icon

Antikoncepcia Jay Dess - skúsenosti

misinka08
14. jan 2014

Ahojte. Máte niektorá skúsenosť s JAY DESS? Na internete som našla veľmi málo info... Ďakujem za každú odpoved 🙂

vlalu6it
12. júl 2016

@zuzkaase TV 🙂neviem do kedy mám ešte čakať 😂

nezabudka92
21. júl 2016

Kocky pridavam sa mam jaydess zavedeny rok a pol zo zaciatku same dlhodobe spinenie krvacanie taktiez skoro stale s intimkou teraz konecne som sa dockala ziadne spinenie ani krvacanie sa nedostavilo dufam ze to tak ostane bez tehu 🙂

vlalu6it
22. júl 2016

@nezabudka92 A máš ho na 3-ci 5rokov?

nezabudka92
22. júl 2016

@vlalu6it ja mam na 3 roky jaydess a na 5 rokov je ta mirena alebo dana

vlalu6it
27. júl 2016

@zuzana1003 je aj na 5r.mi povedal gynekológ hmmm

ebinka30
9. sep 2016

ahojte, dnes som si bola zaviest jaydess, trvalo to asi pol minuty a ani neviem kedy to dr. urobila lebo som necitila skoro nic. Troska krce doma ale postel a ibalgin to dal do poriadku. Ani neviem ze nieco v sebe mam. Prve hodiny uplne super 🙂

zuzana1003
11. sep 2016

Ahojte,ja mam uspesne vybratie telieska nakolko planujeme babenko. Vybratie trvalo o nieco menej ako zavadzanie,pocitovo asi rovnako. Nic som neplatila za vybratie. Dva dni som spinila a jemne bolesti v podbrusku ale nic hrozne 🙂

zuzana1003
11. sep 2016

Inak urcite sa dam znova zaviest teliesko po porode👌👌👌

domcici11
15. okt 2016

Ahojte, predam vnutromaternicove teliesko jaydeese, otvorena je iba krabica pretoze ked mi to gynekologicka chcela zaviest zistila ze sa to nebude dat. Predam to za 130€ povodne to stoji 142€. Ak by ste mali zaujem tak mi dajte vediet. Dakujem

andrea1252
18. nov 2016

Ahojte ja mam teliesko uz 3tyzden stale krvacam alebo spinim bolesti mam v krizoch a podbrusku doktorka povedala ze to je normalne ze krvacam ale bolesti sa niekedy nedaju vydrzat tak neviem este par dni pockam ... zavedenie nebolelo tam bolo vsetko v poriadku

ivusa8520
19. nov 2016

ahoj j a som si tiez dala zaviest teliesko prvych 12 dni nic zaidne krvacanie jemne čisenie tesila osm sa ziadn e bolet nic ale po kontrole som zavćal viacej krvacat a krvacam doteraz jeden den slabsie druhy den silnejsie asi aj zato ze sa zmalou sama nadrapujem je tazka ma skoro 10 kg ... bolst nemam ziadnu neviet ci to krvacai e prestan e uz ?? mala os aj menzes ktory osm dostala o 3 dni skor a mala som sionejsie ako s om mavala menze s skoncil ale stale krvacam

ivusa8520
19. nov 2016

@nezabudka92 ako dlho ste krvacali ja uz mesiac mozno viacej

nezabudka92
19. nov 2016

@ivusa8520 viete co ja som ani nejako dlho nekrvacala skorej by som povedala ze zo zaciatku som mala dlhsie spineni ktore sa objavovalo kde tu 2-5 dni som spinila potom tyzden nic potom zase nakoniec sa to nejako upravilo do cca 2 mesiacoch od zavedenia, menzes som dostavala pravidelne sice ozaj len slabucky ze som si cely cas vystacila s intimkou nikdy som nepotrebovala viac a teraz uz to je rok aj tristvrte co mam teliesko menzes mam tak raz za dva tri mesiace stale v rovine spinenia na intimku , jedina zmena pre mna ze pred tym som si odbuchala ms za 4-5 dni teraz aj tyzden spinim ale tak zase pred tym to bolo ozaj ze ms a krvacala som teraz uz len spinenie

zuzkaase
19. nov 2016

Ahojte baby, tak ja idemdat Jaydess von 😔 mamho 7 mesiacov priblizne a katastrofa. Vratil sa mi po zavedeni ekzem a den co denje to horsie a horsie. Pol roka som na kortikoidoch, lebo uz kozny lekar nevie co so mnou. Su dni, ked si idem doskrabat cele telo 😔 Presla som testami, a nikde nic nenasli, ziadna alergia nic, jednoducho hormony. A tak musi ist teliesko von 😔😔😔😔

