje riesenia.
A k tej kontaktnej alergii - ja neverim, ze to povazujes za nieco zanedbatelne. Kontaktna alergia v tomto pripade je nieco, co sposobuje ozaj velke problemy. Samotnym sexom sa zhorsuje a je opakovana. Z akutneho stavu moze prejst do chronickeho - to, ze to neostane pri zacervenani je snad vysokopravdepodobne. To uz len potom bude odmietat sex, nech uz s kondomom, bez, s ATK, s gelami aj s neviem cim inym.
Ja zas nechapem, ako moze niekto niekoho diskomfort pokladat za zanedbatelny, obzvlast, ked hlada riesenia, ktore by vyhovovali obom. A navyse ma vsetko negovane, lebo panicka si nieco nechce davat do vnutra. Zaujimave je, ze kondom jej nevadi, ten si asi strka len do nosa.
@anonym_068d41 zanedbateľné z pohľadu rizík užívania HAK. Popieram niekde zdravotné problémy?
Príde mi prirodzene, že pri objavení sa problémov z dôvodu kontaktnej alergie, vylúčim pôvodcu problémov. Cize žiadne opakovanie, ani prechod do chronického problému.
Žiaden discomfort za zanedbateľný nepovažujem. Ani nikomu neradim, aby išiel sám proti sebe, za cenu diskomfortu. Porovnávam rizika na dlhodobom horizonte, to je všetko.
Autorke píšem, že v prípade kontaktnej alergie už veľa možností neostáva, nechce sa mi tu opakovať všetko, dohľadaj si.
@anonym_068d41 "zacala si poznamkou: netvrdim, ze je niekto egoista - toto naznacuje, ze pokladas za egoista toho, kto navrhol hormonalnu ATK"
Áno, moja chyba, toto bola nesprávna formulácia.
Myslene to bolo tak, že nemám záujem kohokoľvek a z akéhokoľvek dôvodu označovať za egoistu.
@anonym_996977 Bojím sa toho, neverím tomu a nepáči sa mi že by som si "tam" musela niečo dávať.
@anonym_autor vy ste teda rovnaki 🙃. Ani z voza, ani na voz. Nemate ine moznosti, nez ako je to teraz. Teda ziadny sex.
Ja neznasam kondom, ani manzel, Pharmatex ma stipe, hormony nemozem, teliesko nehormonalne tiez nechcem, ziadny pesar. Takze sex mame prerusovany, po potvrdenej ovulacii ideme na ostro a tesne po MS, taky 6-8.den cyklu tiez. Potom prerusovane aj pocas ovulacie, ale nam to funguje uz skoro 20 rokov takto. Deti mame sice 4, ale prve dve su uplne planovane, tretie sme sa nevedeli rozhodnut, ale nechali sme to na "nahodu", a to som odignorovala jeden priznak plodnosti a ovulacia prisla skor, takze nasa "chyba" a stvrte dieta sa podarilo vdaka rozrdbkanym hormonom kvoli covidu. Ale ani jedno nie je z prerusovaneho sexu, ale klasickeho. No ale ja viem, z ena svojho chlapa sa mozem spolahnut a ked by aj prislo dieta, tak ho prijmeme. To je ten rozdiel, no.
Uskladni si jeho spermie do banky a máš.
Autorka, obaja s mužom ste egoisti a nechápem prečo nechceš užívať hormonálnu antikoncepciu?
Autorka, obaja s mužom ste egoisti a nechápem prečo nechceš užívať hormonálnu antikoncepciu?
@anonym_553a3e to máš IQ 0 keď to nechápeš
@anonym_553a3e Som egoistka preto že nechcem zdravotné komplikácie? A manžel preto že má z kondómu problémy? Žiaľ ako som písala "našli sme sa" a žiaľ veľa možností nám nezostáva... Zatiaľ to vyzerá tak že manžel pôjde na vasektomiu, lekári to vraj vedia vrátiť po čase do pôvodného stavu.. akurát musí vydržať drobný chirurgický zákrok a potom dva týždne absencia a prvý mesiac ešte sa chrániť..
@anonym_553a3e Som egoistka preto že nechcem zdravotné komplikácie? A manžel preto že má z kondómu problémy? Žiaľ ako som písala "našli sme sa" a žiaľ veľa možností nám nezostáva... Zatiaľ to vyzerá tak že manžel pôjde na vasektomiu, lekári to vraj vedia vrátiť po čase do pôvodného stavu.. akurát musí vydržať drobný chirurgický zákrok a potom dva týždne absencia a prvý mesiac ešte sa chrániť..
