Máte skúsenosti s kočíkom easywalker harvey?

bibkak
14. jún 2019

Ahojte mamičky, chcela som sa opýtať na tento kočík či niektorá nemáte, dosť málo informácii som našla na internete, iba čo mi predavačka povedala v obchode. Chcela by som vedieť pár skúsenosti, ak s ním niektorá máte, že ako ste spokojná 🙂 Zvažujeme ešte cybex priam, ale ten sa mi zdá ako hrkalka keď som ho skúšala v obchode a taký dosť tvrdý .... porovnávala som ho s týmto easywalkerom...

lilly46
14. jún 2019

@bibkak ja mám Harvey 2. Rozhodovala som sa medzi ním a Joolz Hub, ale som maximálne spokojná. Čo by si potrebovala vedieť?

bibkak
autor
14. jún 2019

@lilly46 ja sa rozhodujem medzi ním a cybexom 🙂 a akú máš farbu ? ja rozmýšlam nad tou ružovou pre dievčatko 🙂 hovoríš že si spokojná ? nejaké nedostatky na ňom nevidíš? ja som dosť náročná .. a ten cybex sa mi zdá taký podobný dokonca sa mi zdá že hrkoce ze nie je taký pevný 🙂 len neviem ako je to s autosedačkou ku kočíku, keďže by sme chceli nejakú kvalitnejšiu 🙂

lilly46
14. jún 2019

@bibkak no, dlho som rozmýšľala nad mínusmi, ale ako najväčšiu nevýhodu vidím asi cenu. Je to ale jediný kočík aký som kedy mala, aj keď v predajniach sme skúšali veľa. Možno by viacej vedeli povedať mamičky, ktoré majú skúsenosti aj s inými. Inak, perfektne sa s ním jazdí, je veľmi ľahko ovládateľný, ľahučký, skladný, rýchlo a jednoducho sa skladá. Jednou rukou odistíš vaničku, druhou už chytáš vaničku, čo je super. Na väčšine kočíkov potrebuješ dve ruky na odistenie a potom najlepšie ešte tretiu na zdvihnutie vaničky. Páči sa mi aj veľký priestor na nákup a väčšie penové kolieska. Čičíkať by sa mohol dať aj ľahšie, ale z tých, čo sme pozerali, som ani pružnejší nenašla. Tiež som si zakladala na kvalitnej autosedačke, takže mi tie nadstavce neprekážajú. Mimochodom nadstavce sú aj výškové - bez nich je vanička nižšie. Ale neprekážajú mi, keďže ich nedávam dole, tak sú ako súčasť konštrukcie. Autosedačku sa určite oplatí kúpiť kvalitnú. My máme MAXI-COSI. Mám tyrkysový kočík. Páčil sa mi sivý, ale nemali vtedy na sklade. Ružový som videla. Pre dievčatko určite super, je veľmi pekný 🙂. Podľa mňa nebudeš ľutovať jeho kúpu.

bibkak
autor
14. jún 2019

@lilly46 aj sa ľahko čistí ? Ako ho dlho už máš ? Máš letné či zimné dieťatko ? Kamoska ho tiež zvažuje ale tá má termín v júli tak sa boji vaničky jav novembri tak mne je to jedno v podstate aká je tM vanička ... no autosrdacku msme vybratú od cybexu tak snáď budeme spokojní ale ďakujem veľmi pekne za radu 😊

lilly46
14. jún 2019

@bibkak mám ho len 2 mesiace, takže ohľadom čistenia ešte neviem poradiť. V predajni sme si porovnávali vnútornú vložku s väčšími kočíkmi a bola rovnaká. Treba toto porovnávať, lebo niektoré sa len zdajú byť väčšie, ale sú len mohutné a ťažké. Vaničku na celú zimu využijú podľa mňa len jesenné a zimné bábätká a aj to len prvý rok. My ostatné sa asi športiaku nevyhneme tak či tak. Na druhej strane to závisí aj od toho ako bude bábätko rásť... Želám veľa šťastia pri výbere 😊

bibkak
autor
15. jún 2019

@lilly46 chcela som sa tá esze opýtať na kolesa či sú kvalitne a vhodne aj do zimy ale teraz rozmýšľam že ty si to asi nestihla vyskúšať 😊

lilly46
15. jún 2019

@bibkak kvalitne su. Nestihla som este skusit, ale su podla mna dostatocne velke a do snehu sa daju predne aj zaaretovat.