dari226
21. dec 2016

Najnovsie nazory prosim

vlalu6it
5. jan 2017

@zuzkaase aj mňa svrbí celé telo, mám ho už rok a pol a čistá katastrofa... Musím vydržať ešte 2MESIACE A VON,.. Celé zlé

zuzkaase
5. jan 2017

@vlalu6it Ja som to dala von, po vybrati som myslela, ze sa zblaznim ... doslova...ekzem sa este zhorsil, uz som ani spat nemohla a odrazu po dalsich kortikoidoch, uz fakt poslednych, uz som povedala, ze este jeden recept a skocim z balkona ....to zo dna na den prestalo ..dokoca som teraz cez vianoce normalne zacala menstruovat a ples sa lepsi, ekzem je zatial (klop klop klop) fuc.... co uz ..vyskusala som ..nebol to dobry napad, ale kto mohol vediet..uz to do seba teda urcite nedam ...

vlalu6it
6. jan 2017

@zuzkaase no ja neviem co ešte vyskúšam, keďže ja normálnu antiku nemôžem 😠

kikidee
23. feb 2017

Ahojte, tak ja mam tiez skusenost s Jaydess..po 11 rokoch uzivania klasickej tabletkovej HAK som chcela pauzu, babatko sme vsak este neplanovali, tak som sa po polroku stresov ci nie som tehotna rozhodla pre Jaydess. Prislo mi to super, podla toho co som citala, nizka davka postupne sa uvolnujucich hormonov, takmer zmiznutie krvacana, tri roky bez problemu....no uprimne zavidim tym, ktore to tak mali. Pri zavadzani som skoro odpadla, bolo to vrcholne neprijemne, ale svoje asi zohrala aj psychika. A co som mala dovtedy pravidelnu menzes, kt trvala 3-4 dni, tak zrazu som sa bez intimiek a tamponov nepohla 2 tyzdne. Myslela som ze to prejde, ale ani po roku a pol nepreslo. Najprv tyzden spinenia, potom 2-3 dni krvacania a potom dalsie 4 dni spinenie....tri tyzdne pokoj a potom zas....o tom, ze mi to zavadzalo pri sexe a partner to vzdy citil, ani nehovorim.....bolesti v podbrusku prvy polrok nenormalne, to sa potom zlepsilo trosku. Tak som sa rozhodla, ze to dam von. Aj s partnerom sme sa dopracovali uz do takeho rozpolozenia, ze ak sa "nieco pritrafi", bude to vitane 🙂
odstranenie bolelo ako silny menstruacny krc, ale bolo znacne lepsie ako zavadzanie. Su to len dva dni, tak som zvedava aky to bude mat priebeh, ako sa mi upravi cyklus a ako sa nam bude darit s babatkom. Dufam ze to pojde vsetko bezproblemovo 🙂
kazdopadne si myslim, ze kazda zena je ina, ja nelutujem ze som to skusila, istym sposobom som bola bez stresu, ale dalsi krat by som si uz asi rozmyslela 🙂

janina.p
27. feb 2017

Ja mám Jaydess zavedené tretí rok. Tešila som sa, že nebudem mať menzes ako moje kamarátky ktoré ho majú zavedené, ale nie. Menzes mám, síce trvá iba 2-3 dni ale nikdy neviem kedy ho dostanem. Deň krvácam, potom nič, potom špiním a znova začnem krvácať. Často špiním aje mimo menzes a po styku sa mi stáva že krvácam, čo som predtým nikdy nemala. Už to riešim s gynekológom. Robil mi biopsiu krčka a vraj to môže mať súvislosť s Jaydess. Stále som si vravela že sa to "stabilizuje" a nič. Hneď ako mi prídu výsledky z biopsie, dám si ho vybrať a uvidím čo ďalej.

babracik16
15. mar 2017

Ahojte kočeny aj ja pridám mam to teliesko už 2 r ..krami mam ako sa im chcechce malo kedy prídu ako maju špinim bez intinky sa nezaobidem bo nikdy neviem kedy to príde a každú chvíľu som v strese či niesom tehotná a samozrejme tampon nemôžem používať .. ale inak paráda nemusím riešiť tabletky a cena súper 🙂 .142 + 30 .. ale už si ho nedám dám si injekcie alebo dačo ine môžte mi poradiť .. 🙂

simonaha
28. mar 2017

Ahojte, ja mám jaydess zavedený skoro rok. Menštruáciu nemávam, iba spinenie pár dní. V tomto smere som veľmi spokojná. Na druhej strane musím nosiť každý deň intímku, pretože mám každý deň výtok. Biely, priesvitný. Doktorka mi brala vzorky a všetko je v poriadku, povedala, že je to hormonálnou zmenou (telieskom). Takže, všetko je super, až na ten dennodenný výtok.