@anonym_autor ... Šanca na úspešné zvrátenie vazektomie je asi 10%.
@anonym_autor ... Šanca na úspešné zvrátenie vazektomie je asi 10%.
@doriiis jemu lekár vravel niečo úplne iné. Ale nechcem sa hádať, ešte nič nie je definitívne a určite to všetko ešte prehodnotime.
@doriiis jemu lekár vravel niečo úplne iné. Ale nechcem sa hádať, ešte nič nie je definitívne a určite to všetko ešte prehodnotime.
@anonym_autor neviem prečo odmietas pharmatex jeden cipok do pošvy a máš pokoj.Vasektomiu by som nedovolila, ak chcete ešte dieťa
@anonym_autor vy ste na hlavu fakt...
@anonym_autor aké zdravotné komplikácie budeš mať z pharmatexu napríklad? Aby si potom nebola nepríjemne prekvapená, že muž už bude neplodný nastalo, poprípade splodenie potomka bude problém.
Nie, manžel odmieta jeden druh antikoncepcie, kvôli zdravotným ťažkostiam po tom, čo to skúsil a dokonca XY krát. Ty si sebec, ktorý odmieta všetko, aj to čo ani neskúsil.
Bože, ja chlapov takýchto ženských neuveriteľne ľutujem.
@anonym_autor no ja keby som išiel raz na vazektomiu, tak druhý krát by ma tam už nikto nedostal. Ty nič mužovi nevycitaj, obydvaja ste rovnakí. Nič vám nevyhovuje, ani jednému, ani druhému. Tak nesexujte.
@anonym_autor no ja keby som išiel raz na vazektomiu, tak druhý krát by ma tam už nikto nedostal. Ty nič mužovi nevycitaj, obydvaja ste rovnakí. Nič vám nevyhovuje, ani jednému, ani druhému. Tak nesexujte.
@anonym_a18412 keby si čítal a nie len komentoval tak by si vedel že nežijeme už dlho. A nie že nám nič nevyhovuje, ale nemôžeme z objektívnych dôvodov aj keď si vidím pre niekoho naše dôvody sú podcenovane
@really8 jedno už majú... A deti sú plné domovy lebo šak potraty sú zle .. sebecké je sa rozmnožovať keď veľa detí čaká na nový domov
@anonym_df06e2 ach zasa ten predsudok... Domovy sú plné detí, ktoré nie sú voľné na adopciu. Dieťa, ktoré rodičia uvoľnia na adopciu (napríklad aj cez anonymný pôrod, alebo vyhlásenie matky pri pôrode), je okamžite voľné a okamžite adoptované.
@anonym_autor symptotermalna metóda.
lpp.sk
@anonym_df06e2 ach zasa ten predsudok... Domovy sú plné detí, ktoré nie sú voľné na adopciu. Dieťa, ktoré rodičia uvoľnia na adopciu (napríklad aj cez anonymný pôrod, alebo vyhlásenie matky pri pôrode), je okamžite voľné a okamžite adoptované.
@any_soj az po 6t
@any_soj az po 6t
@krasneleto často idú aj priamo z pôrodnice do novej rodiny. Často žiaľ chybou personálu až po pár týždňoch. Napríklad my keď sme riešili, tak bolo 2 týždňové dievčatko v pôrodnici, z utajeného pôrodu. Ale keďže už sa tam boli pozerať 2 páry naň, a odmietli ho, lebo vyzeralo ako Rómske (keďže z utajeného pôrodu, tak to nebolo v "papieroch"), tak v pôrodnici povedali dosť, že im tam nebudú chodiť takto ľudia a teda že ide do domova, kde už ale pred hoci len prvým stretnutím musíme sa najprv stretnúť s miestnou psychologičkou podľa predpisov. A tá mala práve na niekoľko týždňov voľno, čiže dievčatko zostalo pár týždňov visieť vo vzduchu, lebo byrokracia... Ale aj tak to bola otázka pár týždňov, a nie že "plné domovy". Už je inak aj veľa žiadateľov o Rómske dieťa, resp. že s tým nemajú problém. Len táto dievčinka mala smolu zrovna na dva také páry, že boli na rade ..

dakujem za pripomenutie pharmatexu vyskusam, uz ho mam dlho doma, mne dr. navrhoval nuvaring, ale take divne mat v sebe umelohmotny naramok, cudzie teleso, neviem, mavam zapchy, vyleti von a co potom, no nieco si musis vybrat nic specialne ti tu nikto nevymysli, ci neexistuje 😃