tiumen
15. jún 2019

@bibkak a aký Cybex zvažuješ ? Na priam sa dajú dokúpiť napr lyže..

ikina30
2. jan 2020

@lilly46 je tento kočík skutočne taky dobrý? Je vanička dostatočne priestranná?

lilly46
3. jan 2020

@ikina30 ja som s ním veľmi spokojná. Čo sa veľkosti týka, ako som písala, skúste si v predajni dať porovnať vnútornú vložku. Ja som bola prekvapená, že je rovnako veľká ako na kočíku, ktorý sa mi zdal väčší. Nakoniec som aj tak prešla na športovú časť v 6. mesiaci a nie preto, že by sa nezmestil, ale preto, že sa malý už chcel pozerať von. Väčšina mamičiek zo skupiny prešla na športovú časť ešte skôr. Po vyše polroku používania musím povedať, že bábätku je úplne jedno v akom je kočíku, ono prichádza do kontaktu len s vnútornou vložkou. Všetko ostatné má slúžiť mamičke. A ja by som akékoľvek vychytávky zamenila za to, aby sa s kočíkom ľahko jazdilo a ľahko sa dvíhal a prenášal (áno, aj to mi občas treba, ale v predajni som si neskúšala nakladať konštrukciu do kufra auta a pritom ju dvihnúť nad hlavu, aby som prešla pomedzi dve autá). Preto som s výberom spokojná.

ikina30
3. jan 2020

@lilly46 My sme mali prvý kočík úplne obyčajný a popravde ani malá a ani ja som s ním nebola vôbec spokojná, vôbec sa v ňom nechcela voziť, ani v hlbokej časti a ani v šortovej časi, nehovoriac o tom, že to bol úplny tankodrom 🙈 Nakoniec sme kúpili novy šporťák a tam vydrži aj 3 hodiny v kuse. Ale nevadí, už som sa poučila. Pre mňa je dôležitá skladnosť a možnosť ho prerobiť na tandemový kočík. Čo ma však zaujíma ešte viac je, či skutočne športová časť vydrží až do cca 4 rokov (20kg) po odpojeni adaptérov? Niekde som čítala, že áno, niekde zas, že max do 2 rokov. Vraj sa dá tá časť nejak predĺžiť.

lilly46
3. jan 2020

@ikina30 nj, niekoré detičky nemajú radi kočíky vôbec. Neviem Ti ale v tomto poradiť. Malý má len 8 mesiacov. Máme Harvey 2 a tá časť pod nožičkami sa dá polohovať, ale o tom, že by sa dal predĺžiť som nepočula.

sisi2212
10. júl 2020

@lilly46 dobry den, ja mam tiez harvey dva, vedeli by ste mi poradit ako do neho dam do sportaka vlozku letnu? Neviem na to prist, ďakujem

lilly46
10. júl 2020

@sisi2212 dobrý deň, tú som tam ešte ani ja nedávala. Ak Vám ale žiadna nesedí, odporúčam dať ušiť na mieru.

vv78
25. júl 2020

@sisi2212 aku konkrétne vložku máte ?