petraa100
14. jún 2017

Ahojte, chcem sa podeliť s mojou skúsenosťou s Jaydess, ktorá ňou nie je v pravom zmysle 😄 Pred mesiacom som sa po dlhom odolavani HK rozhodla že nic ine momentálne nemozem robit a musim si nejaky druh nasadiť lebo babo este neplánujem. Tak po dlhom zvažovaní som váhala medzi nuvaringom a telieskom. Lieky nie som schopná jesť pravidelne takze tie isli uplne bokom. Počas naštevy u gyn som sa s nou bavila o možných spôsoboch a nejako zo mna vyhrklo teliesko a uz aj mi ho predpisovala - bola to práve Jaydess, kedze som nerodila. O zhruba 3 týždne som ho mala ist naložiť. Počas tych týždňov som velmi váhala a čítala si fóra. Rozmýšľala som ci predsa to nie je príliš dlhodobé, nikdy spm predtym hk nemala a nevedela som co to so mnou urobí a moj nazor na hk bol striktne negatívny. V samotný den nákladu som s tym stale nebola vysporiadaná a bala sok sa ci to moje telo kvôli tomu prijme. Avšak zaťala som zuby a isla do toho. Doktorka si ma pripravila a zacala merať krčok. Uz tam nastal problem. Tenkou tyčinku sa mi snažila otvoriť krčok ktory nechcel pustiť. Bolesť bola neskutočná ( nebudem vas chlácholiť, bolelo ma to neskutočne a to fyzickú bolesť zvládam dobre) Videla ze to nejde a velmi trpim tak skúsila najmenšiu kovovú tyčinku akú majú. Avšak ani ta nepustila. Jaydess nebola pre mna 🙂 Jaydess mi nedali, pretože by som to bez narkózy nezvládla. Vtedy som vedela ze to je osud a tak ako som ju nechcela tak to odmietlo aj moje telo. Z ambulancie som odchádzala s nuvaringom a dost mi aj môjmu priateľovi odľahlo. Ma niektorá podobnú skúsenosť s úzkym krčkom?

simonaha
14. jún 2017

@petraa100 je to tak, zeny ktore nerodili maju uzky krcok. Ja som uz rodila, preto bola bolest pri zavadzani telieska minimalna. Ja som mala aj nuvaring, ale nebola som s nim spokojna.

vlalu6it
14. jún 2017

@simonaha prečo si nebola s nuvaringom spokojná?

angy35
2. aug 2017

Zdravim, tak u mna spokojnost, davala som si ho pred dva a pol rokom, v tom case bol o nom jeden web v anglictine a info od lekara 🙂 Zavadzanie dost rokenrol, konplikovana dilatacia krcku, kedze som nerodila a mam ho zahnuty, trvalo t asi 10 minut, doktor ma ukludnoval, sestricka masirovala nohy, ja som predychavala, ale tak prezit sa to dalo. Vraj to tak ma 1 zena z 1000, takze no stress. Prv tyzden kludovy rezim, potom vsetko ok, krvacanie viac menej symbolicke, teraz v lete uz 5 tyzdnov ziadne (tehotensky test negativny, obcas si ho robievam, lebo som zlahka paranoidna 🙂, spinenie vobec. Kontroly ukazali spokojne uhniezdene teliesko, ja si neviem vynachvalit beztabletkovu slobodu, muz neciti nic. Po troch rokoch urcite necham zaviest nove.

simonaha
2. nov 2017

@vlalu6it ahoj, pretoze partner ho citil. A okrem toho, vtedy som este bola nerodicka, tak by mi nemal vypadavat, ale napriek tomu napr. pri velkej potrebe mi isiel von, resp. sa posuval von.

vlalu6it
3. nov 2017

@simonaha fiha,, však pri sexe ho môžeš dat na 6h von, potom len umyť a naspäť... A ze ti vypadaval? Nemala si ho správne usadený... Po toľkých rokoch používania sa mi to ani raz nestalo. Pri zavádzaní musí pekne nahupnut na krcok... Nesmieš ho cítiť a nemá šancu vypadávat...

simonaha
4. nov 2017

@vlalu6it tak je to nepohodlne stale von a dnu davat. Ja som ho necitila, ked som ho mala zavedeny, ale tak kazda sme ina, niekomu to moze sediet lepsie, niekomu horsie. No je fajn, ze ho pouzivas dlhe roky a si s nim spokojna. 👍

vlalu6it
5. nov 2017

@simonaha,,, určite, každé telo je iné... My sme ho dole nedávali, občas, len manžel zo srandy 😀inak úplne pre mňa fajn....