sisi2212
26. júl 2020

@vv78 uz sa mi podarilo ju tam dat, dosla som na to, ďakujem ☺️

livi_91
4. apr 2021

@lilly46 kočík harvey2 máš už nejaký čas, mohla by si mi prosím napísať, do akého veku dieťaťa si používala tú športovú časť? A kedy si mala narodené dieťatko? Ja budem mať v júni a neviem odhadnúť, či v zime už pôjde do športovej alebo nie. Prípadne, ako si spokojná s kolesami ? Nie sú extra opotrebované ? Ja sa len bojím, že kúpim kombináciu a vydrží mi rok....za tu cenu na rok viem nájsť aj niečo iné ☺️ ďakujem pekne.

lilly46
4. apr 2021

@livi_91 áno, s kočíkom už mám teraz 2 ročné skúsenosti. Bábätko mám narodené v apríli a v zime už išiel do športovej časti. Keďže zima býva aj v marci a občas aj apríli, tak sa tej športovej časti v zime podľa mňa málokto vyhne. Nám vanička vydržala niečo cez polroka. Potom už začal sedávať čoskoro, bol zvedavý a nechcel ležávať. To záleži od konkrétneho bábätka. Netreba sa ale športovej časti obávať, veď bude mať zimný overal a aj fusak v zime. Ako nevýhodu na kočíku vidím menšiu striešku (riešim to pripnutím tienenia alebo plienkou) a nie všetky časti išlo dať dolu pri praní. Neviem ako to majú iné kočíky. Prijala by som brzdu na rukoväti, ale to neviem, či sa vôbec robí. Čo sa brzdy týka, treba ju pri odistení dať hore a to ide v lete v šlapkách ťahšie. Niektoré kočíky majú aj odistenie riešené na zošliapnutie. Športovú časť ešte využívame a nechce sa mi kupovať golfový kočík. Tento budeme mať odhadom do 2,5 roka. Potom snáď nebude treba. Tá časť na nožičky sa nedá predĺžiť. Môj je skôr menší, ale pri väčších bábätkách to do 3 rokov určite nevydží. Teraz je mu to tak akurát. Kolieska sú úplne super. Aj v zime to bolo s nimi v poriadku. Ak by som mala brať ďalší kočík, tak jedine penové kolieska. Celkovo som s kočíkom spokojná. Tá ľahkosť vyváži ostatné nedostatky. Kúpila by som si ho znova.

livi_91
4. apr 2021

@lilly46 ďakujem veľmi pekne za vyčerpávajúcu odpoveď ☺️ ja bývam na medziposchodí a ľahší kočík je pre mňa jednou z priorít - podľa Vášho názoru toto spĺňa. Rada chodím do lesa, kde sú vyslapane cestičky, ale lesné, preto sa mi páči varianta s terénnymi kolesami. Vydržali vám po celý ten čas ? Niektoré zvyknú vyzerať po dvoch mesiacoch akokeby ste jazdili really 😂 ešte by ma zaujímalo, či Vám nechýbal nánožník? Keďže nemám skúsenosť, tak len porovnávam, čo som videla u iných kočíkov. Prípadne, ak máte fotku kolies, budem rada 😊 výhodu však vidím v Tom, že sa dajú prikúpiť len čisto kolesá, ak by napríklad trebalo v zmysel druhého dieťatka. A ešte prípadne, by ma zaujímalo, či kočík zvládol nejaký jemný dáždik bez toho krytu proti dažďu 😊 aaaaa ešte aká ste prosím vysoká 😊 ja 170 CM, nech si to viem porovnať. Ďakujem veľmi pekne.

lilly46
4. apr 2021

@livi_91 meriam 161 cm. Kolesá sa nám podarilo prasknúť. Na penových to je len estetická chyba a sú plne funkčné a použiteľné ďalej. Ale keďže bol ešte v záruke, tak sme ich dali reklamovať a vymenili nám ich za nové. Predavačky povedali, že na easywalkery este nevideli prasknuté kolesá... No nám sa podarilo hneď 3 zo 4 prasknúť. A jazdíme po bežných mestských cestách a kamienkoch. Asi sme mali šťastie. Tie vymenené máme už vyše polroka a sú bez poškodení. Nevidela som ale žiadne mamičky chodiť s kočíkom po lesných cestičkách. Prejsť kúsok je v pohode, ale na dlhšie trasy to nie je. Odporúčam nosič si zabezpečiť. Ten sme veľmi využívali. Nánožník som mala len ten originál, čo je k vaničke. Do športovej časti som si ho dokúpila až keď mal malý cca 1,5 roka a nestačil mi pršiplášť na kočík, keďže malý bol zvedavý a bránil mu vo výhlade. Inak odporúčam kúpiť pršiplášť, čo je originál na easywalker. Ja som na športovú časť neskôr dokúpila univerzálny pršiplášť (som si myslela, že bude lepšie pasovať) a bolo to nanič. Ten originál mi pasoval na vaničku a aj na športovú časť je v pohode. Počas dažďa sa celý rok používa pršiplášť, počas zimy sa do kočíka dáva zimný fusak a ak je premokavý tak aj nánožník alebo pršiplášť. Niekto preferuje len prechodný fusak a v zime doplní dekou. Počas leta sa dáva letná vložka do kočíka. Čo som nevyužila je sieťka na hmyz. Dávala som plienku aj kvôli slnku. Slnečnú clonu som využívala od easywalkeru, ale pasuje len k vaničke.

livi_91
8. apr 2021

@lilly46 ešte mám jednu otázku, do akého veku si mala drobca vo vanicke ? A dokedy odhadujes, že budeš používať sportak? Mne v podstate na ňom vadí len to, že budem musieť pri vyššom veku kupovať ďalší športiak, do čoho sa mi nechce, keďže tento harvey2 je z môjho pohľadu investicia. Ani neviem, do kedy sa detičky v športiaku vozia, keďže toto bude moje prvé bábo. Ďakujem za odpoveď ☺️

lilly46
8. apr 2021

Rozumiem Ti. Vo vanicke bol cca do 7 mesiacov. Po sportiaku si zvyknu baby kupovat golfovy kocik. Ak Ti pride cena privysoka, skus popozerat bazariky. Je mi jasne, ze pre prve babatko ho budes chciet mat vonavucky, novucicky, ale ja by som uz len cez bazar kupovala. Uplne to staci.

livi_91
9. apr 2021

@lilly46 ja práveže nie som náročná a rada by som kúpila bazárový, prípadne by som si kúpila nové kolesá, ale.komentalne nič nenachádzam (Košice), takže ešte zvažujem. A ty svoje dieťatko ešte v dvoch rokoch nosis v ňom? ☺️

lilly46
9. apr 2021

@livi_91 Hh, áno. Väčšinou sme síce bez kočíka, ale niekedy ideme troška ďalej ako na naše ihriská a viem, že by som dlho niesla aj jeho aj odrážadlo, tak vezmem radšej kočík na premiesťnovanie, alebo keď mám aj tašky so sebou. Donedávna v ňom aj spinkával, keďže nebolo možné ho uspať v postielke. To ale záleží od bábätka. Sem-tak vidím aj o niečo staršie detičky ešte v kočíku. Pár mesiacov ho mať ešte budeme. Škoda, že ho potrebuješ už teraz, posunula by som ho potom...

evastankovicova18
24. apr 2021

@lilly46 ahoj chcem sa opýtať kedy budes rozmýšľať nad predajom 😉😉

lilly46
25. apr 2021

@evastankovicova18 fuuuha, netuším. Zatiaľ ho ešte využívame. Predpokladám, že až tak najskôr na jeseň alebo o rok. Ani nemám predatavu do kedy sa detičky vozia v kočíkoch. Treba sledovať bazár a skupiny na predaj kočíkov.

eukaliptus
Včera o 15:28

Dobry den. Vedel by mi niekto poradit, ci sa da vanicka za madlo niest aj s dietatom? Byvame v byte bez vytahu. Dakujem